Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Luangwa Wilderness and Nature Comfortabele Safari

Offerte aanvragen

Een avontuurlijke comfortabele safari reis in Malawi en Zambia. Langs vier nationale parken: Liwonde National Park, Malawi National Park, South Luangwa National Park en het Lower Zambezi National Park.

U bezoekt het bekendste park van Malawi, Liwonde National Park, geniet bij Lake Malawi van de prachtige onderwater wereld en relaxt aan het strand. In het South Luangwa National Park maakt u game drives en ziet de grote overvloed aan wild. Het Lower Zambezi National Park met zijn unieke ligging aan de Zambezi rivier is kleiner dan het South Luangwa National Park maar niet minder fraai. Naast nijlpaarden, olifanten, buffels en krokodillen kunt u hier leeuwen, luipaarden, gevlekte hyena's en grote aantallen zebra's en antilopen zien.

Uw reisgezelschap bestaat uit min. 4 tot max. 10 personen. U verblijft afwisselend in een en-suite safari tent met eigen badkamer of chalet. U reist per minibus/safari truck en 4x4. Gedurende de gehele reis wordt u begeleid door een Engelstalige professionele gids en een chauffeur/kok.

Bekijk reisroute

Dag 1: Lilongwe
De eerste dag van uw safari, na aankomst op de luchthaven van Lilongwe (Malawi) is er een transfer naar de Dedza Pottery Lodge, die is gelegen in een prachtig berglandschap. Hier is tijd om wat te relaxen en kunt u de laatste voorbereidingen treffen voor de safari van morgen. Accommodatie: Dedza Pottery Logde. Maaltijden: niet inbegrepen. 

Dag 2 en 3: Liwonde National Park
Na een bezoek aan de bekende aardewerk ateliers in de ochtend, gaan we zuidwaarts naar het bekendste park van Malawi, Liwonde National Park. Het mooie landschap aan de oever van de rivier de Shire laat een overvloed aan nijlpaarden, olifanten, krokodillen, water bokken, impala's, wrattenzwijnen en watervogels zien.
We besteden onze tijd met game drives in het park en een boottocht op de schilderachtige Shire River.
Accommodatie: Chinguni Hills Lodge. Maaltijden: inclusief.

Dag 4 & 5: Malawi National Park, Cape McLear - Monkey Bay
Op onze weg naar Lake Malawi stoppen we bij Mua Mission om het interessante museum te bezoeken om inzicht te krijgen in de cultuur en geschiedenis van Malawi. In Cape Mc Lear is er tijd voor ontspanning! Geniet van de witte zandstranden van Lake Malawi en ontdek het fascinerende onderwaterleven op een snorkel excursie.
Accommodatie: Chembe Eagles Nest. Maaltijden: inclusief.

Dag 6: Lilongwe
In de vroege ochtend bezoeken we het Malawi National Park voordat we terugrijden naar Lilongwe, waar we ons kunnen voorbereiden op de komende dagen in de bush.
Accommodatie: Burley House of Barefoot Lodge. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen.

Dagen: 7, 8, 9 en 10: Luangwa River (South Luangwa National Park)
South Luangwa National Park staat bekend om zijn overvloed aan dieren: giraffes, gnoes, zebra's, luipaarden, leeuwen en grote kuddes buffels en olifanten. Game drives langs de rivier de Luangwa zorgt vaak voor spectaculaire waarnemingen. Hippo gezinnen komen in grote aantallen naar de rivier. Tijdens het droge seizoen (juli tot oktober), drogen de kanalen van de rivier op waardoor de vis gevangen raakt. Dit trekt veel verschillende soorten roofdieren aan, zoals de Afrikaanse visarend, jakhals en hyena, om er maar een paar te noemen. De kleurrijke Carmine bijeneters worden vaak gezien als zij neerstrijken bij hun nesten aan de oevers.
Accommodatie: safari tenten of chalets in Wildlife Camp of Marula Game Lodge. Maaltijden: inclusief.

Dag 11: Chipata
Na een laatste game drive in de ochtend verlaten we dit unieke park en rijden uit het dal richting Chipata. Onderweg zullen we een textielfabriek, bekend om zijn prachtige artikelen met traditionele patronen en modern design te bezoeken. Aan het einde van de dag doen we boodschappen voor de komende paar dagen op safari. 
Accommodiatie: Protea Hotel in Chipata. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen. 

Dag 12: Lusaka
Onderweg naar Lusaka stoppen we bij Luangwa Bridge, een bloeiende markt, waar allerlei manden en matten en met de hand gesneden items worden aangeboden.
Accommodatie: chalets op een comfortabele lodge in de buurt van Lusaka. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen. 

Dag 13, 14 & 15: Lower Zambezi National Park
Een bezoek aan het Lower Zambezi Park is een van de hoogtepunten in Zambia. De Zambezi rivier aan de ene kant en de helling aan de andere vormen het decor van onze safari. We doen game drives in het park en varen langs de rivier om naar de dieren die komen om te drinken te kijken.

Accommodatie:  Munyemeshi Lodge of Msaku Mbezi Lodge. Maaltijden: inclusief.

Dag 16: Lusaka
In de ochtend verlaten we het park en rijden we richting Lusaka waar we een ontspannen middag doorbrengen bij een kleine lodge vlakbij Lusaka. Later rijden we door naar de stad. Accommodatie: Chalets in Pioneer Camp. Maaltijden: inclusief.

Dag 17: Terugvlucht
Vandaag is er een transfer naar de luchthaven en keren we met een fantastische reiservaring rijker terug naar Europa. Accommodatie: n.v.t. Maaltijden: ontbijt inclusief.

 

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis