Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Namibië en Botswana Self Drive 24 dagen

Offerte aanvragen

Een avontuurlijke 24-daagse self drive 4x4 rondreis met de ongerepte woestijn van Namibië gecombineerd met de safari dieren & natuur van Botswana.

U gaat twee bijzondere landen van Zuidelijk Afrika, Botswana en Namibië verkennen tijdens deze 4x4 safari. Een mooie combinatie tussen ruige en ongerepte natuur in Namibië en de avontuurlijke wildparken in Botswana. Op het reisprogramma van deze self drive staan o.a. de zandduinen bij Sossusvlei, Spitzkoppe, het Etosha National Park, het Chobe National Park en het Moremi Game Reserve (Okavango Delta). De wildparken in Botswana staan garant voor het zien van de safari dieren in een echte Afrika & bush setting. Kamperen midden in de natuur van Botswana.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen: 

  • inclusief support en professioneel safari reis advies.
  • inclusief gebruik GPS met laatste versie Tracks4Africa software en alle 4x4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis.
  • inclusief complete verzekering voor het eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road, 100% zekerheid.
  • 12v220 omvormer met USB
  • Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)
  • een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.

Aantal personen:
De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4x4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4x4 auto's (Landcruiser, Bushcamper of Trax  4x4 camper) dan de standaard 4x4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

Route aanpassen:
Deze reis aanpassen aan u persoonlijke wensen is altijd mogelijk. Bijvoorbeeld de reis inkorten tot 21-23 dagen of een extra bestemming toevoegen is in beiden geen enkel probleem. 

Bekijk reisroute

Dag 1: Windhoek
De eerste dag van u self drive reis waarbij u zowel Namibië en Botswana gaat verkennen. Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald door onze partner, de autoverhuurder voor de overdracht van de wagen. Na een uitgebreide instructie en het afhandelen van de formaliteiten gaat de self drive reis van start. Deze eerste nacht van de reis is gepland in Windhoek zodat u voldoende tijd heeft om te acclimatiseren en kennis te maken met de 4x4 auto. Tevens is Windhoek de plaats in de reis waar u een groot deel van de boodschappen zult moeten inslaan voor de self drive. Onderweg zijn er genoeg kleinere winkels beschikbaar maar geen grote supermarkten. Accommodatie: B&B.

(optioneel is een accommodatie buiten Windhoek op weg naar Sossusvlei / Sesriem)
 
Dag 2: Sesriem
Wanneer u de eerste dag de boodschappen heeft gedaan, kunt u vandaag vroeg starten voor de reis naar Sesriem en de Namib Woestijn (Namib Naukluft Park). U reis gaat via Solitaire (bekend van het boek van Ton van der Lee) en aan het begin van de middag kunt u aankomen in Sesriem. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 330 km, reistijd ca. 5 uur.
 
Dag 3: Sesriem
Een volledige dag om de zandduinen van Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Advies is vroeg in de ochtend te starten zodat u op tijd bij de duinen bent voor de zonsopgang, een adembenemend schouwspel met rood en oranje kleuren en diepe schaduwen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 120 km (totaal retour), reistijd ca. 3 uur.
 
Dag 4: Swakopmund
Na de twee nachten bij de zandduinen & Sesriem gaat u self drive reis nu verder en is de volgende bestemming Swakopmund aan de Atlantische Oceaan kust. De weg die u gaat volgens doorkruist de Kuisib Canyon en de uitgestrekte gravel velden van de Namib Woestijn. In het begin van de middag komt u aan in Swakopmund. Accommodatie is in een bed & breakfast zodat u niet de tent op hoeft te zetten. In Swakopmund kunt u ook gemakkelijk uit eten gaan in een restaurant. Accommodatie: B&B. Reisafstand 350 km (totaal), reistijd ca. 5 uur.

Dag 5: Spitzkoppe
Na het ontbijt in de B&B heeft u nog tijd om Swakopmund te verkennen en/of boodschappen te doen indien nodig. Vervolgens rijdt u verder naar de volgende bestemming van deze self drive reis, de puntige rotsen van Spitzkoppe. Op weg naar Spitzkoppe heeft u de mogelijkheid om de zeerobben bij Cape Cross te bezoeken (dit is wel een extra omweg van ca. 130 km). Accommodatie: kamperen. Reisafstand 140 km (totaal), reistijd ca. 3-4 uur.
 
Dag 6: Ugab Rhino Camp
Vandaag vervolgt u de 4x4 self drive reis steeds dieper het Damaraland in. De mooie vergezichten die Namibië zo typeren vergezellen u op weg naar het community based Ugab Rhino Camp. Hier kan het zomaar gebeuren dat u een bezoek krijgt van de bekende woestijnolifanten van Namibië. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 200 km, reistijd ca. 4 uur.
 
Dag 7: Twyfelfontein
Een speciale dag waarbij u 4x4 huurauto echt goed van pas gaat komen. Avontuurlijke tracks, waar de 4x4 en low gear en de meegeleverde GPS onontbeerlijk zijn liggen vandaag voor de wielen op weg naar Twijfelfontein door een landschappelijk ongekend mooie route in Damaraland. Advies is voor deze rit de gehele dag te gebruiken want hoewel kort is het een echte 4x4 route waar de snelheid laag zal liggen. U maakt kans struisvogels, Oryx, diverse antilopen en misschien wel de uiterst schuwe zwarte neushoorn te spotten. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 95 km, reistijd ca. 5-6 uur.
 
Dag 8: Etosha National Park (Okaukeujo)
Vanaf Twyfelfontein gaat u self drive reis nu naar het Etosha National Park. In totaal gaat u drie nachten in dit uitgestrekte wildpark verblijven in drie verschillende restcamps. In Etosha maakt u grote kans allerlei wilde dieren te zien inclusief olifanten, neushoorns en leeuwen. De verlichte drinkplaatsen bij de restcamps zijn een echte aanrader. U kunt deze gemakkelijk te voet bezoeken vanuit het kamp. Accomodatie: kamperen. Reisafstand 240 km, reistijd ca. 3 - 4 uur.
 
Dag 9: Etosha National Park (Halali)
Een tweede dag in Etosha National Park. U heeft de keuze een vroege ochtend game drive te maken en vervolgens terug te keren in Okaukeujo of direct het gehele camp op te breken en de game drive richting Halali te starten. Wanneer u kiest voor een korte ochtend game drive rond het Okaukeujo camp dan kunt u na terugkomst bijvoorbeeld brunchen en daarna het kamp opbreken. U komt dan wel later aan in het Halali restcamp. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 100 km, reistijd ca. 5-6 uur (game drives).
 
Dag 10: Etosha National Park (Namutoni)
De derde dag van het verblijf in het Etosha National Park. Ook vandaag een uitgebreide game drive richting Namutoni. En ook vandaag heeft u de keuze tussen vroeg te starten en een loop te maken rond het kamp of direct op te breken en de self drive reis naar Namutoni te vervolgen. Misschien zal het ook afhangen van hoe lang u bij de verlichte waterhole van Halali bent blijven kijken. Deze drinkplaats geeft u kans op het zien van vele bijzondere dieren. Het is niet ongewoon hyena’s, leeuwen en zelfs een luipaard te spotten op deze plaats. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 100 km, reistijd ca. 5-6 uur (game drives).
 
Dag 11: Grootfontein
In de ochtend heeft u nog tijd voor een laatste game drive vanuit het Namutoni camp. Vervolgens breekt u het kamp op laat u het Etosha National Park achter u. De weg naar Roy’s Camp bij Grootfontein is asfalt. Onderweg kan een stop gemaakt worden bij de Hoba meteoriet en kunt u bijvoorbeeld proviand in slaan in de stad (Grootfontein). Het Roy’s Camp heeft een heerlijk restaurant en het is een aanrader om hier een keer niet zelf te gaan koken. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 230 km, reistijd ca. 4 uur.
 
Dag 12: Okavango Delta (Ngepi Camp)
De reis naar Ngepi Camp gelegen aan de Okavango rivier in de "pan handle"  van de Okavango Delta is een eenvoudige maar lange rit van 425 km. Onderweg passeert u diverse plaatjes en souvenirs stalletjes waar de lokale bevolking allerlei waren te koop aan biedt. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 425 km, reistijd ca. 5 uur.
 
Dag 13: Okavango Delta (Ngepi Camp)
Een volledige (rust)dag bij Ngepi Camp. Het is mogelijk deze dag te relaxen of een activiteit te ondernemen. Bij Ngepi Camp worden diverse excursies aangeboden, vaak op het water van de Okavango Delta. Accommodatie: kamperen.
 
Dag 14: Kasane (Botswana)
Na de rustdag in de Okavango Delta Pan Handle rijdt u nu verder met u 4x4 huurauto naar het Oosten. De Bestemming voor vandaag is Kasane in Botswana gelegen op de grens met Namibië, Zambia en Zimbabwe. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 450km, reistijd ca. 6 uur.
 
Dag 15: Kasane (Victoria Falls)
Een volledige dag vrij te besteden. Zo is het mogelijk een dagexcursie te maken naar de Victoria Falls in Zimbabwe of een volledige dag rond te rijden in het Chobe National Park. Accommodatie: kamperen. Reisafstand naar Victoria Falls totaal 160km.
 
Dag 16: Kasane (Chobe National Park)
Een tweede dag te besteden in en rond Kasane, het is mogelijk een ochtend game drive te maken in het Chobe National Park. Op het heetst van de dag is het advies te rusten en in de namiddag is het mogelijk een sunset cruise te maken op het water van de Chobe Rivier. Vanaf het water heeft u een perfect uitzicht op alle safari dieren die aan het einde van de middag komen drinken op de oevers van de Chobe River (grenzend aan het Chobe National Park). Accommodatie: kamperen.
 
(optioneel is niet een dagtrip te maken naar de Victoria Falls maar de grens over te steken met de huurauto en twee nachten in Victoria Falls te verblijven. NB deze kosten zijn niet inclusief bij de reis.)
 
Dag 17: Chobe Natioanal Park/ Ihaha
Een korte rit qua afstand dwars door het Chobe Park aan de Chobe Rivier. Hoewel de afstand minder dan 40km is kan de reis meerdere uren duren. Dit is een volwaardige game drive en met een beetje geluk ziet u diverse grote safari dieren tijdens de rit. Het is niet onwaarschijnlijk om naast de vele antilopen soorten ook leeuwen, olifanten en buffels te zien. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 38km, reistijd ca. 2 uur.
 
Dag 18: Chobe National Park/ Savuti
Na de Chobe Riverfront reist u nu naar het Zuiden en dieper het Chobe National Park in. Op de zandige tracks komt de 4x4 goed van pas. In de loop van de middag komt u aan in Savuti. Dit deel van Chobe staat bekend om de vele Bull Olifanten en de Savuti Pride (troep leeuwen) welke op de Savuti Marsh leven. De Savuti Channel welke door dit gebied loopt en uitmond in de Savuti Marsh heeft vele tientallen jaren droog gestaan maar sinds enkele jaren stroomt er weer water. In de namiddag is er voldoende tijd om een uitgebreide game drive te maken en dit bijzondere gebied van Botswana verder te verkennen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 130km, reistijd ca. 5 uur. 
 
Dag 19: Moremi Game Reserve/ Khwai
De 4x4 reis van Savuti naar Khwai in het Moremi Game Reserve is een grote game drive waarbij u onderweg vele dieren zult zien. Het advies is vroeg te starten en nog een game drive loop te maken rond het Savuti camp voordat u de reis vervolgd naar het Moremi wildreservaat. In de loop van de middag komt u aan bij North Gate en de Khwai campsite. Na het opbouwen van het kamp is er tijd om te relaxen en een evening game drive te maken langs de Khwai rivier. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110km, reistijd ca. 5-7 uur.
 
Dag 20: Moremi Game Reserve/ 3rd Bridge
Na de ochtend game drive vervolgt u de reis door het Moremi Game Reserve naar het tweede kamp, Third Bridge aan de rand van de Okavango Delta. Ook deze dag staat compleet in het teken van game drives en het spotten van de vele safari dieren die leven in het Moremi reservaat. U hebt een goede kans leeuwen, hyena’s en de luipaard te zien. Olifanten en antilopen ziet u ook. De camps in de parken van Botswana zijn niet omheind en de diverse dieren zullen ook ’s nachts en overdag in het kamp komen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 55km, reistijd ca. 3 uur.
 
Dag 21: Maun
Na de ochtend game drive gaat deze selfdrive4x4 reis nu terug naar de bewoonde wereld. Na 4 nachten in de wildparken nu het comfort van een chalet bij de lodge in Maun. Een aangename afwisseling. Accommodatie: chalet. Reisafstand 130km, reistijd ca. 
 
Dag 22: Kalahari Woestijn/ Ghanzi
Vanaf Maun start de terugreis naar Windhoek, in de ochtend is er nog tijd om boodschappen te doen in Maun of wat uit te slapen. Ook kan er een rondvlucht boven de Okavango Delta gemaakt worden. De rit naar Ghanzi midden in de Kalahari Woestijn is een makkelijke reis, na de zandwegen door de parken rijdt u nu weer op een asfaltweg. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 300km, reistijd ca. 3,5 uur.
 
Dag 23: Buitenpos (Namibië)
In de ochtend is er nog voldoende tijd om bij Motswiri een activiteit te ondernemen, bijvoorbeeld een bezoek aan de Bushmen van de Kalahari Woestijn. Het is mogelijk samen met de Bushmen een educatieve wandeling te maken en meer te leren over de historie en leefgewoonten. Deze excursie (niet inbegrepen bij de reis) moet wel van te voren geboekt worden. Wanneer u in het begin van de middag richting Buitenpos rijdt heeft u voldoende tijd om de grens met Namibië over te steken en komt u vervolgens aan bij de Kalahari Bush Breaks campsite. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 235km, reistijd ca. 3 uur.
 
Dag 24: Terugvlucht
De laatste dag van deze self drive 4x4 safari door Namibië en Botswana, de reis van Buitenpos naar Windhoek is een gemakkelijke rit en afhankelijk van u vertrektijd bent u in de loop van de ochtend terug in Windhoek. Er is tijd om wat souvenirs te kopen bij bijvoorbeeld het craft centre midden in de stad. Aan het einde van de middag levert u de auto in en na het afhandelen van de formaliteiten wordt u naar het vliegveld gebracht voor de reis terug naar Europa. Reisafstand 290km, reistijd ca. 3 uur. 

Verlengen: 
Het is mogelijk deze reis te verlengen met een verblijf in Windhoek. Tevens kan vrij gemakkelijk een verblijf van een aantal dagen in Kaapstad toegevoegd worden aan deze reis.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis