Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Noord Namibië Lodge Safari

Offerte aanvragen

Een 16-daagse comfortabele safari door het noorden van Namibië waarbij u de hoogtepunten van dit deel van Namibië gaat bezoeken. Ontdek o.a. Waterberg Plateau, Etosha National Park, Kaokoland, de Brandberg en Swakopmund.

Het Etosha National Park staat garant voor veel safari dieren, zowel olifanten als de diverse antilopen. Met een beetje geluk ziet u er ook leeuwen en andere roofdieren zoals de hyena of de honey badger. In het Kaokoland kunt u authentieke stammen ontmoeten zoals de nomadische Himba bevolking. Na het Kaokoveld volgt Twyfelfontein en de Brandberg. Swakopmund aan de kust is de laatste bestemming van deze rondreis.

U reist in klein gezelschap; minimaal 4 personen en maximaal 9 personen en het vervoer wordt uitgevoerd met een 4WD of minibus. U verblijft 14 nachten in B&B/lodges en kampeert 2 nachten. De reis wordt geleid door een professionele gids. Start- en eindpunt van de reis is Windhoek.

Deze reis wordt ook aangeboden als 16-daagse kampeersafari.

Bekijk reisroute

Dag 1 en 2: Waterberg Plateau
De eerste dag van uw safari, na aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u opgewacht door uw gids en reizen we noordwaarts naar het Waterberg Plateau ten oosten van de stad Otjiwarongo. Het Waterberg plateau is 200 meter hoog en 20 km breed en is sinds eeuwen het leefgebied van de Herero's. Een mooie boswandeling onthult de schoonheid van het gebied, een toevluchtsoord voor wilde dieren, evenals de fauna en flora. We nemen ook een moment om het verlies van 40.000 Herero's te herdenken tijdens een gevecht met Duitse soldaten in 1904 in deze regio. Accomodatie: lodge. Maaltijden: inclusief.

Dag 3 en 4: Etosha National Park
Vandaag gaan we het Etosha National Park bezoeken, op zoek naar de het grote wild. Het National Park omringt de Etosha Pan en wordt lokaal "de grote witte plaats van droog water" genoemd. Waterpoelen omringen de pan en trekken wild aan. Etosha is bekend om grote waarnemingen van olifanten, antilopen en leeuwen. We besteden onze ochtenden en middagen aan game drives. In de avond kijken we bij de verlichte drinkplaatsen en met een beetje geluk zien we neushoorns, olifanten en hyena's die water komen drinken. Een bijzondere ervaring. Accommodatie: lodge. Maaltijden: inclusief, 1 diner niet inbegrepen.

Dag 5: Kunene River
Vandaag rijden we stroomopwaarts naar het oosten langs de rivier de Kunene. Een rit waar onze 4x4 Land Cruiser goed van pas komt. Ongerepte landschappen, wilde dieren en cultuur in overvloed in dit wilde, afgelegen deel van Afrika. De Kunene rivier vormt een natuurlijke grens aan het noordelijkste punt van Namibië en hier vinden we één van 's lands meest bekende adventure centra - Kunene River Lodge. In de middag komen we aan bij de Kunene Lodge waar we onder het genot van een drankje genieten van het prachtige landschap. Accomodatie: lodge. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen.

Dag 6 en 7: Epupa Falls
Epupa Falls Lodge in Kaokoland, direct gelegen aan de rivier, biedt u een zeldzame kans om achterover te leunen en te ontspannen. Lees een goed boek en nip aan een ijskoud drankje terwijl de Afrikaanse zon op uw schouders schijnt, of pak uw verrekijker en bespioneer zeldzame vogels die hun nesten bouwen in de boomtoppen. Slechts een paar minuten lopen van het kamp, tuimelt de rivier de Kunene in de Epupa - het is poëzie in beweging, een combinatie van kracht en evenwicht, dwars door dit onherbergzame gebied dat de nomadische Himba mensen al tientallen jaren bewonen. U krijgt de gelegenheid om de lokale Himba-stam te ontmoeten en we maken een wandeling langs de rivier de Kunene. Accomodatie: lodge. Maaltijden: inclusief.

Dag 8: Hoarusib River
Vandaag nemen we afscheid van de rivier de Kunene en beginnen aan onze reis naar Palmwag. We doorkruisen bijna verlaten contrasterende landschappen, variërend van woestijn tot Kaoko hoogland. Met een beetje geluk zien we de woenstijn olifant. We brengen de nacht door ondere de sterrenhemel. Accomodatie: wildkamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 9: Hoanib River Valley
We verlaten de lodge en maken game drive verder naar het zuiden in de richting van de Hoanib rivier op zoek naar olifanten. De Hoanib River Valley lijkt beangstigend en onberijdbaar. Eenmaal in de rivierbedding rijden we in westelijke richting. Overvloedige boomgroei biedt de woestijnolifant gezonde voeding en biedt schaduw aan het wild tegen Namibische zon. In de namiddag maken we een wandeling langs de rivier op zoek naar de woestijn olifant. Het kamp voor de nacht wordt opgetrokken in een van de zijarmen van de rivier Hoanib. Het is niet ongebruikelijk dat de olifanten 's nachts langs het kamp komen. Accomodatie: wildkamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 10: Purros - Kaokoland
Wilde u altijd al uw vaardigheden testen als een 4x4 bestuurder? Nou, dit is uw kans. Als we richting het noorden gaan, vraagt het landschap om kracht en behendigheid bij het autorijden. We brengen de nacht door in Purros Bush Lodge en leggen ons oor te luister voor de veelbetekenende stappen van een nieuwsgierige olifant die de nieuwkomers komt controleren. Accomodatie: lodge. Maaltijden: inclusief.

Dag 11: Sesfontein
We reizen door het hart van de Kaokoland naar het zuiden naar Sesfontein waar zullen we overnachten bij een lokale B & B. Vernoemd naar de 'zes bronnen' die in de buurt aan het oppervlak komen, is Sesfontein een stoffige maar fotografisch plek. De natuurlijke schoonheid van het woestijnlandschap, gedomineerd door paraplu-vormige acacia's en mooie, vederlichte palmen is uniek. Bewonder de warmwaterbronnen en als u het voorrecht heb, leg contact met de inheemse bevolking. Sta vroeg op om het lokale dorp tot leven te zien komen. Op de meeste dagen is het volkslied te horen, prachtig gezongen door de schoolkinderen. Accomodatie: lodge. Maaltijden: inclusief.

Dag 12 en 13: Twyfelfontein
Vandaag gaan we naar één van de mooiste woestijngebieden in Namibië. We rijden richting het zuiden naar het kleine plaatsje Uis. We nemen een omweg via het Petrified Forest om de oude Bushman rotstekeningen bij Twyfelfontien te bekijken. De plaatselijke gidsen vertellen u het verhaal over de geschiedenis en geologie van de regio voordat we dieper de woestijn in gaan naar de hoogste berg van Namibië, de Brandberg. We brengen de nacht door in de schaduw van deze hoge granieten monoliet. Een ervaring die een blijvende indruk achterlaat. Accomodatie: lodge. Maaltijden: inclusief.

Dag 14 en 15: Swakopmund
Na de Brandberg reizen we nu door naar Swkopmund waar we net op tijd aankomen om te zien waarom het zo in trek is bij surfers, vissers en strandliefhebbers uit heel Zuid-Afrika. Het is mogelijk om via de gids optionele adventure activiteiten te doen zoals zandsurfen, quad rijden, korte rondvluchten maken, parachute springen, dolfijn cruises, om er maar een paar te noemen. Ook is er tijd om zelf rond te kijken en te relaxen. Voor het diner zal uw gids u ter plaatse verwijzen naar de beste restaurants. Het is niet moeilijk te zien waarom Swakopmund Namibië's meest populaire vakantiebestemming is. Accomodatie: lodge. Maaltijden: ontbijt en 1x diner inclusief, lunch en 1x diner niet inbegrepen.

Dag 16: Windhoek
Vandaag sluiten we onze reis in Namibië af. Na het diner nemen we afscheid van onze medereizigers en start de reis naar huis. Accomodatie: lodge. Maaltijden: ontbijt en diner inclusief, lunch niet inbegrepen.

Verlengen:
Deze reis is prima te verlengen met een zelfstandig verblijf van ca. 3-5 dagen in Kaapstad. Ook is het mogelijk een combinatie te maken met een verblijf in de wijngebieden rond Kaapstad. Bijvoorbeeld bij Stellenbosch, Franschoek of Paarl. 

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis