Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Desert & Delta

Offerte aanvragen

Een luxe safari reis door Botswana. U verblijft in 4 luxe accomodaties waar u aan comfort niets zal ontbreken. Vervoer per auto of voor de langere afstanden per klein vliegtuigje.

Uw reis begint in Victoria Falls, bekend om zijn indrukwekkende watervallen, maar waar ook tal van andere activiteiten te beleven zijn zoals een rondvlucht boven de Falls of een bungeejump.
U maakt game drives in het Chobe National Park waar u olifanten, roofdieren, buffels en diverse soorten antilopen kunt zien. 
Maak een mokoro excursie in een van 's werelds grootste binnenlandse delta's gelegen in het midden van de Kalahari, de Okavango Delta.
Tenslotte verblijft u in het Makgadikgadi Pans National Park waar de Boteti River het Okavango vloedwater vanuit de delta de Kalahari woestijn invoert. Op de open vlaktes kunt u hartebeesten, gemsbokken en springbokken evenals leeuwen, cheetah's, kudu's, giraffen, zebra's en gnoes zien. 

Bekijk reisroute

Dag 1 en 2: Victoria Falls
Op het vliegveld van Victoria Falls wordt u opgewacht door uw chauffeur en wordt u naar de Lokuthula Lodge gebracht. De lodge is gelegen in Victoria Falls, Zimbabwe, op slechts 4 km van de Victoria Falls en 24 km van de luchthaven.

Victoria Falls stad ligt aan de zuidelijke oever van de rivier de Zambezi aan het oostelijke einde van de Victoria Falls. Het is een mooie toeristische stad die gemakkelijk te voet te verkennen is en die een breed scala aan activiteiten biedt zoals raften op de machtige Zambezi, bungeejumpen, safari op de rug van een olifant en zonsondergang cruises. Het heeft voor ieder wat wils.
De Victoria Falls zijn een van de zeven wonderen van de wereld en is een betoverend en fascinerend schouwspel. De enorme massa van het water valt trapsgewijs naar beneden over bijna 2 km lengte, laat een donderend geraas horen en creëert een prachtige nevel van water die kan worden gezien vanaf grote afstand - vandaar dat de lokale naam 'Mosi oa tunya' is, wat betekent 'de rook die dondert'.

Lokuthula Lodges maakt onderdeel uit van de Victoria Falls Safari Lodge en biedt goed ingerichte accommodaties in een mooie tuin waar olifanten rondlopen en wrattenzwijnen knielen om de groene gazons te maaien. De lodges zijn split-level en allemaal uitgerust met een volledig uitgeruste keuken, woonkamer, terras en braai en biedt een prachtig uitzicht op het ongerepte bushveld. Alle faciliteiten op het terrein van Victoria Falls Safari Lodge zijn beschikbaar voor Lokuthula Lodge gasten, zoals een gratis pendelbus naar het dorp, de markt en het Victoria Falls Rainforest. Er is een bar en een restaurant met lichte maaltijden en snacks, een souvenir winkel, een wasservice en een zwembad. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen.

Dag 3 en 4: Chobe National Park
Na het ontbijt gaat u per auto op weg naar de Kubu Lodge, waar u twee nachten zult verblijven.

De Chobe River Front is een opmerkelijk natuurgebied vanwege de permanente waterbron van de Chobe rivier. Het spektakel van alle dieren die komen om te drinken en te stoeien aan de rand van het water is prachtig om te zien, met name in het droge seizoen wanneer het water schaars is. Het is een gebied dat bekend staat om zijn overvloed aan olifanten, zijn verscheidenheid aan roofdieren, kuddes buffels en misschien ziet u zelfs roan- en sabel-antilopen. De spectaculaire zonsondergang van Chobe is alleen al een bezoek aan het gebied waard. 

Kubu Lodge is een kleine lodge en is gelegen in 30 hectare bos aan de oevers van de Chobe rivier, op de drempel van de wereldberoemde Chobe National Park, op slechts een uur rijden van de machtige Victoria Falls.

De lodge is gelegen op glooiende gazons en biedt schaduw door de gigantische ebbenbomen en wilde vijgenbomen. De lodge biedt een oase net buiten het centrum van Kasane, met een panoramisch uitzicht op de rivier Chobe. Accommodaties bestaan uit elf mooie rietgedekte chalets op palen met volledige en-suite faciliteiten, plafondventilator, muskietennetten en koffie- en theefaciliteiten. Elk chalet heeft uitzicht op de rivier.

De belangrijkste lodge faciliteiten zijn een bar, restaurant, souvenir winkel en een zwembad. Er is ook een natuurpad voor liefhebbers van vogels kijken.

Dag 5 en 6: Khwai Community Area
Na het ontbijt wordt u overgebracht naar Kasane Airport voor een transfer naar het Khwai Guest House, waar u twee nachten zult verblijven.

De Khwai Communitity Area is een 180.000 ha groot gebied dat is gelegen in het noordoosten van Okavango naast het Moremi Game Reserve. Het werd gevormd door de lokale Khwai dorpelingen en wordt beheerd door de Khwai Development Trust. Het gebied bestaat uit graslanden, ooibossen en uiterwaarden. De uiterwaarden staan het grootste deel van het jaar onder water, er zijn lagunes bedekt met blauwe en witte waterlelies en grote stukken van Mopane bossen. De Khwai Community Area is een goede omgeving om naast zebra's diverse zeldzame antilopen te zien. Enorme kuddes olifanten genieten van de Mopanebossen. Er zijn vrij stabiele populaties van grote roofdieren zoals de leeuw, hyena en Afrikaanse wilde hond en als u geluk heeft, kunt u ook ter plaatse luipaarden zien.

Khwai Guest house bestaat uit vijf bungalows met een eigen badkamer en ligt in het dorp, op de drempel van het Moremi Game Reserve.

Gasten hebben de keuze tussen het zijn volledig onafhankelijk, maken gebruik van de gemeenschappelijke keuken gebied en het verkennen van de omgeving op hun eigen, of verblijven op een inclusive tarief met maaltijden en activiteiten.

Activiteiten aangeboden op de volpension en activiteiten basis onder andere game drives in Moremi Game Reserve of de Khwai concessie, traditionele kano (mokoro) excursies, 's nachts drives en culturele reizen van de Khwai community.

Road transfers tussen het pension en Maun kan worden geregeld voor reizigers die liever niet te vliegen of self-drive.

Dag 7 en 8: Makgadikgadi Pans National Park
Na een ochtend-activiteit (als de tijd het toelaat) en een vroeg ontbijt, wordt u naar de Khwai Airstrip gebracht voor een transfer naar Maun Airport. Bij de aankomst in Maun Airport, wordt u naar Planet Baobab gebracht waar u twee nachten zult verblijven. De transfer naar Planet Baobab is ongeveer twee uur.

Hoewel dit gebied ooit ook deel uit maakte van het grote super meer, is het heel anders van karakter dan de Makgadikgadi zoutpannen. Ten westen van Nwetwe Pan ligt open grasland dat de thuisbasis is van groot aantal diersoorten. Tijdens periodes van bovengemiddelde regenval is de rivier Boteti een van de weinige drainagesystemen dat het Okavango vloedwater vanuit de delta de Kalahari woestijn invoert. De Boteti rivier ligt in het midden van deze grote droge landen waar water kostbaar is en dus de laatst overgebleven grote populaties wilde dieren van Afrika aantrekt.

Op de open vlaktes kunt u hartebeest, gemsbok en springbok evenals leeuw, cheetah, kudu, giraffen, zebra's en gnoes zien. De timing van uw bezoek is belangrijk omdat de bewegingen van de dieren variëren gedurende het jaar. De Makgadikgadi wordt in de zomer het hoofdkwartier voor duizenden zebra's en gnoes. Maar tijdens de droge wintermaanden nadat in het buitengebied de pannen zijn opgedroogd, zijn de belangrijkste kuddes olifanten, zebra's en gnoes (en hun bijbehorende roofdieren) te vinden in de loop van de rivier Boteti.

Planet Baobab ligt dicht bij het dorpje Gweta, (ook bekend als "de plaats van de Bullfrogs"), op de weg Francistown-Maun. Het biedt een prima uitvalsbasis om de Makgadikgadi Pans te verkennen.

Planet Baobab combineert stijl met comfort en is trouw gebleven aan de traditionele Afrikaanse inspiratie. Accommodatie stijlen variëren, met Bushman gras hutten, vorstelijke Kalanga lemen hutten (met eigen badkamer) traditioneel beschilderd met verbazingwekkende ontwerpen en een schaduwrijke camping waar u uw eigen tent kunt opzetten. 

Dag 9 en 10: Maun
Na een vroege activiteit (als de tijd het toelaat) en het ontbijt, wordt u naar Audi Camp gebracht, waar u twee nachten zult verblijven.

Audi Camp is gelegen aan de rivier de Thamalakane in de buitenwijken van Maun en het is een ideale camping voor onafhankelijke reizigers het verkennen van Afrika omdat het een uitstekende waarde met een verscheidenheid aan accommodatie stijlen voor elk budget. "Audi" betekent visarend in de lokale taal, zo genoemd omdat het een goede uitvalsbasis om de Okavango Delta te verkennen.

Audi Camp biedt 3 stijlen van tented accommodatie, evenals een schaduwrijke camping voor mensen om hun eigen kampeeruitrusting. Er zijn eenvoudige dome tenten met matrassen en ruime walk-in tenten met beddengoed die gebruik maken van de gedeelde badkamer faciliteiten van de camping of u kunt een comfortabele twee bedden safaritent met een eigen badkamer, ventilatoren, elektrische verlichting en stopcontacten, elk met een boek een eigen open haard en kookhoek (zie boven).

Audi Camp heeft een grote open bar en een restaurant waar heerlijke, betaalbare à la carte gerechten biedt. Het interieur van de bar heeft een smaakvolle Afrikaans thema en de aangeboden dienst is zeer gastvrij. Het kamp heeft een zwembad met uitzicht op de rivier en een aantal particuliere zitjes in de schaduw, waar vogels kijken is op een premie hele jaar door.

Hele dag Mokoro Trip

De BaYei mensen kwamen naar de Okavango Delta honderden jaren geleden, waardoor met hen hun traditionele wijze van vervoer, de mokoro. De mokoro is een korjaal bij uitstek geschikt als transport in de delta, als het rustig door ondiep water kunnen bewegen, bewegen langs de smalle kanalen of snijden door de lange grassen en papyrus.

 
Audi Camp heeft samengewerkt met een aantal gemeenschappen in en rond de delta te mekoro rondleidingen te geven in de verschillende delen van de Okavango Delta.

Audi Camp is een dag mokoro reis vertrekt vroeg in de ochtend van Audi Camp. De gasten worden overgebracht door safari voertuig voor ongeveer 1 uur en 30 minuten naar de mokoro station in het zuidelijke deel van de Delta / Moremi. Hier ontmoet je mokoro poler wie uw schipper en gids gedurende de hele reis zal zijn.

De gasten vinden een paar uur polariteit doorbrengen op de mokoro, het nemen van een pauze om te lunchen langs de weg en over te gaan tot spel loopt in de bush. Aan het eind van de tocht, de gasten terug naar de afzetpunt, waarin een Audi Camp voertuig hen terug zal brengen naar Audi Camp hoofd.

 

Dag 11: SAFARI ENDS in Maun

Na het ontbijt, zullen de gasten naar Maun Airport worden overgedragen over de weg voor hun verdere reisplannen.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis