Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Kaapstad - Victoria Falls Kampeer Safari

Offerte aanvragen

Een kampeersafari reis door Zuidelijk Afrika. U reist per minibus/ safari truck en 4WD van Kaapstad via Namibië, de Caprivi Strip naar de Victoria Falls in Zimbabwe, het eindpunt van deze safari reis.
Onderweg bezoekt u o.a. de zandduinen bij Sossusvlei, het Etosha National Park, de zoutpannen, de Okavango Delta

U reist in een kleine groep van minimaal 4 tot maximaal 12 personen. U kampeert op campsites voorzien van sanitaire voorzieningen en gelegenheid om uw kleding te wassen en 3 nachten verblijft u invoudige maar goede accommodaties. Tijdens het wildkamperen is er een emmer-douche met warm water van het vuur.
De meeste maaltijden zijn inbegrepen en worden verzorgd door uw kok. Waar maaltijden niet inbegrepen zijn, is er de mogelijkheid om een maaltijd te gebruiken in een lokaal restaurant. 
U reist tijdens deze safari in een safari truck met 12 zitplaatsen of Mercedes Sprinter bus met 12 voorwaarts gerichte stoelen en airconditioning. Voor de transfer naar de Delta gebruiken we een 4WD Landcruiser.
Dit is een limited-participation trip. Een essentieel onderdeel van deze safari is enige participatie. Van het opzetten en afbreken van uw tent, het inpakken van de truck in de ochtend tot het doen van de afwas - het is allemaal onderdeel van het avontuur.

Geeft u de voorkeur aan meer comfort en vaste accomodaties zoals lodges en tented camp? Deze Kaapstad - Victoria Falls reis is ook als comfortabele safari beschikbaar.

Bekijk reisroute

Dag 1: Kaapstad
Het eerste deel van deze reis door Zuidelijk Afrika. Na de briefing 's ochtends bezoeken we onderweg naar het Cape Point Nature Reserve, de African Pinguin Kolonie. We relaxen aan het einde van de middag bij het strand van Hout Bay. s' Avonds genieten van het diner bij het Victoria & Alfred Waterfront (voor eigen kosten). Accommodatie: Sweetest Guesthouses, guesthouse. Maaltijden: niet inbegrepen.

Dag 2: Cederberg
Na het ontbijt start onze reis naar het noorden. De bestemming van vandaag is het Cedergebergte. Dit Cedergebergte is een ruig "wildernis" gebied met zandstenen rotsen welke door de wind zijn uitgeslepen tot ruige en bizarre vormen. In de namiddag maken we een wandeling door dit gebied. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 3: Gariep Rivier
We reizen verder en steken de grens over met Namibië. Onze volgende stop is de Gariep rivier. Er is tijd om te relaxen en te zwemmen. Tevens is het mogelijk een kanotocht te maken (niet inbegrepen). Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 4: Fish River Canyon
We steken de grens met Namibië over en ons reisdoel voor vandaag is de Fish River Canyon. De Fish River Canyon is de twee na grootste canyon in de wereld. In de namiddag hebben we hier onze sundowner aan de rand van de canyon en genieten we van het adembenemende uitzicht. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 5 en 6: Namib Woestijn / Sossusvlei
Na de Fish River Canyon is nu de Namib Woestijn en Sossusvlei onze bestemming. In de loop van de dag komen we hier aan. De volgende ochtend vertrekken voor zonsopgang richting Sossusvlei, een rit van ca. 60 km in het donker waar we de licht- en schaduwwerking kunnen zien van de zandduinen alvorens aan te komen in het hart van de zandduinen van Namibië. Vanuit dit unieke en spectaculaire gebied kijken we naar de zonsopgang (afhankelijk van de openingstijd van het park). We beklimmen een duin vlak bij Sossusvlei en wandelen daarna naar Dead Vlei, een unieke pan met dode bomen ingesloten tussen de zandduinen. Dit gebied is erg fotogeniek; de grote vlakte van gebleekte en gekraakte klei en dunne dorre takken die rondom verspreid liggen vormen een contrast met de grote oranje rode duinen op de achtergrond. Na het bekijken van dit dramatische en desolate landschap is het tijd voor de brunch. Vervolgens is er tijd om te zwemmen in het kamp en het ontdekken van Sesriem Canyon te voet. Wederom tijd voor een spectaculaire zonsondergang te midden van de kleurrijke woestijn. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 7 en 8: Swakopmund
We vertrekken vroeg in de morgen en onderweg komen we langs Solitaire en vervolgens de Kuisib Canyon. In de loop van de middag komen we aan in Swakopmund, met zijn historische gebouwen. Het is mogelijk om via de gids optionele adventure activiteiten te doen zoals zandsurfen, quad rijden, korte rondvluchten maken, parachute springen, dolfijn cruises, om er maar een paar te noemen. Deze activiteiten kunt u ’s middags of 's avond doen. Ook is er tijd om zelf rond te kijken en te relaxen. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: ontbijt en 1x lunch inclusief, 1x lunch en 2x diner niet inbegrepen.

Dag 9: Spitzkoppe
Op weg naar Spitzkoppe brengen we een bezoek aan de Cape Cross Seal Kolonie waar we de duizenden zeerobben kunnen zien die hier samenleven op een klein schiereiland. Vervolgens reizen we door naar Spitzkoppe, een hoge bergformatie die boven de droge woestijn uit toornt. We komen in de middag aan op het kamp. Er is gelegenheid om het gebied te verkennen en te genieten van de indrukwekkende rotsformaties die de natuur gecreëerd heeft door erosie over duizenden jaren tijd. De gids en de kamp assistent maken het avondeten klaar. We brengen de avond door onder de sterrenhemel. Onze campsite is een wildkampeerplaats zonder vaste voorzieningen. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 10: Ugab Wildernis
De volgende stop is de Brandberg en we kamperen bij de droge Ugab Rivier, de thuisbasis van de zeldzame woestijnolifanten. Met een lokale gids gaan we te voet de omgeving verkennen waarbij we o.a. diverse rotstekeningen van de Bushmen zullen bekijken. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 11: Etosha National Park
Verder naar het noorden en op weg naar het Etosha National Park. In de loop van de middag komen we aan in het eerste restcamp, Okaukeujo. Als er voldoende tijd is maken we een game drive en ’s avonds kunnen we bij de verlichte drinkplaats de vele dieren bekijken die daar komen drinken. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 12: Etosha National Park
We maken game drives in de ochtend of middag en verplaatsen ons naar het andere kamp. In de avond kunnen we genieten van het schouwspel bij de verlichte drinkplaatsen, grote kans dat we daar olifanten en neushoorns zullen zien. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 13: Windhoek
Na de dieren van Etosha reizen we nu terug naar het zuiden en onze volgende stop is Windhoek, de hoofdstad van Namibië. De charme van de stad Windhoek ligt in de harmonieuze mix van Afrikaanse en Europese culturen en de vriendelijkheid van de mensen. In de avond gaan we uit eten in een restaurant (voor eigen kosten). Accommodatie: guesthouse. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen.

Dag 14: Kalahari
We vervolgen de reis naar het oosten en onze volgende stop is de Kalahari Woestijn en we brengen een bezoek aan de Bushmen. Samen met de Bushmen maken we een wandeling we leren van hen hoe te overleven in de droge Kalahari Woestijn. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 15, 16 en 17: Maun / Okavango Delta
De Okavango Delta staat vandaag op het programma. We laten de Bushmen en de Kalahari achter ons en reizen door naar Maun. Na een nacht in Maun reizen we de volgende ochtend vroeg de Okavango Delta in. We maken tochten met mekoros (uitgeholde boomstamkano) en kamperen twee nachten "wild" op een eiland middenin de natuur. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: ontbijt, lunch en 2x diner inclusief, 1x diner niet inbegrepen.

Dag 18: Makgadikgadi Pans
We keren terug naar Maun en reizen verder naar het oosten. In de loop van de middag komen we aan bij onze campsite bij de Makgadikgadi Zoutpannen. De glinsterende zoutpannen van Makgadikgadi verschijnen als een witte eindeloze vlakte. Wanneer de regen komt, vindt er een grote verandering plaats. Duizenden gnoes en zebra's gaan naar de zoete, voedzame graslanden en wolken flamingo's voeden zich in de met algen rijke wateren. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief

Dag 19 en 20: Victoria Falls 
Na de zoutpannen reizen we nu door naar de laatste bestemming van deze avontuurlijke kampeersafari door Zuidelijk Afrika. We steken de grens met Zimbabwe over en komen we aan in Victoria Falls. We hebben hier een volledige dag om vrij te besteden. Natuurlijk gaat u de Victoria Falls bekijken, maar u kunt ook een aantal optionele activiteiten ondernemen zoals raften op de Zambezi of een rondvlucht maken boven de imposante watervallen. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: ontbijt inclusief, diner en lunch niet inbegrepen.

Dag 21: Victoria Falls 
De laatste dag van onze reis. Na het ontbijt nemen we afscheid van onze gids en medereizigers. Maaltijden: ontbijt inclusief.

Verlengen: 
Het is mogelijk deze reis te verlengen met een verblijf in Kaapstad voorafgaande aan de safari. Na afloop te verlengen in Victoria Falls of doorreizen naar een andere bestemming in Zuidelijk Afrika is ook mogelijk.

Onvoorziene omstandigheden: 
Deze Afrika reis heeft een expeditie karakter, dit houdt in dat er altijd onvoorziene omstandigheden kunnen zijn die een vertraging kunnen opleveren en/of die het noodzakelijk maken om van de geplande route af te moeten wijken. Flexibiliteit, teamgeest en ook de bereidheid om de gids/reisleider in moeilijke omstandigheden te ondersteunen zijn bij deze reis onontbeerlijk! Reizen in Afrika is avontuurlijk en niet zonder risico.

Visum en paspoort: 
Visa voor Namibië en Botswana worden gratis aan de grens verstrekt, voor Zimbabwe kunt u deze bij de grens kopen. Bij vertrek uit Botswana, Namibië en Zimbabwe moet uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

 

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis