Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Zambia Kampeer Safari 17 dagen

Offerte aanvragen

Een avontuurlijke kampeer safari door Zambia. U bezoekt drie verschillende nationale parken; South Luangwa National Park; waar u naast de Big Five met een beetje geluk wilde honden kunt zien, Kafue National Park; het oudste en grootste National Park in West-Zambia dat ondanks zijn grootte en prominente ligging op slechts twee uur rijden van Livingstone haar oorspronkelijkheid heeft weten te behouden en Liuwa Plains National Park; 3.660 km² ongerept Afrika bekend om de migratie van duizende gnoes in oktober.

Aansluitend bezoekt u de Ngonye Waterfalls en gaat u door naar Livingstone om natuurlijk de Victoria Falls te bekijken of een van de andere activiteiten te doen zoals een rondvlucht boven de Victoria Falls, raften op een vlot over de ruige stroomversnellingen van de Zambezi of een kanotocht maken in het rustige deel van de rivier.

Uw reisgezelschap bestaat uit min. 4 tot max. 10 personen. U verblijft afwisselend in tent of chalet. U reist per minibus/safari truck en 4x4. Gedurende de gehele reis wordt u begeleid door een Engelstalige professionele gids en een chauffeur/kok.

Bekijk reisroute

Dag 1: Lilongwe
De eerste dag van deze bijzondere Zambia safari, na aankomst op de luchthaven van Lilongwe (Malawi) is er een transfer naar een kleine lodge aan de rand van de stad. Hier is tijd om wat te relaxen en kunt u de laatste voorbereidingen treffen voor de safari van morgen. Accommodatie: chalet. Maaltijden: niet inbegrepen.

Dag 2, 3, 4 en 5: Luangwa River (South Luangwa National Park)
Deze dagen brengen we door in het prachtige South Luangwa National Park. Dit park staat bekend om zijn overvloed aan wilde dieren: giraffes, gnoes, zebra's, luipaarden, leeuwen en grote kuddes buffels en olifanten. Met een beetje kunt u luipaarden en wilde honden zien. Deze dagen maken we meerdere game drives door het park. Game drives langs de Luangwa rivier leiden vaak tot spectaculaire waarnemingen.
Hele nijlpaard gezinnen komen in grote aantallen naar de rivier. 
Tijdens het droge seizoen (juli tot oktober) wanneer veel zij-armen van de rivier opdrogen, raken veel vissen gevangen. Dit trekt veel verschillende soorten roofdieren, zoals de Afrikaanse visarend, jakhals en hyena, om er maar een paar te noemen. De kleurrijke Carmine bijeneters worden vaak gezien bij hun nesten langs de oevers. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 6: Chipata
We rijden het Luangwa-dal uit richting Chipata. Onderweg zullen we een textielfabriek bezoeken die bekend staat om zijn mooie produkten met traditionele patronen alsmede om zijn produkten met een modern design. In Chipata treffen we de laatste voorbereidingen voor de safari van de komende dagen. Accommodatie: hotel. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen.

Dag 7: Lusaka
Tijdens de rit naar Lusaka stoppen we in de buurt van Katete, waar we een bezoek brengen aan het Tikondane Project. Dit project wordt gerund door mevrouw Elke Kroeger-Radcliffe. Hier hebben we de kans om meer te leren over de sociale problemen van de lokale bevolking, de aspecten van hun dagelijks leven, evenals de Afrikaanse mentaliteit en cultuur. Accommodatie: chalet. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen.

Dag 8 en 9: Chunga (Kafue National Park)
We rijden door het ongerepte Miombo bos naar Chunga. Verschillende kleine riviertjes doorkruisen dit gebied. In het droge seizoen zorgen deze riviertjes voor een aantal waterpoelen waar de dieren hun dorst kunnen lessen. Naast de Big Five vindt u in Kafue N.P. een grote verscheidenheid aan wild. Gevlekte hyena's, wilde honden, zebra's, giraffen, nijlpaarden, krokodillen, diverse soorten antilopen en maar liefst bijna 500 soorten vogels. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 10: Mongu
We gaan in oostelijke richting naar Mongu. Mongu is onze tussenstop aan de rand van de Barotse uiterwaarden. Hier komen we in de middag aan en hebben we de mogelijkheid om voorraad in te slaan voor de komende dagen in Liuwa Plains National Park. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 11 , 12 , 13 & 14: Liuwa Plains National Park
Er zijn weinig wegen in Liuwa Plain National Park. Dat is echter een deel van de aantrekkingskracht van het park: rond 3.660 km² ongerept Afrika. Het grootste deel van deze vlakte is een enorme honingkleurige vlakte van gras met slechts af en toe een waterplaats. Duizenden gnoes (geschat op bijna 50.000), zebra, tsessebe en buffels, diverse soorten antilopes en rode waterbokken leven hier. De open vlaktes zijn bijzonder goed voor oribi antilopen. Hier komen de roofdieren op af: hyena's, wilde honden en leeuwen kunnen gespot worden. Eind oktober zullen duizenden gnoes zich verzamelen in de plains. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 15: Ngonye Waterfalls 
We volgen de loop van de Zambezi rivier tot aan de prachtige Ngonye Falls, niet zo machtig als de "grote broer" verder naar het zuiden, maar even indrukwekkend. De Zambezi verspreidt zich in verschillende rivier-armen en de massa van het water vindt zijn weg door de basalt rotsformaties. We gaan een wandeling maken in de omgeving en doen een korte boottocht om dit prachtige landschap te verkennen. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 16: Livingstone
We rijden langs de rivier de Zambezi richting Livingstone. U kunt kiezen voor avontuur of ontspanning: er zijn een heleboel activiteiten te doen in Livingstone. U kunt de Victoria Falls bekijken, maar u kunt ook gaan raften op de Zambezi of een rondvlucht maken boven de imposante watervallen (niet inbegrepen). Accommodatie: chalet of tent. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen.

Dag 17: Transfer naar het vliegveld
De laatste dag van uw Zambia avontuur. Na het ontbijt is er een transfer naar de luchthaven om vol indrukken terug te keren naar Europa. Maaltijden: ontbijt inclusief.

Verlengen: 
Er zijn meerdere mogelijkheden om deze reis te verlengen. U kunt een 2-daagse excursie maken in het Chobe National Park of in de Okavango Delta in Botswana. Doorvliegen naar Johannesburg of Kaapstad behoort ook tot de mogelijkheden.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis