Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Windhoek - Victoria Falls Classic Safari

Offerte aanvragen

Deze 14-daagse safari biedt een prachtige reis langs de mooiste locaties in Namibië, het Chobe National Park in Botswana en de Victoria Falls in Zimbabwe.
Er zijn een aantal lange reisdagen op deze reis, maar we hebben 2 overnachtingen bij alle hoogtepunten. 

Tijdens deze reis verblijft u in 3 tot 4 sterren accommodaties. Deze zijn niet alleen gekozen om hun service en comfort maar ook vanwege de uitstekende gelegenheid om wild te bekijken. In Etosha verblijven we binnen het national park en in de Namib woestijn verblijven we op een privé-lodge grenzend aan het national park.

De meeste maaltijden (zoals aangegeven) zijn inbegrepen en worden verzorgd door de lodges waar u verblijft. Onderweg zullen er een aantal geheel verzorgde picknick lunches plaatsvinden. Waar maaltijden niet inbegrepen zijn, is er de mogelijkheid om een maaltijd te gebruiken in een lokaal restaurant.

U reist tijdens deze safari in een safari truck met 12 zitplaatsen of Mercedes Sprinter bus met 12 voorwaarts gerichte stoelen en airconditioning. De game drives in Etosha zullen met de safari truck, met grote schuiframen uitgevoerd worden. Voor de game drives in Ugab en Chobe maken we gebruik van open 4WD voertuigen met lokale gidsen.

Dit is een non-participation trip. Op deze safari zal de begeleiding voor het operationele werk zorgen. Uw safari is uitsluitend voor u om te genieten. Wanneer er portiers aanwezig zijn, zullen zij uw tas dragen, maar soms zult u ook uw eigen tas moeten dragen.

Bekijk reisroute

Dag 1 en 2: Windhoek - Namib woestijn
Na het ontbijt ontmoeten we de gids voor een korte briefing. We gaan op weg door de glooiende heuvels ten zuiden van Windhoek en zakken vervolgens de helling af naar de woestijnvlakte om te stoppen bij Solitaire voor 's werelds beste appeltaart. In de middag reizen we naar onze lodge en genieten van de grote open ruimte van de Namib woestijn.

De volgende dag bezoeken we het Namib Nauklauft National Park om de prachtige landschappen van Sossusvlei en Deadvlei te bekijken. De vleis zijn kleipannen gevormd door het af en toe overstromen van de rivier de Tsauchab. Sossusvlei is bezaaid met oude Camel doornbomen (Acacia erioloba), terwijl de bomen in Deadvlei levenloos afsteken tegen de omliggende grote oranje zandduinen. Accommodatie: Desert Camp. Maaltijden: ontbijt 1x inclusief, diner 2x inclusief, ontbijt 1x en lunch 2x niet inbegrepen. 

Dag 3: Swakopmund
Swakopmund ligt aan de Atlantische kust en de koele zeebries zal een welkome afwisseling zijn van de hete woestijndagen. De stad ligt aan de monding van de rivier de Swakop die zelden stroomt, maar die de noordelijke grens vormt van de noordwaarts bewegende zandduinen. Optioneel is een rondvlucht vanaf Swakopmund langs de Skeleton Coast (op eigen kosten). Accommodatie: Zum Kaiser. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen.

Dag 4 en 5: Brandberg Massief
We rijden landinwaarts naar de Tsiseb Conservancy en de Brandberg, een grote granieten rots. Staande op meer dan 2.600 meter, torent hij hoog boven de omringende vlakten uit en is zichtbaar vanaf een grote afstand. Het Tsisab Ravijn, aan de voet van de berg bevat meer dan 1.000 schuilplaatsen in de rotsen en meer dan 45.000 rotstekeningen waaronder de beroemde "White Lady". Accommodatie: Brandberg White Lady Lodge. Maaltijden: ontbijt, lunch en diner inclusief.

De lodge ligt in de droge vallei van de Ugab River en is ideaal gelegen om het gebied te verkennen en op zoek te gaan naar de zeldzame woestijnolifanten. Met een lokale gids maken we een 4WD excursie. Waarneming van de olifanten kan niet worden gegarandeerd, maar met de kennis van onze lokale gids zal de dag fascinerend zijn.

Dag 6 en 7: Etosha National Park
De zoutpan in Etosha is het overblijfsel van een groot meer dat duizende jaren geleden opgedroogd is. Deze "Great White Place" is 120 km breed en vormt de centrale attractie in het National Park. Natuurlijke bronnen en drinkplaatsen langs de randen zorgen voor voldoende water voor de dieren in dit anders zo dorre gebied. Olifanten onder de witte stof van de zoutpan zorgen voor buitengewone foto's. Ons camp is gelegen aan de rand van een verlichte waterhole waardoor we een glimp van de nachtdieren krijgen die komen drinken, met inbegrip van de zeldzame zwarte neushoorn, leeuw en misschien wel luipaard. We genieten van de avond bij de waterhole. Accommodatie: Okaukuejo en Namutoni. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen.

Dag 8: Grootfontein
We besteden het grootste deel vandaag in het Etosha National Park, voordat we naar onze lodge gaan in de wijk Grootfontein. Onderweg zullen we stoppen bij de Hoba meteoriet. Met meer dan 60 ton, is dit de bekendste grote meteoriet op aarde. Accommodatie: Roys Rest Camp. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen.

Dag 9 en 10: Kavango River
We rijden in noordoostelijke richting naar het Zambezi gebied, beter bekend als de Caprivi Strip. Een smal stuk land geannexeerd door de Duitse kolonie Zuid-West-Afrika in 1890 die toegang gaf tot de machtige Zambezi rivier en een handelsroute was naar de oostkust van Afrika en het Duitse Tanganyika.
Vanuit onze lodge aan de oever van de rivier de Kavango, die uitmondt in de Okavango Delta, hebben we een volledige dag om het Mahango Game Reserve te verkennen. In de ochtend doen we een game drive en 's middags een riviercruise. Accommodatie: Nunda River Lodge. Maaltijden: ontbijt, lunch en diner inclusief.

Dag 11 en 12: Chobe
Richting het oosten steken we de Caprivi Strip over die Angola scheidt van Botswana, steken we de Ngoma grens over en rijden door het Chobe National Park naar het stadje Kasane. Onze lodge heeft uitzicht op de Chobe rivier die uitmondt in het National Park en trekt een overvloed aan dieren aan. We settelen in onze lodge waarna we genieten van een prachtige zonsondergang.

De volgende dag staan we vroeg op voor een game drive in een open 4WD. We hopen groot wild te kunnen spotten waaronder leeuwen, buffels en misschien wel een luipaard. Later in de middag-hebben we de prachtige ervaring op de Chobe rivier waar we met de boot het park in gaan om dicht bij de olifanten te komen als ze hun dorst komen lessen. We verlaten het park als de gouden zon onder de horizon verdwijnt. Accommodatie: Chobe Safari Lodge. Maaltijden: ontbijt 2x inclusief, lunch 2x en diner 2x niet inbegrepen.

Dag 13: Victoria Falls
De Zambezi Rivier ontspringt in Zambia, stroomt vervolgens verder door Angola en langs de grens van Namibië om tenslotte uit te komen op 100 meter boven de ontzagwekkende Victoria Falls. De spray die ontstaat door het neerkomende water zorgt voor een weelderige regenwoud dat de watervallen omringt. Met onze lokale gidsen verkennen we het National Park waar we ons verbazen over de kracht van het water. Accommodatie: A’Zambezi Lodge. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen.

Dag 14: Victoria Falls
Na het ontbijt eindigt de tour. Accomodatie: n.v.t. Maaltijden: ontbijt inclusief.

Visum en paspoort: 
Visa voor Botswana en Namibië worden gratis bij de grens verstrekt, voor Zimbabwe kunt u deze bij de grens kopen. Bij vertrek uit Botswana, Namibië en Zimbabwe moet uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis