Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Botswana Self Drive 14 dagen

Offerte aanvragen

14 Dagen echt Afrika avontuur samengebracht in een compacte Botswana self drive 4x4 reis.

Een avontuurlijke safari rondreis door Botswana met start in Kasane en eindpunt Maun. Tijdens deze 4x4 self drive reis bezoekt u het Chobe National Park, het Moremi Game Reserve, de Kalahari Woestijn en de uitgestrekte Makgadikgadi zoutpannen inclusief het bijzondere Kubu Island. Optioneel bij deze Botswana reis is een langer verblijf in Kasane of Victoria Falls (Zimbabwe). Voor deze Botswana Safari kunt u gebruik maken van een vlucht naar Kasane, Victoria Falls of Livingstone. 

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen:

  • inclusief support en professioneel safari reis advies.
  • inclusief gebruik GPS met laatste versie Tracks4Africa software en alle 4x4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis.
  • inclusief complete verzekering zonder eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road, 100% zekerheid.
  • 12v220 omvormer met USB
  • Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)
  • een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.

Aantal personen:
De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4x4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4x4 auto's (Landcruiser, Land Rover, 4x4 camper) dan de standaard 4x4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

Route aanpassen:
Optioneel (wel meer afstand overland) is deze self drive te beginnen in Johannesburg en one way naar het noorden te rijden via de Khama Rhino Sanctuary, Kubu Island, de Central Kalahari en dan via Maun naar de parken met eindpunt Kasane.

Bekijk reisroute
Dag 1: Kasane
Vandaag komt u aan in Kasane, Botswana. Na overdracht van de 4x4 auto rijdt u naar het kamp voor de eerste nacht in Botswana. Optioneel is het maken van een sunset cruise op de Chobe Rivier. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 10 km, reistijd ca. 15 minuten.
 
2: Kasane / Victoria Falls
Een volledige dag vrij te besteden. Zo is het mogelijk een dagexcursie te maken naar de Victoria Falls in Zimbabwe of een volledige dag rond te rijden in het Chobe National Park. Accommodatie: kamperen. Reisafstand naar Victoria Falls totaal 160 km.
(optioneel is niet een dagtrip te maken naar de Victoria Falls maar de grens over te steken met de huurauto en twee nachten in Victoria Falls te verblijven. NB deze kosten zijn niet inclusief bij de reis.) 

Dag 3: Chobe National Park/Ihaha
Een korte rit qua afstand dwars door het Chobe Park aan de Chobe Rivier. Hoewel de afstand minder dan 40 km is, kan de reis meerdere uren duren. Dit is een volwaardige game drive en met een beetje geluk ziet u diverse grote safari dieren tijdens de rit. Het is niet onwaarschijnlijk om naast de vele antilopensoorten ook leeuwen, olifanten en buffels te zien. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 38 km, reistijd ca. 2 uur.
 
Dag 4: Chobe National Park/Savuti
Na de Chobe Riverfront reist u nu naar het zuiden en dieper het Chobe National Park in. Op de zandige tracks komt de 4x4 goed van pas. In de loop van de middag komt u aan in Savuti. Dit deel van Chobe staat bekend om de vele Bull Olifanten en de Savuti Pride (troep leeuwen) welke op de Savuti Marsh leven. De Savuti Channel welke door dit gebied loopt en uitmondt in de Savuti Marsh heeft vele tientallen jaren droog gestaan maar sinds enkele jaren stroomt er weer water. In de namiddag is er voldoende tijd om een uitgebreide game drive te maken en dit bijzondere gebied van Botswana verder te verkennen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130 km, reistijd ca. 5 uur. 
 
Dag 5: Moremi Game Reserve/Khwai
De 4x4 reis van Savuti naar Khwai in het Moremi Game Reserve is een grote game drive waarbij u onderweg vele dieren zult zien. Het advies is vroeg te starten en nog een game walk te maken rond het Savuti camp voordat u de reis vervolgt naar het Moremi wildreservaat. In de loop van de middag komt u aan bij North Gate en de Khwai campsite. Na het opbouwen van het kamp is er tijd om te relaxen en een evening game drive te maken langs de Khwai rivier. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110 km, reistijd ca. 5-7 uur.
 
Dag 6: Moremi Game reserve/Third Bridge
Na de ochtend game drive vervolgt u de reis door het Moremi Game Reserve naar het tweede kamp, Third Bridge aan de rand van de Okavango Delta. Ook deze dag staat compleet in het teken van game drives en het spotten van de vele safari dieren die leven in het Moremi reservaat. U hebt een goede kans leeuwen, hyena’s en luipaarden te zien. Olifanten en antilopen ziet u ook. De camps in de parken van Botswana zijn niet omheind en de diverse dieren zullen dan ook ’s nachts en overdag in het kamp komen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 55 km, reistijd ca. 3 uur.
 
Dag 7: Maun
Na de ochtend game drive gaat deze selfdrive4x4 reis nu terug naar de bewoonde wereld. Na 4 nachten in de wildparken nu het comfort van een chalet bij de lodge in Maun. Een aangename afwisseling. Accommodatie: chalet. Reisafstand 130 km. 
 
Dag 8: Makgadikgadi Zoutpannen/ Planet Baobab
In de vroege ochtend is er tijd om eventueel een rondvlucht te maken boven de Okavango Delta. Vervolgens gaat deze 4x4 rondreis verder naar het oosten. Het plaatsje Gweta en het Planet Baobab camp aan de rand van de Makgadikgadi Zoutpannen zijn de volgende bestemming. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 215 km, reistijd ca 2,5 uur.

Dag 9: Makgadikgadi Zoutpannen/Kubu Island
Vandaag staat de mooie rit naar Kubu Island op het programma van deze 4x4 reis. U gaat de Nwetwe zoutpan oversteken en rond lunchtijd komt u aan bij het bijzondere Kubu Island. De stoffige reis wordt beloond met het bijzondere Kubu Island, een rotseiland vol met prachtige Baobab bomen. De campsite is eenvoudig en gelegen vlakbij het eiland. Te voet kunt u Kubu Island verkennen en genieten van het wijde uitzicht en een prachtige zonsondergang. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 150 km, reistijd ca. 5 uur.
 
Dag 10: Central Kalahari Game Reserve/Sunday Pan
Na Kubu Island volgt een lange reisdag richting het Central Kalahari Game Reserve. Advies is deze ochtend vroeg te vertrekken. De rit gaat eerst naar het zuiden over de Zoutpannen en daarna krijgt u een stuk glad asfalt, een prettige afwisseling. De turn-off naar het Central Kalahari Game Reserve is een stoffige zandweg. Na aankomst in het uitgestrekte Kalahari reservaat reist u door naar de Sunday Pan. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 320 km, reistijd ca. 8 uur.

Dag 11 en 12: Central Kalahari Game Reserve/Sunday Pan
Twee volledige dagen om game drives te maken in de Kalahari Woestijn. U gaat op zoek naar de Kalahari Leeuw met zijn donkere manen. Ook maakt u kans om de zeldzame bruine hyena te zien. Jakhalzen, Bat Eared Foxes en een Honingdas worden altijd wel gezien. Antilopen die u zult zien zijn o.a. de Gemsbok met zijn lange hoorns en de Sprinkbok. Beide zijn dieren die kunnen overleven in dit zeer droge woestijn gebied. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 10-200 km game drives.
 
Dag 13: Maun
Na de Central Kalahari staat nu de bewoonde wereld van Maun op het reisprogramma. Het eerste deel van de reis van vandaag gaat over zandwegen, het tweede deel gaat over de asfalt weg. Optioneel is de route langs de Kuke fence te rijden. Dit is echter een minder snelle route. Accommodatie: lodge. Reisafstand: 300 km, ca. 5,5 uur.
 
Dag 14: Terugvlucht
De laatste dag in Botswana, vandaag kunt u terug vliegen naar Johannesburg of een andere bestemming in Zuidelijk Afrika.
NB optioneel is deze reis te starten en/of te eindigen bij de Victoria Falls (Zimbabwe of Zambia).
Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis