Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Botswana Comfortabele Safari

Offerte aanvragen

Deze avontuurlijke 14-daagse Botswana reis start in Johannesburg en heeft als eindpunt Victoria Falls in Zimbabwe. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan de Khama Rhino Sanctuary, Maun, de Okavango Delta, het Moremi Game Reserve, Makgadikgadi Pans en het Chobe National Park (Chobe River). 

U reist in een kleine groep van minimaal 4 tot maximaal 12 personen. U verblijft u in eenvoudige, maar goede accommodaties en in de Delta in een tent. 
De meeste maaltijden zijn inbegrepen en worden verzorgd door uw kok of door de lodges waar u verblijft. Waar maaltijden niet inbegrepen zijn, is er de mogelijkheid om een maaltijd te gebruiken in een lokaal restaurant. 
U reist tijdens deze safari in een safari truck met 12 zitplaatsen of Mercedes Sprinter bus met 12 voorwaarts gerichte stoelen en airconditioning. Voor de game-drives in Moremi en Chobe gebruiken we open 4WD met lokale gidsen.
Dit is een limited-participation trip. Een essentieel onderdeel van deze safari is enige participatie. Van het dragen van uw eigen tas, het inpakken van de truck in de ochtend tot het doen van de afwas - het is allemaal onderdeel van het avontuur.

Het is ook mogelijk om de safari te starten in Maun op dag 2, dit bespaart u de rit van Johannesburg naar Maun.

Een mooie avontuurlijke Botswana reis met comfort. Geeft u de voorkeur aan kamperen? Deze reis is ook als kampeersafari beschikbaar.

Bekijk reisroute

Dag 1: Johannesburg - Khama Rhino Sanctuary
De eerste dag van deze comfortabele Botswana reis. We laten vroeg in de ochtend Johannesburg achter ons en steken de grens over met Botswana. Onze volgende bestemming is Khama Rhino Sanctuary waar de laatste overgebleven neushoorns van Botswana leven. Deze reserve gelegen aan de Kalahari, heeft verschillende natuurlijke waterpoelen en biedt een uitstekende habitat aan witte neushoorns, zebra's en gnoes. Accommodatie: Khama Rhino Sanctuary, chalet. Maaltijden: ontbijt niet inbegrepen, lunch en diner inclusief.

Dag 2: Maun
Vandaag reizen we door de Kalahari woestijn naar Maun, de toegangspoort tot de Okavango Delta. In de loop van de middag komen we aan en er is tijd om wat te relaxen en voorbereidingen te treffen voor de Okavango Delta excursie die we de volgende dag gaan ondernemen. Accommodatie: Crocodile Camp, lodge. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen.

Dag 3 en 4: Okavango Delta
De volgende stop van deze reis is de Okavango Delta. We gaan twee nachten kamperen in ruime safari tenten midden in de bush op een eiland. We verplaatsen ons per 4x4 en vervolgens stappen we over in de mekoro, een uitgeholde boomstam welke traditioneel gebruikt wordt op het ondiepe water van de Okavango Delta. Een unieke ervaring! Tijdens ons verblijf maken we diverse game walks samen met onze lokale gids op zoek naar de wilde dieren die hier vrij rondlopen. Grote kans dat we te voet dieren zoals olifanten en diversen antilopen tegen komen. Accommodatie: 2015: eenvoudige tent. 2016: mini meru tent met 2 bedden en een eigen chemisch toilet, gedeelde warm-water emmer-douche. Maaltijden: inclusief.

Dag 5, 6, 7 en 8: Moremi Game Reserve
We maken met de open 4x4 game drives in het Moremi Game Reserve. Chief's Island, onderdeel van Moremi, was voor de "Batswana's" het rijkste jachtterrein alvorens te worden uitgeroepen tot een wildreservaat. We besteden 4 dagen aan game drives, kijken naar de overvloed aan wilde dieren zoals de olifant, nijlpaard, buffel, leeuw en andere wild. Zowel in het Moremi Game Reserve als en in privé reserves rondom het park. We keren terug naar Maun in de middag voor een diner in een restaurant. Accommodatie: Hyena Pan Bushlodge, tented bush lodge, Maun Crocodile Camp, lodge. Maaltijden: ontbijt, lunch, diner inclusief, behalve diner in Maun.

Dag 9: Makgadikgadi Pans
Vandaag is het mogelijk om een rondvlucht over de Okavango te maken voordat we naar Nata gaan (niet inbegrepen). De glinsterende zoutpannen van Makgadikgadi verschijnen als een witte eindeloze vlakte. Wanneer de regen komt, vindt er een grote verandering plaats. Duizenden gnoes en zebra's gaan naar de zoete, voedzame graslanden en wolken flamingo voeden zich in de met algen rijke wateren. Vanwege de weinige neerslag, duurt dit spectakel slechts kort. 
Accommodatie: Nata Lodge, tented lodge. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen

Dag 10 en 11: Chobe National Park
Vandaag reizen we door naar het noorden en het Chobe National Park. We maken game drives in een open 4x4 door het Chobe National Park. s' Middags gaan we met een boot de Chobe river op, vanaf het water hebben we goed zicht op de oevers van de rivier en met een beetje geluk zien we grote groepen olifanten en buffels die hier komen drinken. Accommodatie: Thebe River Safaris, chalet. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen.

Dag 12 en 13: Victoria Falls 
Terug naar de bewoonde wereld. We rijden door naar het noorden en steken de grens over met Zimbabwe. In het begin van de middag komen we aan in het plaatsje Victoria Falls. Natuurlijk moet u de watervallen gaan bekijken maar als u van een sportieve activiteit houdt, is het raften op de stroomversnellingen van de Zambezi een aanrader. De watervallen vanuit de lucht bekijken is ook bijzonder mooi, bijvoorbeeld vanuit een ultralight vliegtuigje of helikopter (niet inbegrepen). Accommodatie: Rainbow Hotel. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen.

Dag 14: Victoria Falls 
De allerlaatste dag van onze Botswana reis. Na 14 dagen zit het er op en de meeste van ons zullen nu terugvliegen naar huis. Maaltijden: ontbijt inclusief.

Verlengen: 
Het is mogelijk deze reis te verlengen met een langer verblijf in Livingstone of voorafgaande aan de safari in Johannesburg. Ook is het mogelijk na afloop door te vliegen naar Kaapstad voor een verblijf van b.v. een week in deze bruisende stad bij de oceaan & Tafelberg! Verlengen aan het strand in Mozambique is ook een mogelijkheid.

Onvoorziene omstandigheden: 
Deze Afrika reis heeft een expeditie karakter, dit houdt in dat er altijd onvoorziene omstandigheden kunnen zijn die een vertraging kunnen opleveren en/of die het noodzakelijk maken om van de geplande route af te moeten wijken. Flexibiliteit, teamgeest en ook de bereidheid om de gids/reisleider in moeilijke omstandigheden te ondersteunen zijn bij deze reis onontbeerlijk! Reizen in Afrika is avontuurlijk en niet zonder risico.

Visum en paspoort: 
Een visum voor Botswana wordt gratis aan de grens verstrekt, voor Zimbabwe kunt u deze bij de grens kopen. Bij vertrek uit Botswana en Zimbabwe moet uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

 

 

 

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis