Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Zambia, Mozambique & Malawi Kampeer Safari

Offerte aanvragen

Een avontuurlijke rondreis door Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika per safari truck & 4WD. Startpunt van de reis zijn de Victoria Falls en eindpunt van deze rondreis door Zuidelijk Afrika is Johannesburg. Een van de hoogtepunten tijdens deze rondreis is een kanotocht op de Zambezi rivier.

Een mooie en afwisselende rondreis door de landen van Zuidelijk Afrika waarbij u veel verschillende dingen gaat meemaken, veel impressies en een echt Afrika gevoel. Safari, dieren, natuur, mensen en de Indische Oceaan met kilometers lange stranden! Na deze reis komt u zeker terug naar Afrika!

U reist in een kleine groep van minimaal 4 tot maximaal 12 personen. U kampeert op campsites voorzien van sanitaire voorzieningen en gelegenheid om uw kleding te wassen en 5 nachten verblijft u in eenvoudige maar goede accommodaties. 
De meeste maaltijden zijn inbegrepen en worden verzorgd door uw kok. Waar maaltijden niet inbegrepen zijn, is er de mogelijkheid om een maaltijd te gebruiken in een lokaal restaurant. 
U reist tijdens deze safari in een safari truck met 12 zitplaatsen. Voor de game drives in South Luangwa gebruiken we een 4WD.
Dit is een limited-participation trip. Een essentieel onderdeel van deze safari is enige participatie. Van het opzetten en afbreken van uw tent, het inpakken van de truck in de ochtend tot het doen van de afwas - het is allemaal onderdeel van het avontuur. 

Een mooie avontuurlijke Zambia, Mozambique & Malawi reis met comfort. Geeft u de voorkeur aan wat meer comfort? Deze reis is ook als comfortabele safari beschikbaar.

Bekijk reisroute

Dag 1 en 2: Livingstone
De eerste dag van deze reis door Zambia, Malawi, Mozambique en Zuid-Afrika. We ontmoeten elkaar in Livingstone, waar we 2 dagen hebben om vrij te besteden en activiteiten te ondernemen. Natuurlijk bezoekt u de Victoria Falls, maar u kunt ook gaan raften op de Zambezi of een rondvlucht maken boven de imposante watervallen (voor eigen kosten). Accommodatie: kamperen. Maaltijden: 1x ontbijt inclusief.

Dag 3: Kafue River
Door het zuiden van Zambia reizen we in westelijke richting naar de Zambezi rivier, we verblijven bij de Kafue rivier waar we in de namiddag aankomen. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief. 

Dag 4 en 5: Zambezi kanotocht
Vandaag reizen we verder naar de Zambezi vallei. We gaan kanoën! We peddelen over de machtige Zambezi Rivier, de thuisbasis van de tribale mythische god - Nyaminyami. We overnachten op een eiland in de Zambezi rivier. Dit is een indrukwekkend deel van deze rondreis door Zuidelijk Afrika, de vele nijlpaarden en krokodillen maken het een echt avontuur. Met een beetje geluk zien we ook olifanten en/of buffels aan de rand van het water. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief. 

Dag 6: Lusaka 
Na de Zambezi reizen we naar Lusaka om voorraden in te slaan en vervolgen we de reis door Zambia via de Great East Road naar het oosten en kamperen bij de Luangwa rivier. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 7, 8  en 9: South Luangwa National Park
Vandaag komen we aan in het prachtige South Luangwa, deze dagen maken we meerdere game drives door het park. Het is mogelijk om in de avond (night) game drives in open auto’s te maken (voor eigen kosten). We doen (seizoen afhankelijk) game walks. Vanuit ons camp op de oever van de Luangwa rivier hebben we een goed uitzicht op het National Park. Olifanten, nijlpaarden en zelfs krokodillen worden regelmatig in het kamp gezien. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief. 

Dag 10 en 11: Lake Malawi
Malawi, een nieuw land op ons lijstje voor deze kampeersafari reis. Lake Malawi is onze reisbestemming. We kamperen op de oever van het meer. We gaan met een boot naar de eilanden om de fantastische baaien en inhammen in de omgeving te verkennen. Hier kunnen we zwemmen en relaxen aan het strand. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 12 en 13:  Malawi - Mozambique
We reizen door naar Blantyre, de grootste stad van Malawi. Vervolgens via Tete naar Mozambique. Dit zijn twee echte reisdagen door Afrika, vanuit de truck trekt het landschap aan ons voorbij. Veel mensen, rondavel hutjes, het echte Afrika. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief. 

Dag 14 en 15: Bazaruto Islands
De Indische Oceaan wacht op ons en in de loop van de dag komen we aan in Vilankulos. Een mooi plaatsje aan de lagune, hier overnachten we. De volgende dag hebben we hier een volledige dag om te relaxen en te zwemmen in de zee. We maken een dagexcursie per Dhow (traditionele zeilboot) naar Magaruque Island. Optionele activiteiten (voor eigen kosten) zijn snorkelen en duiken. Accommodatie: chalet. Maaltijden: ontbijt, lunch en 1x diner inclusief, 1x diner niet inbegrepen.

Dag 16 en 17: Inhambane 
Op weg naar het zuiden en Inhambane, een niet te lange rit. Arabische invloeden zijn sterk aanwezig in Inhambane en dateert uit tijd toen slaven, ivoor, goud en specerijen werden verhandeld. We overnachten aan het strand in 'casitas', rieten huisjes gebouwd in de schaduw van de vele palmbomen die hier staan. We genieten van een tweede rustdag aan de Indische Oceaan. Ook hier is het mogelijk optionele excursies te maken zoals snorkelen en duiken (voor eigen kosten). Accommodatie: casitas. Maaltijden: ontbijt, lunch en 1x diner inclusief, 1x diner niet inbegrepen. 

Dag 18: Bilene
Verder naar het Zuiden en richting Maputo, de volgende stop is Bilene aan de Uembje Lagoon. In de namiddag is er tijd om te relaxen of nog een optionele excursie te ondernemen.  Accommodatie: kamperen. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, 1x diner niet inbegrepen.

Dag 19 en 20: Kruger National Park
We reizen via het Transfrontier Limpopo Park naar het Kruger Park. We maken game drives met onze safari truck en optioneel is een night drive in een open auto (niet inbegrepen). Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief. 

Dag 21 en 22: Mpumalanga-Johannesburg
We laten het Kruger Park achter ons en vervolgen de reis naar het westen. Bourkes Potholes, God's Window en de Three Sisters worden bezocht. In de middag van dag 22 komen we in Johannesburg aan. Accommodatie: chalet. Maaltijden: ontbijt, lunch en 1x diner inclusief, 1x diner niet inbegrepen. 

Verlengen: 
Deze reis is eventueel te verlengen met een verblijf in Johannesburg. Ook is het mogelijk om na afloop van de reis door Mozambique naar Kaapstad te vliegen en daar of in de wijngebieden rond Stellenbosch en Paarl te verblijven.

Onvoorziene omstandigheden: 
Deze Afrika reis heeft een expeditie karakter, dit houdt in dat er altijd onvoorziene omstandigheden kunnen zijn die een vertraging kunnen opleveren en/of die het noodzakelijk maken om van de geplande route af te moeten wijken. Flexibiliteit, teamgeest en ook de bereidheid om de gids/reisleider in moeilijke omstandigheden te ondersteunen zijn bij deze reis onontbeerlijk! Reizen in Afrika is avontuurlijk en niet zonder risico.

Visum en paspoort: 
Het visum voor Zuid-Afrika wordt gratis aan de grens verstrekt, voor Malawi, Mozambique en Zambia kunt u deze bij de grens kopen. Bij vertrek uit Zuid-Afrika, Malawi, Mozambique en Zambia moet uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

 

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis