Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Botswana Kampeer Safari

Offerte aanvragen

Een korte en zeer avontuurlijke Botswana kampeer safari dwars door de wildparken Moremi Game Reserve en het Chobe National Park. De afgelegen wildernis, beperkte toegang voor bezoekers en de overvloedige aanwezigheid van wild maakt Botswana zo bijzonder. Ook is deze safari makkelijk te verlengen tot een langere Botswana reis.

U reist in een kleine groep van minimaal 4 tot maximaal 12 personen. U kampeert op campsites voorzien van sanitaire voorzieningen en gelegenheid om uw kleding te wassen. Tijdens het wildkamperen is er een emmer-douche met warm water van het vuur.

De meeste maaltijden zijn inbegrepen en worden verzorgd door uw kok. Waar maaltijden niet inbegrepen zijn, is er de mogelijkheid om een maaltijd te gebruiken in een lokaal restaurant. 
U reist tijdens deze safari in een speciale 4WD Landcruiser, in een safari truck of Mercedes Sprinter bus met airconditioning. 

Dit is een limited-participation trip. Een essentieel onderdeel van deze safari is enige participatie. Van het opzetten en afbreken van uw tent, het inpakken van de truck in de ochtend tot het doen van de afwas - het is allemaal onderdeel van het avontuur.

Wilt u uw reis verlengen met een 3-daagse Okavango Delta excursie, kijk dan op: Botswana Kampeer Safari 14 dagen.

Bekijk reisroute

Dag 1: Maun
De eerste dag van deze reis door Botswana. Na aankomst in Maun wordt u naar de campsite gebracht. Er is tijd om te relaxen bij het zwembad, te acclimatiseren en/of een rondvluchtje maken boven de Okavango Delta (niet inbegrepen). Accommodatie: kamperen. Maaltijden: niet inbegrepen.

Dag 2, 3, 4 en 5: Moremi Game Reserve & Chobe National Park Savuti / Zwei Zwei
Dit zijn 4 dagen die volledig in het teken staan van de natuur en de wilde dieren die daar in leven. Nadat we proviand hebben ingeslagen laten we Maun achter ons en vervolgen we de Botswana safari naar het Moremi Game Reserve. We verblijven in verschillende camps afhankelijk van het jaargetijde en de bereikbaarheid van de verschillende locaties. We maken diverse game drives met onze 4x4 op zoek naar de vele wilde dieren die hier te vinden zijn en met een beetje geluk komen we (na de neushoorn) ook de andere 4 van de big five tegen! Na het Moremi Game Reserve vervolgen we de safari reis naar het Chobe National Park en Savuti.
Bij Savuti zijn veel natuurfilms opgenomen door Dereck & Beverly Joubert. Deze films zoals Lions of Darkness zijn veelvuldig uitgezonden door de National Geographic. Het gebied bij de Savuti Marsh heeft een bijzondere achtergrond. Met grote tussenpozen is het hier nat en droog geweest als gevolg van het wel en niet stromen van de Savuti Channel. Inmiddels is het alweer sinds de jaren tachtig droog en de Marsh komt alleen gedeeltelijk onder water te staan in de regentijd. Ons dagprogramma bestaat uit het maken van game drives, in de ochtend en namiddag. Op de dagen dat we ons verplaatsen van het ene naar het andere kamp is onze rit door deze parken ook een grote game drive. Op de vele zandweggetjes komt de 4x4 goed van pas. We hebben een goed uitzicht op de natuur om ons heen en met een beetje geluk zien we olifanten, buffels, luipaarden en natuurlijk een groep leeuwen. De vele antilopen zijn er altijd wel, vaak vlakbij de auto en soms ook gewoon in het kamp. Accommodatie: wildkamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 6 en 7: Chobe National Park
Vandaag laten we Savuti achter ons en via enkele afgelegen plaatsjes keren we terug in de bewoonde wereld. Onze bestemming is een kampeerplaats in het Chobe National Park (Chobe rivier). De 2e nacht verblijven we in Kasane, iets verder naar het oosten. We maken game drives in een open 4x4 door het Chobe National Park. Tevens gaan we per boot het park bekijken. Vanaf de boot hebben we goed zicht op de oevers van de rivier en met een beetje geluk zien we grote groepen olifanten en buffels die hier komen drinken. Accommodatie: dag 6 wildkamperen, dag 7 kamperen. Maaltijden: ontbijt, lunch en diner inclusief, behalve 1x diner.

Dag 8: Livingstone & Victoria Falls
Terug naar de bewoonde wereld. We rijden door naar het noorden en steken de grens over met Namibië en/of Zambia (afh. van de beschikbaarheid van de ferry over de Zambezi rivier). In de middag komen we aan in het plaatsje Livingstone bij de Victoria Falls. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen.

Dag 9: Livingstone & Victoria Falls
Een vrij in te vullen dag bij de Victoria Falls, hier kunt u relaxen en/of 1 of meerdere activiteiten ondernemen. Natuurlijk moet u de watervallen gaan bekijken maar als u van een sportieve activiteit houdt, is het raften op de stroomversnellingen van de Zambezi een aanrader. De watervallen vanuit de lucht bekijken is ook bijzonder mooi, bijvoorbeeld vanuit een ultralight vliegtuigje (niet inbegrepen). Accommodatie: kamperen. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen. 

Dag 10: Livingstone
De allerlaatste dag van onze Botswana reis. Na 10 dagen zit het er op en de meeste van ons zullen nu terugvliegen naar huis. Maaltijden: ontbijt inclusief.

Verlengen: 
Het is mogelijk deze reis te verlengen met een langer verblijf in Victoria Falls of voorafgaande aan de safari in Maun / Johannesburg.

Een 3-daagse excursie naar de Okavango Delta voorafgaande aan de Classic Botswana safari kan ook toegevoegd worden aan deze reis.

Tot slot is het mogelijk na afloop door te vliegen naar Kaapstad voor een verblijf van b.v. een week in deze bruisende stad bij de oceaan & Tafelberg! Verlengen aan het strand in Mozambique is ook een mogelijkheid.

Onvoorziene omstandigheden: 
Deze Afrika reis heeft een expeditie karakter, dit houdt in dat er altijd onvoorziene omstandigheden kunnen zijn die een vertraging kunnen opleveren en/of die het noodzakelijk maken om van de geplande route af te moeten wijken. Flexibiliteit, teamgeest en ook de bereidheid om de gids/reisleider in moeilijke omstandigheden te ondersteunen zijn bij deze reis onontbeerlijk! Reizen in Afrika is avontuurlijk en niet zonder risico.

Visum en paspoort: 
Het visum voor Botswana wordt gratis bij de grens verstrekt, voor Zambia kunt u deze bij de grens kopen. Bij vertrek uit Botswana en Zambia moet uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis