Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Adventure Safari

Offerte aanvragen

Uw luxe safari reis begint in het Makgadikgadi National Park. Vanuit uw luxeus ingerichte tent kunt u in het droge seizoen grote kuddes zebra's zien drinken bij de rivier de Boteti. De tweede nacht gaat u op kampeer excursie; afhankelijk van het seizoen slaapt u onder de sterren in Makgadikgadi Salt Pans of in een tent in het Makgadikgadi National Park.
Met een binnenlandse vlucht gaat u naar de Khwai Community Area waar naast grote kuddes olifanten, grote populaties van roofdieren zoals de leeuw, hyena, Afrikaanse wilde hond en luipaarden leven.
U maakt game drives in het Chobe National Park waar u olifanten,  roofdieren, kuddes buffels en diverse soorten antilopen kunt zien. Vervolgens gaat u naar Victoria Falls, bekend om zijn indrukwekkende watervallen, maar waar ook tal van andere activiteiten te beleven zijn zoals een rondvlucht boven de Falls, een bungeejump of genieten van een sunsetcruise.
Als laatst bezoekt u het Upper Zambezi National Park waar u game drives kunt maken, boottochten, kanoën, wandelen en vissen.

U verblijft in luxe accomodaties waar u aan comfort niets zal ontbreken. Vervoer per auto of voor de langere afstanden per klein vliegtuigje.

Bekijk reisroute

Dag 1, 2 en 3: Boteti River/Makgadikgadi National Park
Na aankomst op Maun Airport wordt u door uw gids opgehaald en per auto naar Meno A Kwena gebracht. U verblijft in het kamp zelf op de eerste en de laatste nacht. De tweede nacht gaat u kamperen. De kampeer locatie is afhankelijk van het seizoen. 

Hoewel dit gebied ooit ook deel uit maakte van het grote super meer, is het heel anders van karakter dan de Makgadikgadi zoutpannen. Ten westen van Nwetwe Pan ligt open grasland dat de thuisbasis is van een groot aantal diersoorten. Tijdens periodes van bovengemiddelde regenval is de rivier Boteti een van de weinige drainagesystemen dat het Okavango vloedwater vanuit de delta de Kalahari woestijn invoert. De Boteti rivier ligt in het midden van deze grote droge landen waar water kostbaar is en dus de laatst overgebleven grote populaties wilde dieren van Afrika aantrekt.

Op de open vlaktes kunt u hartebeest, gemsbok en springbok evenals leeuw, cheetah, kudu, giraffen, zebra's en gnoes zien. De timing van uw bezoek is belangrijk omdat de bewegingen van de dieren variëren gedurende het jaar. Naar aanleiding van de jaarlijkse zomerregens van november tot april, hebben dieren in het wild de neiging om weg te gaan van permanente oppervlaktewater en te verhuizen naar de rijkere weilanden in de Kalahari, waar de met regen gevulde pannen hen ondersteunen tijdens het broedseizoen. De Makgadikgadi wordt in de zomer het hoofdkwartier voor duizenden zebra's en gnoes. Maar tijdens de droge wintermaanden nadat in het buitengebied de pannen zijn opgedroogd, zijn de belangrijkste kuddes olifanten, zebra's en gnoes (en hun bijbehorende roofdieren) te vinden in de loop van de rivier Boteti.

Meno A Kwena, wat "tanden van de krokodil" betekent, grenst aan Makgadikgadi Pans National Park met in de nabijheid Nxai Pan National Park. Het kamp is gelegen op tribaal land en is gebouwd op een klif met uitzicht op de Boteti rivier, die voor het eerst in bijna 20 jaar weer stroomt.
Dit authentieke safari kamp is vormgegeven in de traditie van een Oost-Afrikaanse tentenkamp. De tenten zijn eenvoudig maar stijlvol ingericht met comfortabele bedden met een badkamer in de openlucht met een traditionele emmer douche en een flush toilet. Elke tent beschikt over een eigen zithoek, die een prachtig uitzicht over de rivier de Boteti biedt. De gezamelijke lodge heeft een eethoek, bar en lounge met een kleine bibliotheek en beschikt over vele interessante voorwerpen en foto's waardoor het een zeer persoonlijke sfeer heeft. Twee overdekte zitjes aan de rand van de helling bieden de gasten een adembenemend uitzicht over de rivier de Boteti. Activiteiten op Meno A Kwena zoals begeleide natuurwandelingen met San bosjesmannen, game drives in het Makgadikgadi National Park en een safari op een vlot op de rivier Boteti. 
De tweede nacht gaat u op kampeer excursie. In het droge seizoen slaapt u op de Makgadikgadi Salt Pans onder de sterren op een matrasje, zonder tent. In het natte seizoen kampeert u in het Makgadikgadi National Park waar u de migratie van de zebra's kunt aanschouwen. Maaltijden: inclusief.

Dag 4 en 5: Khwai Community Area
Na het ontbijt gaat u per auto van Meno A Kwena naar Maun Airport voor een lucht transfer naar Sango Safari Camp, waar u 2 nachten zult verblijven.

De Khwai Communitity Area is een 180.000 ha groot gebied dat is gelegen in het noordoosten van de Okavango Delta naast het Moremi Game Reserve. Het werd gevormd door de lokale Khwai dorpelingen en wordt beheerd door de Khwai Development Trust. Het gebied bestaat uit graslanden, ooibossen en uiterwaarden. De uiterwaarden staan het grootste deel van het jaar onder water, er zijn lagunes bedekt met blauwe en witte waterlelies en grote stukken Mopane bos. De Khwai Community Area is een goede omgeving om zebra's diverse zeldzame antilopen en enorme kuddes olifanten te zien. Er zijn vrij stabiele populaties van grote roofdieren zoals de leeuw, hyena en Afrikaanse wilde hond en als u geluk heeft, kunt u ook luipaarden zien.

Sango Safari Camp is gelegen in de schaduw van de bomen met uitzicht op de rivier de Khwai aan de rand van het traditionele dorp Khwai en op de grens van Moremi Game Reserve. Het camp biedt u de perfecte uitvalsbasis om de natuur en cultuur van dit unieke leefgebied te verkennen. Het Sango Safari Camp biedt onderdak aan max. 12 gasten en is ontworpen in de stijl van het klassieke safaritentenkamp van weleer. Elke tent heeft een eigen buitendouche verwarmd door zonne-energie voor heet water. U kunt ontspannen in de lounge en genieten van heerlijke maaltijden. Tevens is er een uitkijkplatform en een dompelbad voor urenlang genieten tijdens de siësta.
Door de ligging van het kamp kunnen de gasten gebruik maken van een groot aantal activiteiten; open jeep safari's, zowel in het Moremi Game Reserve als in het Khwai concessiegebied, begeleide wandelingen door de bush, nacht drives en mokoro tochten. Maaltijden: inclusief.

Dag 6 en 7: Chobe National Park
Na de ochtend activiteit en het ontbijt wordt u van Sango Safari Camp naar Kasane Airport gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Chobe Under Canvas, waar u twee nachten zult verblijven.

De Chobe River Front is een opmerkelijk natuurgebied vanwege de permanente waterbron van de Chobe rivier. Het spektakel van  dieren die komen om te drinken en te stoeien aan de rand van het water is prachtig om te zien, met name in het droge seizoen wanneer het water schaars is. Het is een gebied dat bekend staat om zijn overvloed aan olifanten, zijn verscheidenheid aan roofdieren, kuddes buffels en misschien ziet u zelfs roan- en sabel-antilopen. De spectaculaire zonsondergang van Chobe is alleen al een bezoek aan het gebied waard. 

Chobe Under Canvas in Botswana biedt een opwindende ervaring in het wildrijke Chobe National Park - een van 's werelds meest belangrijke wildernis reserves en de thuisbasis van de grootste concentratie olifanten op  aarde. Het tentenkamp bestaat uit vijf ruime Hemingway-stijl tenten, elk met een tweepersoonsbed, en-suite badkamers, aparte toilet en douche. Het gemeenschappelijke deel beschikt over comfortabele tenten voor diner, een aperitiefje of gewoon voor een paar uurtjes met een goed boek met een koud biertje of een glas gekoelde wijn. Het kamp personeel bereidt heerlijke huisgemaakte maaltijden en traditionele bush diners worden geserveerd onder de sterren. & Beyond under Canvas biedt de ziel van Afrika - geen elektriciteitsnet en geen stromend water. De eenvoud van de camping en de ontspannende eenzaamheid van de Afrikaanse wildernis biedt u de perfecte gelegenheid om te ontspannen ver weg van de hedendaagse druk. Maaltijden: inclusief.

Dag 8: Victoria Falls
Na het ontbijt wordt u naar Ilala Lodge gebracht. De lodge ligt dicht bij de Victoria Falls, maar ook bij het centrum van de stad.

Victoria Falls stad ligt aan de zuidelijke oever van de rivier de Zambezi aan het oostelijke einde van de Victoria Falls. Het is een mooie toeristische stad die gemakkelijk te voet te verkennen is en die een breed scala aan activiteiten biedt. 

De Victoria Falls zijn een van de zeven wonderen van de wereld en is een betoverend en fascinerend schouwspel. De enorme massa van het water valt trapsgewijs naar beneden over bijna 2 km lengte, laat een donderend geraas horen en creëert een prachtige nevel van water die kan worden gezien vanaf grote afstand - vandaar dat de lokale naam 'Mosi oa tunya' is, wat betekent 'de rook die dondert'.

De kamers van Ilala Lodge hebben een eigen badkamer met een aparte douche, air-conditioning en een overhead ventilator. De kamers zijn ruim, ingericht met teakhouten meubels en openslaande deuren naar ofwel een open grasveld of een balkon waar u uitzicht heeft op de Victoria Falls. Er is een à la carte restaurant voor ontbijt, lunch en diner en  een uitgebreide wijn- en cocktailkaart. Dineren buiten onder de Afrikaanse sterrenhemel te midden van het geluid van de machtige waterval zorgt voor een zeer romantische avond. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen.

Dag 9 en 10: Upper Zambezi National Park
Na het ontbijt wordt u, voor twee nachten naar Pioneers Camp gebracht.

Pioneers Camp is gelegen aan de oevers van de rivier de Zambezi, in het Zambezi National Park. Het kamp bestaat uit zes tenten, een loungetent en een eettent. Elke tent is zorgvuldig gepositioneerd om een ​​prachtig uitzicht op de rivier te hebben en heeft optimale privacy. Dit eco-vriendelijke kamp maakt gebruik van zonne-verlichting, door zonne-energie verwarmd water en goede afvalverwerking - zonder in te boeten aan kwaliteit. Maaltijden: inclusief.

Dieren die in het gebied te zien zijn, zijn olifanten, buffels, diverse soorten antilopen en wrattenzwijnen. Activiteiten die worden aangeboden zijn game drives, boottochten, kanoën, wandelen en vissen.

Dag 11: Victoria Falls
Na het ontbijt in Pioneers Camp wordt u naar Victoria Falls Airport gebracht voor uw verdere reisplannen.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis