Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Kafue & Livingstone Luxe Safari

Offerte aanvragen

Een luxe safari in het Kafue National Park met aansluitend een bezoek aan de indrukwekkende Victoria Falls. U verblijft in luxe lodges en luxe ingerichte safaritenten waar het u aan niets ontbreekt, u reist per auto en de grote afstanden legt u af per vliegtuigje.

U bezoekt het oudste en grootste National Park in West-Zambia. Ondanks zijn grootte en prominente ligging op slechts twee uur rijden van Livingstone, heeft het weinig bekende en grotendeels onontgonnen park haar oorspronkelijkheid weten te behouden. Dankzij de omvang en de verscheidenheid van habitattypen biedt Kafue National Park u een grote diversiteit aan flora en fauna.
De parel in de kroon van Kafue National Park zijn echter de ondergelopen graslanden in het noord-westen, de Busanga Plains. Deze worden gevoed door de Lufupa rivier en zijn tijdens en na het regenseizoen ontoegankelijk. Het droge seizoen, wanneer het park toegankelijk is, loopt van juni tot oktober. Een groot aantal zeldzame antilopen leeft hier en de belangrijkste roofdieren zoals leeuwen en wilde honden worden steeds meer gezien. 

Na afloop verbijft u nog 2 nachten in Livingstone, vooral bekend om de nabijheid van de indrukwekkende Victoria Falls. Livingstone biedt naast de Victoria Falls nog een breed scala aan activiteiten; van de uitdaging van het raften op de machtige Zambezi, bungeejumpen tot ontspannen genieten tijdens een zonsondergangscruise.  

Het is mogelijk om deze reis aansluitend te verlengen met 3 nachten verblijf in het Chobe National Park in Botswana.

Bekijk reisroute

Dag 1 en 2:  Kafue National Park - Mukambi Bush Camp
Op Lusaka Airport wordt u opgewacht door uw chauffeur en wordt u naar Kafue National Park gebracht. De rit per auto duurt ongeveer 3 tot 4 uur.

U bezoekt het oudste en grootste National Park in West-Zambia, het park omvat ca. 22.400 km2. Ondanks zijn grootte en prominente ligging op slechts twee uur rijden van Livingstone, heeft het weinig bekende en grotendeels onontgonnen park haar oorspronkelijkheid weten te behouden. Dankzij de omvang en de verscheidenheid van habitattypen biedt Kafue National Park u een grote diversiteit aan flora en fauna.

U verblijft de komende twee nachten in Mukambi Bush Camp. De lodge ligt aan de oever van de Kafue rivier en bestaat uit 4 luxe safaritenten. Elke tent heeft een eigen terras en is voorzien van een ligbad. De maaltijden worden geserveerd in de Mukambi Safari Lodge en 's ochtends en 's middags wordt er thee geserveerd in de privacy van Mukambi Bush Camp. In de middag en avond maakt u game drives op zoek naar het vele wild dat hier leeft. 
De tweede dag in Mukambi Bush Camp kunt u 's ochtends en 's middags deelnemen aan diverse activiteiten waaronder game drives, game walks of een boottocht op de Kafue rivier. Maaltijden: inclusief.

Dag 3, 4 en 5: Kafue National Park - Busanga Plains 
Na het ontbijt gaat u richting het noorden op weg naar Busanga Plains. De rit van vijf uur door het Kafue National Park is één grote game drive. 
De Busanga Plains zijn de parel in de kroon van het Kafue National Park. Deze ondergelopen graslanden worden gevoed door de Lufupa rivier en zijn tijdens en na het regenseizoen ontoegankelijk. Een groot aantal zeldzame antilopen leeft hier en de belangrijkste roofdieren zoals leeuwen en wilde honden worden hier steeds meer gezien. Meer dan 470 soorten vogels leven in Kafue National Park. Het droge seizoen, wanneer het park toegankelijk is, loopt van juni tot oktober. Hier jagen leeuwen en cheeta's op dieren zoals gnoes, antilopen en buffels. Diverse antilopen grazen op de centrale moerassen waaronder de zeldzame sitatoenga antilope die zich graag verstopt in het papyrus riet. Prachtige vogels stalken de openheid van de graslanden die alleen wordt onderbroken door met bomen bezaaiden eilanden.

U verblijft 3 nachten in het Busanga Plains Bush Camp. Dit camp is het seizoensgebonden bush camp van Mukambi Safari Lodge en is diep gelegen in het hart van de beroemde Busanga Plains, een prachtig waterrijk gebied. Het tentenkamp ligt in een gebied zo afgelegen dat het maar vier maanden per jaar toegankelijk is en weinig mensen het hebben ontdekt. Het Busanga Plains Camp is klein en intiem en bestaat uit slechts vier grote safaritenten met eigen open air badkamer en een boma met uitzicht op de Busanga Plains. Maaltijden: inclusief.

Dag 6: Kafue National Park -  Mukambi Bush Camp
Vandaag rijdt u terug naar Mukambi Bush Camp, waar u een nacht verblijft. Maaltijden: inclusief.

Dag 7 en 8: Livingstone - Victoria Falls 
Na het ontbijt wordt u overgebracht naar Lusaka Airport voor uw  binnenlandse vlucht naar Livingstone Airport. Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgehaald en naar de Waterberry Lodge gebracht, waar u twee nachten verblijft.

Livingstone is een historische koloniale stad die het meest bekend is vanwege de nabijheid van de Victoria Falls. Livingstone biedt naast de indrukwekkende Victoria Falls een breed scala aan activiteiten zoals raften op de machtige Zambezi, rondvluchten boven de Victoria Falls of een 111 mtr. bungeejump. De Victoria Falls zijn een van de zeven wonderen van de wereld en is een betoverend en fascinerend schouwspel. De enorme massa van het water valt trapsgewijs naar beneden over bijna 2 km lengte, laat een donderend geraas horen en creëert een prachtige nevel van water die kan worden gezien vanaf grote afstand - vandaar de lokale naam 'Mosi oa tunya'  wat betekent 'de rook die dondert'. 

Waterberry Lodge is gelegen aan de oever van de Zambezi rivier op ongeveer 22 km van Livingstone, richting Kazungula. Het hoofdgebouw heeft twee verdiepingen en kijkt uit over de rivier de Zambezi en het wildpark daarbuiten. De grote lounge is boven en beschikt over een goed gevulde bar met een prachtig uitzicht. De maaltijden worden geserveerd in de eetzaal of buiten op het zonneterras met uitzicht op de rivier. 
Een drijvend ponton wiegt zachtjes op de Zambezi rivier, waardoor het de perfecte locatie is voor sundowners, vissen of gewoon ontspannen en genieten van het uitzicht. Een groot en uitnodigend zwembad ligt in de aangelegde tuin. De comfortabele chalets zijn gelegen op het gazon en sommige hebben een eigen deck om te zonnen, vogels te kijken, besloten te dineren of gewoon te ontspannen. Maaltijden: inclusief.

Dag 9: Livingstone
In de loop van de ochtend zult u naar de luchthaven worden gebracht voor uw verdere reisplannen; terug vol indrukken naar huis of een verlenging naar het Chobe National Park. Maaltijden: ontbijt inclusief.

Verlengen:
Chobe National Park is een van Afrika's grootste wildparken. Het is het op twee na grootste park in Botswana en heeft een oppervlakte van 10.698 km2. Het Chobe Game Reserve werd afgekondigd door de koloniale Bechuanaland regering in 1961 om de wijdverspreide jacht en houtkap in het gebied te kunnen controleren. Het park werd voor het eerst voor het publiek geopend in augustus 1964 en het werd opgewaardeerd naar status van nationaal park in 1968, na de onafhankelijkheid van Botswana.

Chobe National Park is de thuisbasis van grote kuddes olifanten, buffels en Burchell's zebra's en grote populaties van roofdieren zoals leeuwen, luipaarden, gevlekte hyena's en cheeta's. In het park zijn diverse zeldzame soorten antilopen aanwezig zoals de roan en sable, puku, tsessebe, rode lechwe en de zeldzame Chobe bushbuck. Andere, meer populaire soorten zoals giraffen, kudu's, wrattenzwijnen, gnoes en impala's leven hier in overvloed.

Dag 9, 10 en 11: Chobe National Park 
Muchenje Lodge is een intieme en particuliere lodge in het westen van het  Chobe National Park. De lodge heeft een prachtig panoramisch uitzicht over de Chobe rivier en de uiterwaarden. 

De lodge biedt plaats aan maximaal twintig personen in tien ruime kamers in rietgedekte chalets met uitzicht op de Chobe uiterwaarden. Elke kamer en-suite is prachtig ingericht in Afrikaanse sfeer en een eigen balkon biedt een prachtig panoramisch uitzicht. Gasten kunnen ontspannen in de lounge, bar of terras. 

Activiteiten aangeboden op Muchenje Lodge zijn wandelsafari's in het privé-reservaat dat grenst aan het Chobe National Park. Game drives, zowel in het reserve rondom de lodge evenals in het Chobe National Park, worden uitgevoerd in open 4x4 safari voertuigen met gekwalificeerde professionele gidsen. Als alternatief is er de mogelijkheid om per motorboot over de Chobe rivier te gaan om kuddes olifanten, nijlpaarden, krokodillen en prachtige vogels te zien. Maaltijden: inclusief.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis