Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Lodge & Mobile Combo

Offerte aanvragen

Uw luxe safari begint bij de Victoria Falls in Zimbabwe en gaat vervolgens naar Botswana. U verblijft afwisselend in luxe lodges en luxe ingerichte safari tenten. Vervoer per auto of voor de langere afstanden per klein vliegtuigje.

U verblijft 2 nachten in Victoria Falls, bekend vanwege de nabijheid van de indrukwekkende watervallen. Victoria Falls biedt naast de watervallen nog een breed scala aan activiteiten; van de uitdaging van het raften op de machtige Zambezi en bungeejumpen tot ontspannen genieten tijdens een zonsondergangscruise. 
U gaat op safari in het Chobe National Park, dat bekend staat om zijn overvloed aan olifanten, zijn verscheidenheid aan roofdieren, kuddes buffels en diverse soorten antilopen. 
U verblijft 7 dagen in het Moremi Game Reserve waar u het Moremi Game Reserve en de omliggende gebieden gaat verkennen. U verblijft 6 nachten in het mobile tented camp op twee verschillende locaties binnen het reservaat en het naburige Khwai Community Area.
Tenslotte gaat u naar de Okavango Delta, 's werelds grootste binnenlandse delta's gelegen in het midden van de Kalahari.

Bekijk reisroute

Dag 1 en 2: Victoria Falls
Op het vliegveld van Victoria Falls wordt u opgewacht door uw chauffeur en wordt u naar de Victoria Falls Safari Lodge gebracht, waar u 2 nachten zult verblijven. 

Victoria Falls stad ligt aan de zuidelijke oever van de rivier de Zambezi aan het oostelijke einde van de Victoria Falls. Het is een mooie toeristische stad die gemakkelijk te voet te verkennen is en die een breed scala aan activiteiten biedt zoals raften op de machtige Zambezi, bungeejumpen, safari op de rug van een olifant en zonsondergang cruises. Het heeft voor ieder wat wils.
De Victoria Falls zijn een van de zeven wonderen van de wereld en is een betoverend en fascinerend schouwspel. De enorme massa van het water valt trapsgewijs naar beneden over bijna 2 km lengte, laat een donderend geraas horen en creëert een prachtige nevel van water die kan worden gezien vanaf grote afstand - vandaar dat de lokale naam 'Mosi oa tunya' is, wat betekent 'de rook die dondert'. 

Victoria Falls Safari Lodge ligt op een plateau dat een natuurlijke grens tot het omheinde Zambezi National Park vormt en ligt op slechts vier kilometer van de majestueuze Victoria Falls. Een fantasierijk concept en de onberispelijke normen hebben geleid tot prestigieuze prijzen voor de Victoria Falls Safari Lodge.
Elke kamer heeft een eigen balkon, airconditioning en een moderne badkamer, alles gemaakt met een scherp oog voor detail: hardhout, riet en levendige kleuren. Faciliteiten op het terrein zijn onder andere een Health & Beauty Spa, 24-uurs roomservice en een bibliotheek. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen.

Dag 3 en 4: Chobe rivier/ Caprivi
Na het ontbijt gaat u van de Victoria Falls Safari Lodge voor verder vervoer per boot naar Chobe Savanna Lodge, waar u 2 nachten zult verblijven.

De Chobe River Front is een opmerkelijk natuurgebied vanwege de permanente waterbron van de Chobe rivier. Het spektakel van dieren die komen om te drinken en te stoeien aan de rand van het water is prachtig om te zien, met name in het droge seizoen wanneer het water schaars is. Het is een gebied dat bekend staat om zijn overvloed aan olifanten, zijn verscheidenheid aan roofdieren, kuddes buffels en misschien ziet u zelfs roan- en sabel-antilopen. De spectaculaire zonsondergang van Chobe is alleen al een bezoek aan het gebied waard. 

Chobe Savanna Lodge kijkt uit over de uitgestrekte uiterwaarden van de Chobe National Park's Puku Flats. De lodge is de plek voor wie op zoek is naar een exclusieve Chob-river ervaring. De lodge is ontspannen en informeel, gevestigd in een klassieke Afrikaanse Savanne omgeving met prachtig uitzicht rondom de lodge. Het middelpunt van de lodge is een rietgedekt open hoofdgebouw, die een 270 graden uitzicht biedt over de Chobe rivier en verder naar het Chobe National Park. Maaltijden: inclusief.

Dag 5, 6, 7, 8, 9 en 10: Moremi Game Reserve
Na het ontbijt wordt u naar Kasane Airport gebracht voor uw vlucht naar Xakanaxa Airstrip in het Moremi Game Reserve. Op het vliegveld wacht uw gids en hij brengt u naar uw camp. De volgende 7 dagen worden besteed aan het verkennen van het Moremi Game Reserve en de omliggende gebieden. U verblijft 6 nachten op twee verschillende locaties binnen het reservaat en het naburige Khwai Community Area.

Het Moremi Game Reserve is een rijk en divers wildreservaat en omvat de Okavango Delta. Het reservaat is niet omheind en de grenzen worden natuurlijk bepaald door riviersystemen. De vegetatie is gevarieerd; droge grond aangevuld met permanente en seizoensgebonden moerassen, wat resulteert in een diversiteit van zowel de wilde dieren als vogels. Er is een netwerk van game drive routes door het reserve, alsmede toegang tot de permanente delta waterwegen in Xakanaxa.

Moremi is een van de beste wildreservaten in Afrika voor het bekijken van de bedreigde Afrikaanse wilde hond. Xakanaxa is de thuisbasis van een kudde van enkele honderden buffels en het   grondgebied van ten minste 4 leeuwenfamilies die vaak worden gezien aan weerszijden van de altijd in beweging zijn kudde. Kuddes olifanten verplaatsen zich tussen hun graasgebieden in de Mopane bossen en het frisse water van de Okavango. Rode lechwe, een van de meer bijzondere antilopen soorten, zijn hier vaak te vinden. Het wild is meer geconcentreerd rond de permanente water bronnen tijdens het droge seizoen (april-oktober), zeker als het steeds warmer wordt in de latere maanden. De reigers worden actief als de trekvogels terugkeren naar Botswana vanaf september tot en met november en vogels kijken is uitstekend gedurende de zomermaanden. Het regenseizoen (november-april) verlevendigt het weelderige landschap met wilde bloemen, dramatische onweersbuien en spectaculaire zonsondergangen.

De Khwai Communitity Area is een 180.000 ha groot gebied dat is gelegen in het noordoosten van Okavango naast het Moremi Game Reserve. Het werd gevormd door de lokale Khwai dorpelingen en wordt beheerd door de Khwai Development Trust. Het gebied bestaat uit graslanden, ooibossen en uiterwaarden. De uiterwaarden staan het grootste deel van het jaar onder water, er zijn lagunes bedekt met blauwe en witte waterlelies en grote stukken van Mopane bossen. De Khwai Community Area is een goede omgeving om naast zebra's diverse zeldzame antilopen te zien. Enorme kuddes olifanten genieten van de Mopanebossen. Er zijn vrij stabiele populaties van grote roofdieren zoals de leeuw, hyena en Afrikaanse wilde hond en als u geluk heeft, kunt u ook ter plaatse luipaarden zien.

De mobile tenten van Letaka Safaris zijn exclusief, comfortabel en bieden de perfecte balans tussen avontuur en ontspanning. De tent is ruim met grote ramen, een eigen badkamer en-suite en een schaduwrijke veranda. De tenten zijn ingericht met twee eenpersoonsbedden, compleet met comfortabele matrassen, dekbedden en kussens. De badkamer beschikt over een warm water emmer-douche, traditionele long-drop toilet en wastafel. Er is een tent waar maaltijden worden geserveerd, maar vanwege het uitstekende weer wordt het diner vaak geserveerd onder de sterren. Alle maaltijden worden bereid door de kamp chef-kok. Maaltijden: inclusief.

Dag 11 en 12: Okavango Delta
Na de ochtend activiteit en ontbijt wordt u met een klein vliegtuig naar Gunn's Camp gebracht, waar u 2 nachten zult verblijven.

De Okavango Delta is een van 's werelds grootste binnenlandse delta's gelegen in het midden van de Kalahari. Deze oase in het midden van de woestijn is een rijk maar kwetsbaar ecosysteem, dat een bron van leven is voor een grote verscheidenheid aan wilde dieren. De waterstanden fluctueren sterk gedurende het hele jaar, met hoge waterstanden tijdens de droge wintermaanden en waterstanden op hun laagst tijdens de latere zomermaanden. Het landschap, de activiteiten en safari variëren in de hele delta afhankelijk van uw locatie, het seizoen en de waterstanden. Sommige gebieden hebben grotere stukken permanent droog land, dat over het algemeen betekent dat er meer aandacht is voor activiteiten op het land (game drives) en big game viewing. Lodges gelegen op de eilanden diep in de delta concentreren zich meer op water-activiteiten zoals mokoro tochten, vissen en vogels kijken. 

Gunn's Camp met uitzicht op het legendarische Chiefs Island en grenzend aan het Moremi Game Reserve, is een van de weinige overgebleven luxe, vintage safari kampen. Gunn's Camp is opgezet onder lommerrijke palmen en Afrikaanse ebony om op natuurlijke wijze te mengen met zijn unieke omgeving. Gunn's Camp bereikt een fijne balans van comfort zonder u af te schermen van de bezienswaardigheden en de geluiden van de wildernis.
Gunn's Camp bestaat uit 6 luxe Keniaanse stijl Meru tenten met en-suite badkamer met ligbad en buiten een eigen douche. Elke tent is traditioneel ingericht met een mix van massief hout en Afrikaanse meubels en beschikt over een lounge en een eigen veranda. Het camp beschikt over een bar, lounge en eetkamer, kampvuur en een zwembad. Maaltijden: inclusief.

Activiteiten die worden aangeboden zijn motorboot cruises, mokoro excursies en begeleide wandelingen die u de schoonheid van de unieke Okavango Delta laten ervaren.

Dag 13: Maun
Na de ochtend activiteit en ontbijt wordt u met een klein vliegtuig naar Maun Airport gebracht voor uw verdere reisplannen. Accomodatie: n.v.t. Maaltijden: ontbijt inclusief.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis