Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Botswana & Zimbabwe Classic Safari

Offerte aanvragen

Een 15-daagse safari door Botswana en Zimbabwe. U bezoekt o.a. de Victoria Falls, Hwange N.P., Matobos N.P., Moremi G.R., Chobe N.P. en de Okavango Delta. 

Tijdens deze reis verblijft u in 3 tot 4 sterren accommodaties. Deze zijn niet alleen gekozen om hun service en comfort maar ook vanwege de uitstekende gelegenheid om wild te bekijken. 

De meeste maaltijden zijn inbegrepen en worden verzorgd door de lodges waar u verblijft. Onderweg zullen er een aantal geheel verzorgde picknick lunches plaatsvinden. Waar maaltijden niet inbegrepen zijn, is er de mogelijkheid om een maaltijd te gebruiken in een lokaal restaurant.

U reist tijdens deze safari in een safari truck met 12 zitplaatsen of Mercedes Sprinter bus met 12 voorwaarts gerichte stoelen en airconditioning. Voor de game drives in het Hwange, Matobos, Moremi en Chobe maken we gebruik van open 4WD voertuigen met lokale gidsen.

Dit is een non-participation trip. Op deze safari zal de begeleiding voor het operationele werk zorgen. Uw safari is uitsluitend voor u om te genieten. Wanneer er portiers aanwezig zijn, zullen zij uw tas dragen, maar soms zult u ook uw eigen tas moeten dragen.

Bekijk reisroute

Dag 1: Victoria Falls
De majestueuze aanblik van de machtige Zambezi die uitkomt in de Victoria Falls, verwelkomt u bij uw Zimbabwe en Botswana avontuur. We checken in bij onze lodge waarna we in de middag te voet de watervallen en het omliggende tropische regenwoud gaan verkennen. 's Avonds genieten we van het diner in een lokaal restaurant in Victoria Falls. Accommodatie A'Zambezi Lodge. Maaltijden: ontbijt, lunch en diner niet inbegrepen.

Dag 2 en 3: Hwange National Park

Hwange National Park is een wildlife juweel, beroemd om zijn groot wild en de grote kuddes olifanten. Ook staat Hwange bekend om zijn breed scala aan habitats, met in het westen aan de rand van de Kalahari grote grasvlaktes en naar het oosten de bossen. Onze comfortabele lodge voor twee nachten ligt in de private concessie aan de oostelijke grens van het park. We gaan de hele dag op game drive in een open 4WD voertuig in het park, op zoek naar groot wild. Accommodatie: Miombo Lodge. Maaltijden: ontbijt 2x en diner 2x inclusief, 2x lunch niet inbegrepen.

Dag 4 en 5: Matobos National Park
De afgeronde granieten rotsblokken en golvende valleien van het Matobos National Park zijn de thuisbasis van enkele van de laatst overgebleven de neushoorns in Zimbabwe. We besteden onze dag met een excursie in het park; maken een game-walk op zoek naar de neushoorn, bekijken de oude Bushmen schilderijen die de rotsen sieren en bewonderen het prachtige landschap van Worlds View, de plek waar Cecil John Rhodes begraven is. Accommodatie: Hermits Peak. Maaltijden:ontbijt 2x, lunch 1x en diner 2x inclusief, 1x lunch niet inbegrepen.

Dag 6: Nata
Deze morgen verlaten we Matobos en rijden richting het westen naar de grens met Botswana. Deze steken we over bij Plumtree en gaan richting Nata voor onze overnachting. In de late namiddag zullen we aankomen bij de Makgadikgadi Pans, uitgestrekte saltpans die lijken te strekken tot in het oneindige. We gaan de omgeving verkennen waarna we genieten van de gouden zonsondergang over de horizon. Accommodatie: Nata Lodge. Maaltijden: ontbijt en diner inclusief, lunch niet inbegrepen.

Dag 7: Maun
De naam Maun is afgeleid van een San woord dat "plaats van het korte riet' betekent en gelegen is aan de zuidkant van de Okavango Delta, waar onze lodge uitkijkt over de prachtige Thamalakane River. Hier bereiden we onze reis voor naar de Moremi Game Reserve en hebben we de middag vrij om vogels te kijken langs de rivier, te ontspannen rond het zwembad of een optionele rondvlucht over de Okavango Delta te maken (op eigen kosten). Accommodatie: Thamalakane River Lodge. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen.

Dag 8, 9 en 10: Moremi Game Reserve
Verrassende en onverwachte contrasten ontstaan als het water van de Okavango in de droge Kalahari woestijn stroomt waardoor het prachtig gebied met verbazingwekkende fauna van het Moremi Game Reserve ontstaat. Rivieren, lagunes, savanne, bossen; Moremi biedt een aantal uitstekende mogelijkheden om wild te bekijken. Naast meer dan 400 soorten vogels is Moremi ook een geweldige plek om luipaarden, leeuwen, wilde honden, olifanten, giraffes en een verscheidenheid aan antilopen te zien. We besteden onze tijd aan game drives in Moremi GR en de omringende concessies langs de rivier Khwai waar de laguness de dorstige dieren aantrekken om te komen drinken in de late namiddag. Onze lodge is gelegen in de privé-concessie ten noorden van Moremi, waar we terwijl we genieten van onze maaltijd kijken naar de dieren die komen drinken. Op de ochtend van dag 10 hebben we een laatste game drive in de concessie voordat we terugkeren naar onze lodge in Maun. Accommodatie: Hyena Pan Bushlodge en Thamalakane River Lodge. Maaltijden: ontbijt 3x, lunch 3x en diner 2x inclusief, 1 diner niet inbegrepen. 

Dag 11: Okavango Delta - Shakawe
We rijden rond de Okavango Delta richting het noorden tot Shakawe waar we opstappen op de Kabbo houseboat en onze reis beginnen in de Okavango Pan handle; met riet omzoomde rivieren, kristalhelder water en een overvloed aan vogels. Tijd om te ontspannen en te genieten van het prachtige uitzicht op de Okavango. Accommodatie: Kabba House boat. Maaltijden: ontbijt en diner inclusief, lunch niet inbegrepen.

Dag 12: Caprivi
We verlaten Botswana richting Namibië en het Mahango Game Reserve. We doen een game-drive in het reservaat voordat we naar onze lodge aan de rivier de Kavango gaan. Accommodatie: Nunda River Lodge. Maaltijden: ontbijt, lunch en diner inclusief. 

Dag 13 en 14: Chobe National Park
De Caprivi Strip is een dunne wig in Namibië, die Botswana scheidt in het zuiden en Angola in het noorden. We doorkruizen de Caprivi, richting Botswana en gaan richting de stad Kasane en onze lodge aan de rand van de Chobe rivier. De rivier trekt grote kuddes olifanten aan en stroomt langzaam langs de noordelijke grens van het Chobe National Park. Ongetwijfeld de beste wilde-life activiteit in zuidelijk Afrika is de sunset cruise waar we hopen grote kuddes olifanten, krokodillen, nijlpaarden en andere wilde dieren te zien als ze hun dorst komen lessen aan het einde van de dag. Accommodatie: Bakwena Lodge. Maaltijden: ontbijt 2x, diner 2x inclusief, lunch 2x niet inbegrepen. 

Dag 15: Victoria Falls
Na het ontbijt gaan we naar Victoria Falls om de vlucht naar huis te nemen. (U kunt ook terugvliegen vanaf de luchthaven Kasane). Accomodatie: n.v.t. Maaltijden: ontbijt inclusief.

Visum en paspoort: 
Visa voor Botswana en Namibië worden gratis bij de grens verstrekt, voor Zimbabwe kunt u deze bij de grens kopen. Bij vertrek uit Botswana, Namibië en Zimbabwe moet uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis