Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Namibië Self Drive 14 dagen

Offerte aanvragen

Een avontuurlijke 14-daagse self drive 4x4 rondreis door Namibië. Hoogtepunten de bijzondere zandduinnen bij Sossusvlei, Spitzkoppe en het Etosha National Park.

Met u 4x4 maakt u een bijzondere rondreis door Namibië met start en eindpunt in Windhoek. Op het reisprogramma van deze self drive staan o.a. de zandduinen bij Sossusvlei, Spitzkoppe, het Etosha National Park, Damaraland, Swakopmund en Waterberg. Tevens heeft u de mogelijkheid om in contact te komen met de Himba bevolking en kunt u wilde katten zoals de Cheetah van zeer nabij bekijken.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen:

  • inclusief support en professioneel safari reis advies.
  • inclusief gebruik GPS met laatste versie Tracks4Africa software en alle 4x4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis.
  • inclusief complete verzekering voor het eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road, 100% zekerheid.
  • 12v220 omvormer met USB
  • Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)
  • een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.

Aantal personen:
De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4x4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4x4 auto's (Landcruiser, Land Rover, 4x4 camper) dan de standaard 4x4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

Route aanpassen:
Alle Selfdrive4x4.com pakketreizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Een dag langer, korter of een bestemming toevoegen is geen enkel probleem.

Bekijk reisroute

Dag 1: Windhoek
De eerste dag van u self drive reis waarbij u Namibië gaat verkennen. Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald door onze partner, de autoverhuurder voor de overdracht van de wagen. Na een uitgebreide instructie en het afhandelen van de formaliteiten gaat de self drive reis van start. Deze eerste nacht van de reis is gepland in Windhoek zodat u voldoende tijd heeft om te acclimatiseren en kennis te maken met de 4x4 auto. Tevens is Windhoek de plaats in de reis waar u een groot deel van de boodschappen zult moeten in slaan voor de selfdrive. Accommodatie: B&B.

(optioneel is een accommodatie buiten Windhoek op weg naar Sossusvlei / Sesriem)

Dag 2: Sesriem
Wanneer u de eerste dag de boodschappen heeft gedaan kunt u vandaag vroeg starten voor de reis naar Sesriem en de Namib Woestijn (Namib Naukluft Park). Uw reis gaat via Solitaire (bekend van het boek van Ton van der Lee) en aan het begin van de middag kunt u aankomen in Sesriem. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 330 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 3: Sesriem
Een volledige dag om de zandduinen van Sossusvlei en Deadvlei te bezoeken. Advies is vroeg in de ochtend te starten zodat u op tijd bij de duinen bent voor de zonsopgang, een adembenemend schouwspel met rood en oranje kleuren en diepe schaduwen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 120 km (totaal retour), reistijd ca. 3 uur.

Dag 4: Swakopmund
Na de twee nachten bij de zandduinen en Sesriem gaat uw self drive reis nu verder en is de volgende bestemming Swakopmund aan de Atlantische Oceaan kust. De weg die u gaat volgen doorkruist de Kuisib Canyon en de uitgestrekte gravel velden van de Namib Woestijn. In het begin van de middag komt u aan in Swakopmund. Accommodatie is in een bed & breakfast met een uniek uitzicht. In Swakopmund kunt u ook gemakkelijk dineren in een restaurant. Accommodatie: B&B. Reisafstand 350 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 5: Spitzkoppe
Na het ontbijt in de B&B heeft u nog tijd om Swakopmund te verkennen en/of boodschappen te doen indien nodig. Vervolgens rijdt u verder naar de volgende bestemming van deze self drive reis; de puntige en karakteristieke rotsen van Spitzkoppe. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 160 km, reistijd ca. 2-3 uur.

Dag 6: Ugab Rhino Camp
Vandaag vervolgt u de 4x4 self drive reis steeds dieper het Damaraland in. De mooie vergezichten die Namibië zo typeren vergezellen u op weg naar het community based Ugab Rhino Camp. Hier kan het zomaar gebeuren dat u een bezoek krijgt van de bekende woestijnolifanten van Namibië. Op weg naar Spitzkoppe heeft u de mogelijk om de zeerobben bij Cape Cross te bezoeken (dit is wel een extra omweg van ca. 80 km). Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 200 km, reistijd ca. 4 uur.

Dag 7: Twyfelfontein
Een speciale dag waarbij u 4x4 huurauto echt goed van pas gaat komen. Avontuurlijke tracks, waar de 4x4 en low gear en de meegeleverde GPS onontbeerlijk zijn, liggen vandaag voor de wielen op weg naar Twijfelfontein door een landschappelijk unieke en ongekend mooie route in Damaraland. Advies is voor deze rit de gehele dag te gebruiken want hoewel kort is het een echte 4x4 route waar de snelheid laag zal liggen. U maakt kans  op het spotten van struisvogels, Oryx, diverse antilopen en misschien wel de uiterst schuwe zwarte neushoorn. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 95 km, reistijd ca. 5-6 uur.

Dag 8: Cheetah Farm (Kamanjab)
Vandaag op tijd op pad om richting de Otjitotongwe Cheetah Farm te gaan. Hier kunt u oog in oog komen met zowel tamme als ook wilde jachtluipaarden. Ideale foto mogelijkheden waarbij u zeer nabij kan komen (en zelfs deze prachtige dieren kunt aanraken).  Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 220 km, reistijd ca. 3-4 uur

Dag 9: Etosha National Park/ Okaukuejo
Vanaf de Cheetah Farm gaat u selfdrive Namibië reis nu naar het Etosha National Park. In totaal gaat u drie nachten in dit uitgestrekte wildpark verblijven in drie verschillende restcamps. In Etosha maakt u grote kans allerlei wilde dieren te zien inclusief olifanten, neushoorns en leeuwen. De verlichte drinkplaatsen bij de restcamps zijn een echte aanrader. U kunt deze gemakkelijk te voet bezoeken vanuit het kamp. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 240 km, reistijd ca. 3-4 uur

Dag 10: Etosha National Park/ Halali
Een tweede dag in Etosha National Park. U heeft de keuze een vroege ochtend game drive te maken en vervolgens terug te keren in Okaukeujo of direct het gehele camp op te breken en de game drive richting Halali te starten. Wanneer u kiest voor een korte ochtend game drive rond het Okaukuejo camp dan kunt u na terugkomst bijvoorbeeld brunchen en daarna het kamp opbreken. U komt dan wel later aan in het Halali restcamp. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 70 km, reistijd ca. 2-4 uur (game drives).

Dag 11: Etosha National Park/ Namutoni
De derde dag van het verblijf in het Etosha National Park. Ook vandaag een uitgebreide game drive richting Namutoni. En ook vandaag heeft u de keuze tussen vroeg te starten en een game walk te maken rond het kamp of direct op te breken en de self drive reis naar Namutoni te vervolgen. Misschien zal het ook afhangen van hoe lang u bij de verlichte waterhole van Halali bent blijven kijken, deze drinkplaats geeft u kans op het zien van vele bijzondere dieren. Het is niet ongewoon hyena’s, leeuwen en zelfs een luipaard te spotten op deze plaats. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 70 km, reistijd ca. 2-4 uur (game drives).

Dag 12: Waterberg Plateau National Park
Op weg naar Waterberg Plateau bestaat de mogelijkheid om een mooie tussenstop te maken bij de Hoba Meteoriet (werelds grootste). Daarna is verder met de 4x4 huurauto door naar Waterberg. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 390 km, reistijd ca. 4-5 uur.

Dag 13: Waterberg Plateau National Park
Waterberg Plateau is een ecologisch zeer divers gebied dat uitnodigt voor mooie wandelingen. Met succes is hier in 1989 de zwarte neushoorn weer geïntroduceerd. Ga mee op een guided hike met de plaatselijke rangers. Accommodatie: kamperen. Reisafstand ca. 0 km, reistijd geen.

Dag 14: Windhoek (terugvlucht)
De laatste dag van uw Namibië reis, na het inleveren van de 4x4 auto bij het depot in Windhoek wordt u d.m.v. een shuttleservice afgezet op het vliegveld. Accommodatie: n.v.t. Reisafstand ca. 335 km, reistijd ca. 4 uur.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis