Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Magic Rivers Botswana & Zambia

Offerte aanvragen

Een luxe safari door Botswana en Zambia. U bezoekt de Khwai Community Area waar naast grote kuddes olifanten, grote populaties van roofdieren zoals de leeuw, hyena en Afrikaanse wilde hond leven en als u geluk heeft, kunt u luipaarden zien!

U verblijft 2 nachten in Livingstone, bekend vanwege de nabijheid van de indrukwekkende Victoria Falls. Livingstone biedt naast de Victoria Falls nog een breed scala aan activiteiten; van de uitdaging van het raften op de machtige Zambezi en bungeejumpen tot ontspannen genieten tijdens een zonsondergangscruise. 

U brengt een bezoek aan het Lower Zambezi National Park. Het park is nog steeds relatief onderontwikkelt, maar de schoonheid ervan ligt in de absolute wildernis. Hier heeft u de mogelijkheid om dichtbij het wild te komen.
Maak een wandelsafari in het South Luwanga National Park waar de wandelsafari is ontstaan en nog steeds een van de beste manieren is om de ongerepte wildernis te ervaren.

U verblijft in 4 luxe accomodaties waar u aan comfort niets zal ontbreken. Vervoer per auto of voor de langere afstanden per klein vliegtuigje.

Bekijk reisroute

Dag 1, 2 en 3: Khwai Community Area - Botswana
Bij aankomst op Maun Airport in Botswana wordt u opgewacht en met een binnenlandse vlucht naar Sango Safari Camp gebracht, waar u 3 nachten zult verblijven.

De Khwai Communitity Area is een 180.000 ha groot gebied dat is gelegen in het noordoosten van de Okavango Delta naast het Moremi Game Reserve. Het werd gevormd door de lokale Khwai dorpelingen en wordt beheerd door de Khwai Development Trust. Het gebied bestaat uit graslanden, ooibossen en uiterwaarden. De uiterwaarden staan het grootste deel van het jaar onder water, er zijn lagunes bedekt met blauwe en witte waterlelies en grote stukken Mopane bos. De Khwai Community Area is een goede omgeving om naast zebra's diverse zeldzame antilopen te zien. Enorme kuddes olifanten genieten van de Mopanebossen. Er zijn vrij stabiele populaties van grote roofdieren zoals de leeuw, hyena en Afrikaanse wilde hond en als u geluk heeft, kunt u ook ter plaatse luipaarden zien.

Sango Safari Camp is gelegen in de schaduw van de bomen met uitzicht op de rivier de Khwai aan de rand van het traditionele dorp Khwai en op de grens van Moremi Game Reserve. Het camp biedt u de perfecte uitvalsbasis om de natuur en cultuur van dit unieke leefgebied te verkennen. Het Sango Safari Camp biedt onderdak aan max. 12 gasten en is ontworpen in de stijl van het klassieke safaritentenkamp van weleer. Elke tent heeft een eigen buitendouche verwarmd door zonne-energie voor heet water. U kunt ontspannen in de lounge en genieten van heerlijke maaltijden. Tevens is er een uitkijkplatform en een dompelbad voor urenlang genieten tijdens de siësta.
Door de ligging van het kamp kunnen de gasten gebruik maken van een groot aantal activiteiten; open jeep safari's, zowel in het Moremi Game Reserve als in het Khwai concessiegebied, begeleide wandelingen door de bush, nacht drives en mokoro tochten. Maaltijden: inclusief.

Dag 4 en 5: Livingstone - Zambia 
In de loop van de ochtend wordt u met een klein vliegtuigje overgebracht naar Kasane Airport. Per auto zult u naar Maramba River Lodge gebracht worden, waar u 2 nachten in een chalet verblijft.

Livingstone is een historische koloniale stad die het meest bekend is vanwege de nabijheid van de Victoria Falls. Livingstone biedt een breed scala aan activiteiten zoals raften op de machtige Zambezi, het maken van een rondvlucht of een 111 mtr. bungeejump. Livingstone heeft voor ieder wat wils. De Victoria Falls zijn een van de zeven wonderen van de wereld en is een betoverend en fascinerend schouwspel. De enorme massa van het water valt trapsgewijs naar beneden over bijna 2 km lengte, laat een donderend geraas horen en creëert een prachtige nevel van water die kan worden gezien vanaf grote afstand - vandaar de lokale naam 'Mosi oa tunya' dat betekent 'de rook die dondert'. 

De Maramba River Lodge ligt op slechts 4 km van de Victoria Falls, in het Mosi-oa-Tunya National Park. De lodge ligt op een klif met uitzicht op de rivier de Maramba. De rieten chalets hebben een rustieke uitstraling met en-suite badkamers, anti mosquito netten, een plafondventilator etc. Er zijn ook luxe safaritenten die alle comfort van een lodge hebben zonder dat de geneugten van een kampeer ervaring verloren gaat. De tenten hebben allemaal uitzicht over de rivier Maramba en de verlichte drinkplaats. 
Het Riverside Restaurant & Bar ligt op een prachtige plek met met uitzicht op de rivier. Maaltijden: inclusief.

Dag 6, 7 en 8: Lower Zambezi - Zambia 
Na het ontbijt gaat u met een klein vliegtuigje van Livingstone Airport naar de Royal Zambezi Airstrip. Per auto wordt u naar de Kasaka River Lodge gebracht, waar u 3 nachten zult verblijven.

Het park is nog steeds relatief onderontwikkelt, maar de schoonheid ervan ligt in de absolute wildernis. De diversiteit aan dieren is niet zo breed als in de andere grote parken, maar de mogelijkheden om dichtbij het wild te komen is spectaculair. Het park ligt tegenover het beroemde Mana Pools Reserve in Zimbabwe, zodat het hele gebied aan beide zijden van de rivier een groot wildreservaat is. Enorme kuddes olifanten, sommige tot 100 stuks groot, worden vaak aan de rand van de rivier gezien. Het park herbergt ook een goede populatie van leeuwen en luipaarden. Het vogelleven langs de oevers is uitzonderlijk.

Kasaka River Lodge is een luxe en-suite tented camp gelegen aan de oevers van de rivier de Zambezi, 4 km van het Lower Zambezi National Park. Kasaka River Lodge is een ideale omgeving voor de gasten om te ontspannen op een van de vele ligstoelen en hangmatten, om te lezen of gewoon niks te doen na een dag vol activiteiten. De bibliotheek biedt talrijke boeken over Afrika en zijn rijke flora en fauna. De rieten eethoek kijkt uit over de rivier en het diner kan dan ook geregeld worden op het dek onder de sterren.

In ochtend en middag kunt u game drives doen of een boot safari maken op de prachtige Zambezi Rivier. Tevens kunt u gaan vissen  op de rivier de Zambezi, wandelsafari's in het Lower Zambezi National Park maken en kanotochten maken stroomafwaarts over de rivier de Zambezi. Maaltijden: inclusief.

Dag 9, 10 en 11: South Luangwa - Zambia
Na het ontbijt wordt u naar de Royal Zambezi Airstrip gebracht voor uw charter naar Mfuwe Airport. Bij aankomst op de luchthaven van Mfuwe wordt u opgegehaald en per auto naar de Kapani Lodge gebracht waar u 3 nachten zult verblijven.

De Luangwa rivier is het meest intacte grote riviersysteem in Afrika en is het levensbloed van het 9.050 vierkante kilometer grote park. Het park biedt onderdak aan een grote verscheidenheid aan wilde dieren, vogels en vegetatie. De inmiddels beroemde "wandelsafari" is ontstaan in dit park en is nog steeds een van de beste manieren om de ongerepte wildernis te ervaren. In het park zijn 60 verschillende diersoorten en 400 verschillende vogelsoorten. 

Kapani is een particulier en exclusief camp gelegen aan de oevers van een van de vele lagunes in het South Luangwa National Park. Het kamp biedt plaats aan slechts twintig gasten en is het hele jaar geopend. Elk van de acht standaard suites beschikt over een eigen zithoek met bar, plafond ventilatoren en muskietennetten. Een rietgedekt gebouw centraal gelegen in het kamp herbergt de lounge en een bibliotheek die aangenaam koel zijn in warm weer en een open haard die warm en gezellig is in de koudere maanden. De bar en eetkamer hebben een terras met uitzicht op de Kapani Lagoon. Maaltijden: inclusief.

Dag 12: Lusaka
In de loop van de ochtend zult u naar de Mfuwe luchthaven worden gebracht om naar Lusaka Airport te vliegen, voor uw verdere reisplannen. Accomodatie: n.v.t. Maaltijden: ontbijt inclusief.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis