Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Botswana Classic Safari

Offerte aanvragen

Er zijn weinig wildlife ervaringen in de wereld als een week doorbrengen in de Botswaanse wildernis. Deze safari biedt een combinatie van lodges en luxe kamperen en eindigt in Victoria Falls.

Tijdens deze reis verblijft u in 3 tot 4 sterren accommodaties. Deze zijn niet alleen gekozen om hun service en comfort maar ook vanwege de uitstekende gelegenheid om wild te bekijken. Voor de 2 nachten in het Chobe N.P. verblijven we in mini Meru tenten. Elke tent heeft twee bedden met linnen, een eigen chemisch toilet en emmer-douche met warm water van het vuur.

De meeste maaltijden zijn inbegrepen en worden verzorgd door de lodges waar u verblijft. Onderweg zullen er een aantal geheel verzorgde picknick lunches plaatsvinden. Waar maaltijden niet inbegrepen zijn, is er de mogelijkheid om een maaltijd te gebruiken in een lokaal restaurant.

U reist deze safari in een speciaal gebouwde 4WD Land Cruiser met 12 voorwaarts gerichte stoelen en trailer voor bagage. De Land Cruiser heeft 12 zitplaatsen, maar deze tour is beperkt tot een maximum van 8 klanten, zodat iedereen een plaats bij het raam heeft. De vlucht vanaf de luchthaven Maun naar de Khwai airstrip is meestal 4-12 seater Cessna of Caravan.  

Dit is een non-participation trip. Op deze safari zal de begeleiding voor het operationele werk zorgen. Uw safari is uitsluitend voor u om te genieten. Wanneer er portiers aanwezig zijn, zullen zij uw tas dragen, maar soms zult u ook uw eigen tas moeten dragen.

Bekijk reisroute

Dag 1, 2 en 3: Moremi
Uw safari begint op de luchthaven van Maun waar we onze reisgenoten ontmoeten, een korte briefing krijgen en waarna we met een klein vliegtuigje naar Khwai worden gebracht. Daar worden we opgewacht door onze gids en genieten we van onze eerste game drive op weg naar de lodge.

Moremi Game Reserve is de parel van Botswana en misschien wel éen van de beste wildbestemmingen in Afrika. Het noorden van Moremi is een uitgestrekte wildernis bestaande uit open grasland en bos met een grote verscheidenheid aan dieren. Onze lodge is gelegen in een grote concessie in deze wildernis, met uitzicht op een waterput. In de namiddag kunnen we de dieren bekijken als ze naar beneden komen om hun dorst te lessen. Moremi's breed scala aan habitats maakt het tot een paradijs voor vogelliefhebbers. Onze dagen worden doorgebracht met open 4x4 game drives in Moremi G.R. en in de concessie langs de rivier Khwai. Accommodatie: Hyena Pan. Maaltijden: ontbijt 2x, lunch 3x, diner 3x inclusief, ontbijt 1x niet inbegrepen.

Dag 4 en 5: Savuti of Zwei zwei
Vandaag gaan we naar het noorden van Moremi, naar het bekende Savuti deel van het Chobe National Park. Dit is een uitstekend gebied voor grote roofdieren met regelmatig waarnemingen van leeuw, luipaard, olifant en antilopen. We maken game drives door de dramatische open vlaktes bezaaid met Acacia en langs het Savuti channel waar we hopen leeuwen en hyena's te kunnen zien. We overnachten in ons serviced tented camp. Na het diner in onze eettent  vallen we in slaap met op de achtergrond de geluiden van de Afrikaanse bush. Accommodatie: Maaltijden: mini Meru tents. Maaltijden: ontbijt, lunch en diner inclusief.

Dag 6 en 7: Chobe National Park
Onze volgende bestemming is het Chobe National Park. We verlaten Savuti en gaan door de afgelegen wildernis van Botswana naar het stadje Kasane en onze lodge aan de oever van de Chobe rivier. De volgende dag, in de vroege ochtend gaan we terug naar Chobe N.P. voor een game drive om voordat de hitte begint, terug te keren naar de lodge. De middag heeft als verrassing een boottocht op de Chobe rivier. Dit is misschien wel de meest bevredigende en ontspannen safari-activiteit in zuidelijk Afrika. We gaan het park in op een kleine safari boot en besteden de komende uren tot zonsondergang met het kijken naar de wilde dieren die naar beneden komen om te drinken. We komen dicht bij de kuddes olifanten en zien krokodillen, nijlpaarden, visadelaars en nog veel meer. Als de zon ondergaat verlaten we het park met een aantal fantastische dieren- en zonsondergang foto's. Accommodatie: Chobe Safari Lodge. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen.

Dag 8: Victoria Falls
We laten Botswana achter ons en steken de grens met Zimbabwe over op weg naar Victoria Falls. De machtige Zambezi rivier dondert 100m naar beneden en creëert een prachtig schouwspel. De spray van de waterval zorgt voor een tropisch regenwoud rond de waterval, met een overvloed aan vogels. We verkennen de Victoria Falls per voet met een lokale gids. Accommodatie: A'Zambezi Lodge. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen.

Dag 9: Victoria Falls
Vandaag is er tijd voor een van de diverse optionele avontuurlijke activiteiten (op eigen kosten) zoals raften, bungy jumpen of een helicoptervlucht over de watervallen. Accomodatie: n.v.t. Maaltijden: ontbijt inclusief.

Visum en paspoort: 
Visa voor Botswana wordt gratis bij de grens verstrekt, voor Zimbabwe kunt u deze bij de grens kopen. Bij vertrek uit Botswana, en Zimbabwe moet uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis