Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Botswana Kalahari Wilderness Safari

Offerte aanvragen

Alle hoogtepunten van Botswana samengebracht in een avontuurlijke kampeersafari reis van 19 dagen. Ontdek de Kalahari Woestijn, de San bushman, Nxai Pan National Park, de Okavango Delta, het Moremi Game Reserve, Savute, het Chobe National Park en de Victoria Falls. Deze compacte Botswana reis brengt u midden in de natuur en de wildparken, precies die plaatsen waar het om gaat in Botswana.

U reist in een klein gezelschap; minimaal 4 personen en maximaal 12 personen. We gebruiken voor deze safari door Botswana de open game viewer. Deze 4x4 is zo ontworpen dat u optimaal zicht hebt op de dieren in de wildparken van Botswana. Met de open 4x4 safari jeep reist u van Maun naar Livingstone / Victoria Falls dwars door de het Moremi Game Reserve en het Chobe National Park. Met een beetje geluk ziet u naast de verschillende antilopen ook de roofdieren zoals de Kalahari Leeuw, de Cheetah en de Luipaard.

De Botswana Kalahari Wilderness Safari is de meest complete Botswana reis die u kunt maken. 

Bekijk reisroute

Dag 1: Maun
De eerste dag van deze Botswana reis. De groep ontmoet elkaar in de middag op de camp site. Uw gids vertelt u uitgebreid over de reis en later gebruikt u samen het diner in een restaurant. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: niet inbegrepen 

Dag 2: Nxai Pan National Park
Na deze eerste nacht start nu het safari avontuur. We reizen richting het Oosten en de eerste bestemming is het Nxai National Park. Als we aankomen in het park zullen we onze lunch gebruiken bij de zeven gigantische bomen die de bekende Baines Baobabs vormen. 
In de middag is er een game drive en gaan we op zoek naar de verschillende dieren die voorkomen in het Nxai Pan National Park. Vanuit de open 4x4 heb je goed zicht op de natuur om je heen. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

In de maanden maart en april vindt er een zebra migratie plaats naar het Khumaga deel van de Makgadikgadi Pans National Park. Reist u in deze tijd van het jaar dan is het zeker de moeite waard om dit wildlife spektakel te aanschouwen en zullen we Khumaga en niet Nxai Pans NP bezoeken.

Dag 3, 4 en 5: Central Kalahari Game Reserve
We laten het Nxia Pan National Park achter ons en de safari gaat nu verder de Kalahari Woestijn in, het Central Kalahari Game Reserve is de volgende bestemming. Hier in de Kalahari Woestijn gaan we 3 nachten kamperen midden in dit uitgestrekte wildreservaat. Het Central Kalahari Game Reserve is het grootste wildpark van Botswana en zeer de moeite waard te bezoeken. De uitgestrektheid en rust in combinatie met de mogelijkheid ook bijzondere wilde dieren te zien is uniek. Accommodatie: wildkamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 6: Kalahari San Experience
De Hainaveld is het gebied grenzend aan het Central Kalahari Game Reserve en we kamperen vanavond op prive terrein waar we een wandeling maken met een San bushman gids. Accomodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 7: Maun
Terug naar de bewoonde wereld. In de middag komen we aan in Maun en ontmoeten we de rest van de groep die met ons mee reist naar de Okavango Delta, Moremi, Savuti, Chobe en Victoria Falls. In de avond kunnen we eten in een restaurant en aan de bar genieten van een koud drankje. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen.

Dag 8, 9 en 10: Okavango Delta
Onze gids neemt ons mee diep het hart in van de Okavango Delta in een mekoro, een authentieke uitgeholde boomstam kano welke gemaakt is van de sausage tree. We kamperen twee nachten op een eiland in dit waterrijke gebied. Ook maken we meerdere wandelingen waarbij we te voet op zoek gaan naar de dieren die in dit deel van de Okavango Delta leven. Grote kans dat we olifanten en diverse antilopes tegen komen. Roofdieren zoals leeuwen of hyena's worden ook regelmatig gezien. In de late middag zullen we terugkeren in Maun en is er tijd voor een (optionele) rondvlucht boven de Okavango Delta. Accommodatie: wildkamperen. Maaltijden: ontbijt, lunch en inclusief, diner 2x inclusief.

Dag 11, 12, 13 en 14: Moremi Game Reserve & Savuti
We verblijven 4 nachten in deze parken. De komende dagen staan compleet in het teken van de natuur en de wilde dieren die daar in leven. Vanuit het kamp maken we 's ochtends en 's middags game drives en tussendoor is er tijd om te relaxen en uit te rusten. Later rijden we richting het Noorden en zullen we aankomen in Savuti.
Bij Savuti zijn veel natuurfilms opgenomen door Dereck & Beverly Joubert. Deze films zoals Lions of Darkness zijn veelvuldig uitgezonden door de National Geographic. Het gebied bij de Savuti Marsh heeft een bijzondere achtergrond, met grote tussenpozen is het hier nat en droog geweest als gevolg van het wel en niet stromen van de Savuti Channel. Sinds de jaren tachtig is het droog geweest maar nu staat de Marsh na 25 jaar weer onder water! Op de vele zandweggetjes en bush tracks komt de 4x4 goed van pas. Vanuit onze open 4x4 hebben we een goed uitzicht op de natuur om ons heen en met een beetje geluk zien we olifanten, buffels, luipaarden en natuurlijk een groep leeuwen. De vele antilopen zijn er altijd wel, vaak vlakbij de auto en soms ook gewoon in het kamp. We kamperen wild in het Central Chobe National Park bij of Savuti of Zwei-Zwei. Accomodatie: wildkamperen. Maaltijden: inclusief

Dag 15 en 16: Chobe National Park
Op weg naar de Victoria Falls maken we een laatste stop bij het Chobe National Park in Botswana. We kamperen op de oevers van de Chobe rivier. In de ochtend doen we een game drive en in de namiddag gaan we met een boot een bezoek brengen aan het National Park. Vanaf het water hebben we goed zicht op de oevers van de rivier en met een beetje geluk zien we grote groepen olifanten en buffels die hier komen drinken. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner 1x inclusief.

Dag 17 en 18: Victoria Falls
We kamperen 2 nachten in Zambia in de buurt van het plaatsje Livingstone aan de oevers van de Zambezi rivier. Hier kunt u relaxen en/of 1 of meerdere activiteiten ondernemen. Natuurlijk moet u de watervallen gaan bekijken maar als u van een sportieve activiteit houdt, is het raften op de stroomversnellingen van de Zambezi een aanrader. De watervallen vanuit de lucht bekijken is ook bijzonder mooi, bijvoorbeeld vanuit een ultralight vliegtuigje (niet inbegrepen). Accommodatie: kamperen. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen.

Dag 19: Livingstone 
De allerlaatste dag van onze Botswana safari reis. Na het ontbijt zit het er op en de meeste van ons zullen nu terugvliegen naar huis. Maaltijden: ontbijt inclusief.

Verlengen: 
Het is mogelijk deze safari Botswana reis te verlengen met een langer verblijf in Livingstone of voorafgaande aan de safari in Maun. Ook is het mogelijk na afloop door te vliegen naar Kaapstad voor een verblijf van b.v. een week in deze bruisende stad bij de oceaan & Tafelberg! Verlengen aan het strand in Mozambique is ook een mogelijkheid maar minder gemakkelijk te combineren door de afstanden en benodigde vluchten.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis