Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Botswana Kampeer Safari

Offerte aanvragen

Deze avontuurlijke 14-daagse Botswana kampeer reis start in Johannesburg en heeft als eindpunt Victoria Falls in Zimbabwe. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan de Khama Rhino Sanctuary, Maun, de Okavango Delta, het Moremi Game Reserve, Makgadikgadi Pans en het Chobe National Park (Chobe River). 

U reist in een kleine groep van minimaal 4 tot maximaal 12 personen. U kampeert op campsites voorzien van sanitaire voorzieningen en gelegenheid om uw kleding te wassen. Tijdens het wildkamperen is er een emmer-douche met warm water van het vuur.
De meeste maaltijden zijn inbegrepen en worden verzorgd door uw kok. Waar maaltijden niet inbegrepen zijn, is er de mogelijkheid om een maaltijd te gebruiken in een lokaal restaurant. 
U reist tijdens deze safari in een speciale 4WD Landcruiser, in een safari truck of Mercedes Sprinter bus met airconditioning. 

Dit is een limited-participation trip. Een essentieel onderdeel van deze safari is enige participatie. Van het opzetten en afbreken van uw tent, het inpakken van de truck in de ochtend tot het doen van de afwas - het is allemaal onderdeel van het avontuur.

Het is ook mogelijk om de safari te starten in Maun op dag 2, dit bespaart u de rit van Johannesburg naar Maun.

Geeft u de voorkeur aan meer comfort en vaste accommodaties zoals lodges en tented camp? Deze Botswana reis is ook als comfortabele reis beschikbaar.

 

Bekijk reisroute

Dag 1: Khama Rhino Sanctuary
De eerste dag van deze safari Botswana reis. We laten vroeg in de ochtend Johannesburg achter ons en steken de grens over met Botswana. Onze bestemming is het Khama Rhino Sanctuary waar de laatste overgebleven neushoorns van Botswana leven. In de loop van de middag komen we aan in ons kamp en nadat we de tenten opgezet hebben, maken we een game drive met onze safari truck door dit park. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: ontbijt niet inbegrepen, lunch en diner inclusief.

Dag 2: Maun
Vandaag reizen we door de Kalahari woestijn naar Maun. In de loop van de middag komen we aan en er is tijd om wat te relaxen en voorbereidingen te treffen voor de Okavango Delta excursie die we de volgende dag gaan ondernemen. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen.

Dag 3, 4 en 5: Okavango Delta
De volgende stop van deze reis is de Okavango Delta. We gaan twee nachten wildkamperen midden in de bush op een eiland. We verplaatsen ons per 4WD en vervolgens stappen we over in de mekoro, een uitgeholde boomstam welke traditioneel gebruikt wordt op het ondiepe water van de Okavango Delta. Een unieke ervaring! Tijdens ons verblijf maken we diverse game walks samen met onze lokale gids op zoek naar de wilde dieren die hier vrij rondlopen. Grote kans dat we te voet dieren zoals olifanten en diversen antilopen tegen komen. Aan het einde van de 5e dag van onze reis keren we terug in Maun. Optionele activiteit (niet inbegrepen) bij terugkomst is het maken van een rondvlucht boven de Okavango Delta. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: ontbijt, lunch, 2x diner inclusief, 1x diner niet inbegrepen.

Dag 6, 7, 8 en 9: Moremi Game Reserve & Savuti / Zwei Zwei
We verblijven 4 nachten in deze prachtige gebieden zodat we de tijd hebben om de verschillende leefgebieden te verkennen. We besteden onze tijd aan het maken van game drives op zoek naar de in grote getallen aanwezige wilde dieren zoals wilde honden, olifanten, nijlpaarden, buffels en leeuwen.
Moremi Game Reserve is een van de belangrijkste natuurgebieden van de wereld en we gaan met onze open 4WD op zoek naar wild! Graslanden, uiterwaarden, bossen, lelie lagunes en kronkelende waterkanalen zorgen voor een grote verscheidenheid aan leefgebieden.
We gaan naar het noorden over de zandrug en door het Mababe gebied en komen aan bij de Savuti Marsh. Deze open graslanden trekken kuddes zebra's en gnoes aan, die op hun beurt de aandacht van de grote groepen leeuwen aantrekken waarvoor Savuti beroemd is. We kamperen wild in het centrale Chobe National Park bij Savuti of Zwei-Zwei. Accommodatie: wildkamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 10 en 11: Chobe National Park
Vandaag laten we Savute achter ons en via enkele afgelegen plaatsjes keren we terug in de bewoonde wereld. Onze bestemming is een kampeerplaats in het Chobe National Park (Chobe rivier). De 2e nacht verblijven we in Kasane iets verder naar het Oosten. We maken game drives in een open 4WD door het Chobe National Park. Tevens gaan we met een boot vanaf het water een bezoek brengen aan het National Park. Vanaf de boot hebben we goed zicht op de oevers van de rivier en met een beetje geluk zien we grote groepen olifanten en buffels die hier komen drinken. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: ontbijt, lunch en 1x diner inclusief, 1x diner niet inbegrepen.

Dag 12: Livingstone & Victoria Falls
Na onze safari door Botswana reizen we nu terug naar de bewoonde wereld. We rijden door naar het noorden en steken de grens over met Namibië en/of Zambia (afh. van de beschikbaarheid van de ferry over de Zambezi rivier). In de middag komen we aan in het plaatsje Livingstone bij de Victoria Falls. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen.

Dag 13: Livingstone & Victoria Falls
Een vrij in te vullen dag bij de Victoria Falls, hier kunt u relaxen en/of 1 of meerdere activiteiten ondernemen. Natuurlijk moet u de watervallen gaan bekijken, maar als u van een sportieve activiteit houdt, is het raften op de stroomversnellingen van de Zambezi een aanrader. De watervallen vanuit de lucht bekijken is ook bijzonder mooi, bijvoorbeeld vanuit een ultralight vliegtuigje (voor eigen kosten). Accommodatie: kamperen. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen. 

Dag 14: Livingstone
De allerlaatste dag van onze Botswana reis. Na 14 dagen zit het er op en de meeste van ons zullen nu terugvliegen naar huis. Maaltijden: ontbijt inclusief.

Verlengen: 
Het is mogelijk deze reis te verlengen met een langer verblijf in Livingstone of voorafgaande aan de safari in Johannesburg. Ook is het mogelijk na afloop door te vliegen naar Kaapstad voor een verblijf van b.v. een week in deze bruisende stad bij de oceaan & Tafelberg! Verlengen aan het strand in Mozambique is ook een mogelijkheid.

Onvoorziene omstandigheden: 
Deze Afrika reis heeft een expeditie karakter, dit houdt in dat er altijd onvoorziene omstandigheden kunnen zijn die een vertraging kunnen opleveren en/of die het noodzakelijk maken om van de geplande route af te moeten wijken. Flexibiliteit, teamgeest en ook de bereidheid om de gids/reisleider in moeilijke omstandigheden te ondersteunen zijn bij deze reis onontbeerlijk! Reizen in Afrika is avontuurlijk en niet zonder risico.

Visum en paspoort: 
Een visum voor Botswana wordt gratis aan de grens verstrekt, voor Zambia kunt u deze bij de grens kopen. Bij vertrek uit Botswana en Zambia moet uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

 

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis