Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Mozambique en Zuid-Afrika Comfortabele Safari

Offerte aanvragen

Strand en safari gaan hand in hand in deze 14-daagse comfortabele rondreis door Mozambique en Zuid-Afrika. Ontdek de uitgestrekte stranden in Mozambique en ontmoet de big five in het Kruger Park in Zuid-Afrika.

U reist in een kleine groep van minimaal 4 tot maximaal 12 personen. U verblijft u in eenvoudige, maar goede accommodaties. De meeste maaltijden zijn inbegrepen en worden verzorgd door uw kok of door de lodges waar u verblijft. Waar maaltijden niet inbegrepen zijn, is er de mogelijkheid om een maaltijd te gebruiken in een lokaal restaurant. U reist tijdens deze safari in een safari truck met 12 zitplaatsen.

Dit is een limited-participation trip. Een essentieel onderdeel van deze safari is enige participatie. Van het dragen van uw eigen tas, het inpakken van de truck in de ochtend tot het doen van de afwas - het is allemaal onderdeel van het avontuur. 

Genieten van zon, zee en strand wordt afgewisseld met safari in het Kruger National Park en Swaziland. Het ene moment ligt u nog onder een palmboom te genieten van een verfrissend drankje en het andere moment staat u oog-in-oog met een leeuw.

Bekijk reisroute

Dag 1, 2 en 3:  Zululand
We vertrekken vroeg vanuit Johannesburg en reizen over het Highveld naar het hart van Kwazulu Natal bekend om zijn rijke cultuur en spectaculaire natuur. Onze lodge voor de komende 3 nachten is gelegen in een prive-reservaat. We verkennen de natuurlijke sereniteit van de bush op een ochtend game walk, gevolgd door een spannende middag game drive in Mkuzi Game Reserve. Mkuzi speelt een belangrijke rol bij het behoud van de bedreigde zwarte en witte neushoorn en we kijken uit naar het kijken naar het wild dat bij de waterhole hun dorst komt lessen.
Op de derde dag gaan we naar Hluhluwe Game Reserve en 's middags maken we kennis met locals als we een bezoek brengen aan een Zulu-dorp en onze gidsen ons vertellen over de geschiedenis, cultuur en tradities van de Zulu natie. Accommodatie: Zululand Lodge, permanent tent. Maaltijden: inclusief (behalve ontbijt op dag 1).  

Dag 4 en 5: Kosi Bay
Het prachtige Kosi Bay Nature Reserve is onze volgende bestemming. Kosi Bay is een waterrijk gebied aan Zuid-Afrika’s kustlijn met de Indische oceaan. Zoetwater en oceaanwater komen hier samen. Mangroves, meren, duinen, stranden en bos kenmerken het landschap. We maken een wandeling en nemen een kijkje onder water tijdens het snorkelen. Een lokale gids neemt ons mee naar z’n dorp waar we kennis maken met de cultuur en gebruiken van de Zulu bevolking. In de periode november – januari worden de stranden bezocht door schildpadden die hier hun eieren in het zand leggen en een excursie kan worden geregeld om deze prachtige natuurlijke gebeurtenis (op eigen kosten) te bekijken. Accommodatie: Amangwane Lodge, permanent tent. Maaltijden: inclusief.

Dag 6: Swaziland
Vanuit Zuid-Afrika steken we de grens met Swaziland over. We gaan naar het Hlane Game Reserve waar we tijdens een game walk speuren naar neushoorns, olifanten en ander wild. Accommodatie: Hlane Game Reserve, chalet. Maaltijden: inclusief. 

Dag 7: Maputo
We laten Swaziland en Zuid-Afrika achter ons en gaan naar Mozambique. We rijden naar Maputo, een levendige stad waar Portugese en Afrikaanse culturen samenkomen. Deze regio staat bekend om de verrukkelijke visgerechten. ’s Avonds eten we in een lokaal restaurant en kiezen we de lekkerste gerechten van de kaart. Accommodatie: Catembe Gallery Hotel
guesthouse. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen. 

Dag 8, 9 en 10: Inhambane
De komende dagen staan in het teken van zon, zee en strand. We rijden eerst naar Inhambane, een plek waar in vroeger tijden goud, ivoor, slaven en specerijen werden verhandeld. We bezoeken de 200 jaar oude kathedraal om vervolgens door te reizen naar Praia de de Tofu. We verblijven in kleine huisjes direct aan het strand van de Indische oceaan. Tropische palmbomen omringen ons en zorgen voor verkoelende schaduw. De komende dagen relaxen we aan het strand van Mozambique en kunnen we kiezen uit een groot aanbod van activiteiten (niet inbegrepen). Duiken, snorkelen of bijvoorbeeld een boottocht maken op zoek naar dolfijnen en de reusachtige walvishaai, het kan allemaal. Accommodatie: Palm Grove Resort, casita. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, 2x diner inclusief. 

Dag 11: Bilene
We reizen zuidwaarts langs de kust naar Bilene, aan de oevers van de Uembje Lagoon. De lagune met kristalhelder water en hagelwitte stranden is maar liefst 8 kilometer breed en 27 kilometer lang. We brengen de middag door bij de lagune en kunnen zwemmen, kajakken of snorkelen (niet inbegrepen). Accommodatie: Laguna Camp, casita. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen. 

Dag 12 en 13: Kruger National Park
We gaan terug naar Zuid-Afrika en bezoeken Zuid-Afrika’s bekendste park; Kruger National Park. Voor de safari-liefhebber een absolute must. We maken diverse game drives en gaan op zoek naar de Big Five, ofwel olifant, neushoorn, buffel, leeuw en luipaard. We laten deze dagen de Afrikaanse wildernis goed op ons inwerken en genieten volop van het dierenleven en de schoonheid van de natuur om ons heen. De liefhebbers kunnen ervoor kiezen een nachtelijke game drive te maken (niet inbegrepen). Accommodatie: Kruger National Park chalets, chalet. Maaltijden: inclusief. 

Dag 14: Johannesburg
In de ochtend maken we nog een laatste game drive door het Krugerpark. Nog vol met indrukken reizen we terug naar Johannesburg waar we in de avond zullen arriveren. Maaltijden: ontbijt inclusief.

Verlengen:
Het is vrij eenvoudige deze reis te verlengen met een afsluitend verblijf in Kaapstad.

Onvoorziene omstandigheden: 
Deze Afrika reis heeft een expeditie karakter, dit houdt in dat er altijd onvoorziene omstandigheden kunnen zijn die een vertraging kunnen opleveren en/of die het noodzakelijk maken om van de geplande route af te moeten wijken. Flexibiliteit, teamgeest en ook de bereidheid om de gids/reisleider in moeilijke omstandigheden te ondersteunen zijn bij deze reis onontbeerlijk! Reizen in Afrika is avontuurlijk en niet zonder risico.

Visum en paspoort: 
Het visum voor Zuid-Afrika wordt gratis aan de grens verstrekt, voor Mozambique kunt u deze bij de grens kopen. Bij vertrek uit Zuid-Afrika en Mozambique moet uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis