Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Namibië & Botswana Comfortabele Safari

Offerte aanvragen

Een complete rondreis 21-daagse rondreis door Namibië en Botswana waarbij u de hoogtepunten van deze landen in Zuidelijk Afrika gaat bezoeken. Ontdek o.a. Etosha National Park, de Namib Woestijn, de Kalahari, de Okavango Delta en Chobe National Park. 

Dit is een safari waarbij u compleet verschillende gebieden gaat ontdekken. Variatie en avontuur, uitgestrekte vlaktes, ruige rotsformaties, wilde dieren, droge woestijnen en het water in de Okavango Delta. Start en eindpunt van de reis is Livingstone bij de impossante Victoria Falls.

U reist in een kleine groep van minimaal 4 tot maximaal 12 personen. U verblijft u in eenvoudige, maar goede accommodaties en in de Delta in een tent. De meeste maaltijden zijn inbegrepen en worden verzorgd door uw kok of door de lodges waar u verblijft. Waar maaltijden niet inbegrepen zijn, is er de mogelijkheid om een maaltijd te gebruiken in een lokaal restaurant. 
U reist tijdens deze safari in een safari truck met 12 zitplaatsen of Mercedes Sprinter bus met 12 voorwaarts gerichte stoelen en airconditioning. Voor de transfer naar de Okavango Delta gebruiken we open 4WD met lokale gidsen.

Dit is een limited-participation trip. Een essentieel onderdeel van deze safari is enige participatie. Van het dragen van uw eigen tas, het inpakken van de truck in de ochtend tot het doen van de afwas - het is allemaal onderdeel van het avontuur.

Een mooie avontuurlijke Namibië en Botswana reis met comfort. Geeft u de voorkeur aan kamperen? Deze reis is ook als kampeersafari beschikbaar.

Bekijk reisroute

Dag 1 en 2: Livingstone - Victoria Falls 
We ontmoeten elkaar in Livingstone in het begin van de middag voor de eerste briefing. Twee dagen om te acclimatiseren en activiteiten te ondernemen zoals het bekijken van de beroemde Victoria Falls. Als u van actie en avontuur houdt, kunt u bij de Victoria Falls o.a. raften met een rubber vlot op de Zambezi rivier. Rondvluchtjes per microlight of Cesna boven de watervallen zijn ook populair (beiden voor eigen kosten). De markt in Livingstone bezoeken en relaxen bij het zwembad is natuurlijk ook mogelijk! Accommodatie: Victoria Falls Waterfront, chalet. Maaltijden: 1x ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen.

Dag 3 en 4: Caprivi Strip
Onze reis door Namibië en Botswana gaat nu echt starten. We laten Livingstone achter ons en reizen naar het westen naar de Caprivi Strip. Dit is een lange en smalle strook Namibië ingeklemd tussen in het noorden Angola en Zambia en in het zuiden Botswana. We verblijven twee nachten in dit gebied en gaan op zoek naar de vele wilde dieren. We zullen de Kwando Rivier verkennen per boot en doen een game drive in het Mahango Game Reserve. Accommodatie: Camp Kwando, permanent tent. Ngepi Camp, tree house. Maaltijden: inclusief.

Dag 5: Rundu
Na een ochtend genieten van de vele vogels die het kamp omringen, vervolgen we de reis verder langs de Kavango Rivier. Onderweg passeren we diverse dorpjes en marktjes waar de locale bevolking allerlei spullen probeert te verkopen. In de loop van de middag komen we in Rundu aan en genieten we van een spectaculaire zonsondergang. Accommodatie: Inkwazi Lodge, chalet. Maaltijden: inclusief.

Dag 6, 7 en 8: Etosha National Park
We gaan dieper Namibië in naar het Etosha National Park. Het Nationaal Park omringt de Etosha Pan en wordt lokaal "de grote witte plaats van droog water" genoemd. Waterpoelen omringen de pan en trekken wild aan. Etosha is bekend om grote waarnemingen van olifanten, antilopen en leeuwen. Onze lodge ligt op de grens van het park en we besteden onze ochtenden en middagen aan game drives. In de avond zien we met een beetje geluk bij de verlichte drinkplaatsen neushoorns, olifanten en hyena's die water komen drinken. Een bijzondere ervaring. Accommodatie: Tarentaal Guest Farm, lodge. Maaltijden: inclusief.

Dag 9: Brandberg
Onze reis vervolgt zich over enkele prachtige woestijnlandschappen richting het zuiden naar de Brandberg. Onze lodge is gelegen in de droge Ugab rivier, die de thuisbasis is van de zeldzame woestijn olifant. We bezoeken het versteende woud en maken een wandeling met een lokale gids om de beroemde White Lady rotstekeningen te bekijken. Accommodatie: Brandberg White Lady Lodge, chalet. Maaltijden: inclusief.

Dag 10 en 11: Swakopmund
We vertrekken in de ochtend en onderweg stoppen we bij de zeerobben kolonie van Cape Cross. Nadat we deze indrukwekkende groep zeerobben hebben bekeken (en geroken!) vervolgen we onze reis naar het kustdorp Swakopmund. Duitse koloniale invloeden zijn sterk aanwezig in het centrum van Swakopmund, zoals weerspiegeld in de menu's en de architectuur. Het is mogelijk om via de gids optionele adventure activiteiten te doen zoals zandsurfen, quad rijden, korte rondvluchten maken, parachute springen, dolfijn cruises, om er maar een paar te noemen (niet inbegrepen). Accommodatie: Hotel d’Avignon, guesthouse. Maaltijden: ontbijt, 1x lunch inclusief, diner niet inbegrepen.

Dag 12 en 13: Namib Woestijn
Op weg naar de Namib woestijn met zijn torenhoge rode zandduinen bezoeken we de maanlandschappen die stad Swakopmund omringen. We wandelen naar Sossusvlei, verkennen de Sesriem Canyon en vanuit het comfort van onze lodge die net buiten het nationale park ligt, kijken we naar een spectaculaire zonsondergang over 's werelds hoogste zandduinen. (als u de 4km lange wandeling naar Sossusvlei niet wilt doen, is er een optionele, voor eigen kosten 4WD transfer). Accommodatie: Desert Camp, permanent tent. Maaltijden; inclusief.

Dag 14: Windhoek
We laten de bush en ruige natuur achter ons en komen vandaag aan in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Haar charme ligt in de harmonieuze mix van Afrikaanse en Europese culturen, de vriendelijkheid van de mensen en een interessante mix van moderne architectuur en Duitse koloniale architectuur. Er is tijd om te relaxen, winkeltjes te bekijken en een bezoek te brengen aan de craft centres. Accommodatie: Klein Windhoek Guest House, guesthouse. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen.

Dag 15: Kalahari
Na het ontbijt laten we Windhoek achter ons en begint de reis terug naar Botswana. De Kalahari Woestijn en de Bushmen die daar leven staan nu op het programma van onze safari door Namibië en Botswana. We maken een wandeling samen met de San Bushmen en leren meer over de leefgewoontes van deze bijzondere mensen. Accommodatie: Dqae Qare San Lodge, chalet. Maaltijden: inclusief.

Dag 16, 17 en 18: Okavango Delta
Tijdens de jaarlijkse overstroming verspreidt water zich in de Kalahari woestijn waardoor de met riet omzoomde kanalen van de Okavango Delta ontstaan. We brengen onze eerste nacht door in Maun ter voorbereiding van onze tocht diep de delta in. Dit doen we met een mekoro, een uitgeholde boomstam welke traditioneel gebruikt wordt op het ondiepe water van de Okavango Delta. Een ervaring die niet gemist mag worden. Tijdens ons verblijf in de Delta maken we diverse game walks samen met onze lokale gids op zoek naar de wilde dieren die hier vrij rondlopen. Grote kans dat we te voet dieren zoals de olifant en diverse antilopen tegen komen. Accommodatie: Maun: Crocodile Camp, lodge. Delta 2015: eenvoudige tent. Delta 2016: mini meru tent met 2 bedden en een eigen chemisch toilet, gedeelde warm-water emmer-douche. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief (Maun), diner niet inbegrepen. In de Okavango Delta alle maaltijden inclusief.

Dag 19: Makgadikgadi Pans
Vandaag keren we terug naar de bewoonde wereld. Na aankomst in Maun reizen we door naar het oosten en in de middag komen we aan in Nata bij de Makgadikgadi Pans. Wanneer de pannen onder water staan (afh. seizoen) kunnen we hier diverse (water) vogels zien zoals pelikanen en flamingo's. Accommodatie: Nata Lodge, permanent tent. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen.

Dag 20: Chobe National Park
Op weg naar Livingstone maken we een laatste stop bij het Chobe National Park in Botswana. We verblijven op de oever van de Chobe rivier en in de namiddag gaan we per boot het park bekijken. Vanaf het water hebben we goed zicht op de oevers van de rivier en met een beetje geluk zien we grote groepen olifanten en buffels die hier komen drinken. Accommodatie: Thebe River Safaris, chalet. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen.

Dag 21: Livingstone - Victoria Falls 
De laatste dag van deze rondreis Namibië en Botswana. In de ochtend reizen we terug naar Livingstone en rond het middaguur komen we aan in dit plaatsje bij de Victoria Falls in Zambia. Maaltijden: ontbijt inclusief.

Verlengen: 
Deze reis is prima te verlengen met een zelfstandig verblijf van ca. 3-5 dagen in Kaapstad. Vanaf Livingstone kunt u gemakkelijk via Johannesburg naar Kaapstad vliegen. Bij Kaapstad is het ook mogelijk een combinatie te maken met een verblijf in de wijngebieden rond Stellenbosch, Franschoek of Paarl. Kijk bijvoorbeeld bij Lekkerwijn, een bijzonder Kaaps Hollands landhuis.

Verlengen:
Het is mogelijk deze reis te na afloop te verlengen in Victoria Falls of door te reizen naar een andere bestemming in Zuidelijk Afrika.

Onvoorziene omstandigheden: 
Deze Afrika reis heeft een expeditie karakter, dit houdt in dat er altijd onvoorziene omstandigheden kunnen zijn die een vertraging kunnen opleveren en/of die het noodzakelijk maken om van de geplande route af te moeten wijken. Flexibiliteit, teamgeest en ook de bereidheid om de gids/reisleider in moeilijke omstandigheden te ondersteunen zijn bij deze reis onontbeerlijk! Reizen in Afrika is avontuurlijk en niet zonder risico.

Visum en paspoort: 
Visa voor Namibië en Botswana worden gratis bij de grens verstrekt, voor Zambia kunt u deze bij de grens kopen. Bij vertrek uit Namibië, Botswana en Zambia moet uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis