Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Zimbabwe en Botswana Comfortabele Safari

Offerte aanvragen

Op safari door Zimbabwe en Botswana! Verken de geweldige cultuur en natuurlijke schoonheid van beide landen. Bewonder de ruïnes van Zimbabwe en het prachtige uitzicht over Victoria Falls. Ervaar de Okavango Delta in traditionele "mokoro’s" en aanschouw de grote olifanten kuddes van het Chobe NP per boot. Deze 16-daagse comfortabele safari reis, inclusief het Kruger National Park, heeft het allemaal; wildlife, geschiedenis en cultuur!

U reist in een kleine groep van minimaal 4 tot maximaal 12 personen. U verblijft u in eenvoudige, maar goede accommodaties en in de Delta verblijft u in een comfortabel ingerichte tent.

De meeste maaltijden zijn inbegrepen en worden verzorgd door uw kok of door de lodges waar u verblijft. Waar maaltijden niet inbegrepen zijn, is er de mogelijkheid om een maaltijd te gebruiken in een lokaal restaurant. 
U reist tijdens deze safari in een safari truck met 12 zitplaatsen of Mercedes Sprinter bus met 12 voorwaarts gerichte stoelen en airconditioning. Voor de game drives in Chobe, Hwange, Matobos en te transfer naar de Okavango Delta gebruiken we open 4WD met lokale gidsen.
Dit is een limited-participation trip. Een essentieel onderdeel van deze safari is enige participatie. Van het dragen van uw eigen tas, het inpakken van de truck in de ochtend tot het doen van de afwas - het is allemaal onderdeel van het avontuur.

Het is ook mogelijk om de safari te eindigen in Maun op dag 15, dit bespaart u de rit van Maun naar Johannesburg.

Een mooie avontuurlijke safari door Zimbabwe en Botswana met comfort. Geeft u de voorkeur aan kamperen? Deze reis is ook als kampeersafari beschikbaar.

Bekijk reisroute

Dag 1: Kruger National Park
We vertrekken op tijd op onze eerste safaridag en rijden in noord-oostelijke richting naar het wereldberoemde Kruger National Park. We bezoeken het afgelegen en weinig bezochte noordelijke deel van het park vanaf de ingang bij Letaba. We gaan zowel in de ochtend als in de middag op gamedrive met ons safari voertuig op zoek naar leeuwen, olifanten, neushoorns en de vele andere wilde dieren die leven in dit prachtige wildpark. Accommodatie: Letaba, chalet. Maaltijden: ontbijt niet inbegrepen, lunch en diner inclusief.

Dag 2: Kruger National Park
Deze morgen staan we vroeg op en gaan op game drive naar de Pafuri regio. Het noordelijke deel van het Kruger Park wordt gedomineerd door mopane bomen en is het domein van olifanten, wilddogs en leeuwen. Als we de Limpopo-vallei bereiken, verandert de vegetatie in bos en zijn de vogels in grote getallen aanwezig. We verlaten het park, laat in de middag en overnachting in een lodge net buiten het Kruger. Accommodatie: Awelani Lodge, chalet. Maaltijden: inclusief 

Dag 3: Great Zimbabwe
We laten het Kruger National Park achter ons en rijden via de Beit Bridge grensovergang naar Zimbabwe. Na de grensformaliteiten rijden we door naar Masvingo en de Great Zimbabwe Monuments. De goed bewaard gebleven ruïnes zijn een overblijfsel van wat eens de grootste stenen stad van de 11e tot de 14e eeuw in Zuidelijk Afrika was. U kunt lopend dit mystieke gebied verkennen en een indruk krijgen van de levenswijze van een eeuwenoude beschaving. Accommodatie: Great Zimbabwe Hotel, hotel. Maaltijden: inclusief.

Dag 4 en 5: Matobo National Park
Vandaag reizen we naar Bulawayo en het Matobo National Park, een gebied met schitterende vergezichten over de "kopjes" (granieten rotsen) en beboste valleien. Onze chalets staan aan de rand van het park. In de namiddag genieten we van de sundowner aan de granieten bergkam met uitzicht op het park.
De volgende ochtend gaan we naar een prachtig uitzichtpunt en een plek van historische betekenis, hier ligt het graf van Cecil John Rhodes. In de middag maken we een begeleide wandeling in het Nationale Park met zijn bizarre rotsformaties en gaan we op zoek naar de neushoorn die hier zijn thuisbasis heeft. Accommodatie:The Farmhouse Lodge, chalet. Maaltijden: inclusief.

Dag 6 en 7: Hwange National Park 
Vernoemd naar een lokale Nhanzwa chief, het Hwange National Park is het grootste park in Zimbabwe en beslaat een oppervlakte van ca. 14.650 km. Het park is beroemd om de grote aantallen olifanten die er rond trekken. Onze chalets bevinden zich aan de rand van het park. Met een lokale gids gaan we een volle dag het park in om wild te spotten in een open vierwiel aangedreven safari auto. Accommodatie: Miombo Safari Lodge, chalet. Maaltijden: inclusief.

Dag 8 en 9: Victoria Falls 
We gaan een mooie wandeling maken door tropische vegetatie naar de rand van de spectaculaire watervallen de "Mosi oa Tunya"of "de rook die dondert", de Victoria Falls. Optioneel is het mogelijk om te raften op de machtige Zambezi rivier of te bungi jumpen vanaf de brug. Ook kunt u bijvoorbeeld een “flight of the angels” maken boven de watervallen in een vliegtuigje, helikopter of micro-light (niet inbegrepen). Accommodatie: Rainbow Hotel, hotel. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen. 

Dag 10: Chobe National Park
Vandaag rijden we naar Botswana richting het stadje Kasane en ons verblijf aan de oever van de Chobe rivier. De rivier stroomt langzaam langs de noordelijke grens van het Chobe National Park en trekt grote kuddes olifanten aan. Een hoogtepunt van het bezoek aan dit park is de "sundowner cruise". Comfortabel vanaf de boot, met een koel drankje in de hand, aanschouwt u een grote verscheidenheid aan wilde dieren die hun dorst komen lessen aan het einde van dag. Accommodatie: Thebe River Safaris, chalet. Maaltijden: inclusief.

Dag 11: Nata
In de ochtend is er gelegenheid om op eigen kosten een gamedrive te maken in het Chobe National Park. We rijden vandaag in zuidelijke richting door het Kasane Forest Reserve op weg naar Nata voor een overnachting. Accommodatie: Nata Lodge, tented lodge. Maaltijden: inclusief.

Dag 12 ,13 en 14: Okavanga Delta
Met vierwiel aangedreven open auto’s rijden we de delta in. Onze gidsen, plaatselijke vissers brengen ons verder, dieper de delta in met uitgeholde boomstammen die ‘mokoro’s” genoemd worden. Rustig en geruisloos varen we via een  labyrint van waterwegen langs rietkragen, eilanden en graslanden. De rivierdelta is een kwetsbare groene oase voor vogels en wilde dieren. Ons kamp is op een afgelegen eiland in deze bijzondere omgeving. Geniet van zwemmen in het heldere water, vogels kijken en wandelen met een lokale gids op zoek naar groot wild. Je kunt hier o.a. olifanten, buffels, giraffen en antilopen tegenkomen. Door te kamperen met de lokale gidsen leer je meer over hun cultuur en leefstijl. Accommodatie: mini meru tent met 2 bedden en een eigen chemisch toilet, gedeelde warm-water emmer-douche. Maaltijden: inclusief.

Terugkerend naar Maun in de namiddag van dag 14 is er tijd voor een optionele rondvlucht over de Okavango (niet inbegrepen).
Accommodatie: Crocodile Camp, chalet. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen.

Het is mogelijk deze safari te eindigen op dag 15 om 8.00 uur na het ontbijt om de vlucht vanuit Maun naar Johannesburg te nemen (prijs voor de verkorte safari op aanvraag).

Dag 15: Khama Rhino Sanctuary
Vanaf Maun rijden we zuidwaarts door uitgestrekte open vlakten van de Kalahari Woestijn op weg naar het Khama Rhino Sanctuary nabij Serowe. Dit wildlife project is in 1992 opgericht in samenwerking met de lokale gemeenschap. Het doel is om de neushoorn te beschermen tegen uitroeiing en om het gebied in de natuurlijke staat te herstellen. Daarnaast is het project gericht op het duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen en economische vooruitgang voor de lokale gemeenschap door inkomsten uit het toerisme. We hopen tijdens de middag game drive enkele neushoorns te zien. Accommodatie: Khama Rhino Sanctuary, chalet. Maaltijden: inclusief.

Dag 16: Johannesburg
De laatste vakantiedag van een indrukwekkende Zimbabwe-Botswana safari. We rijden vandaag naar de grensovergang met Zuid-Afrika. Na de grensformaliteiten rijden we naar Johannesburg waar we in de namiddag aankomen. Maaltijden: ontbijt inclusief.

Verlengen:
De meeste groepsgenoten zullen aansluitend terugvliegen naar huis. Verlengen is ook nog een mogelijkheid, bijvoorbeeld in Zambia maar ook een zelfstandig verblijf in Johannesburg behoort tot de mogelijkheden.

Onvoorziene omstandigheden: 
Deze Afrika reis heeft een expeditie karakter, dit houdt in dat er altijd onvoorziene omstandigheden kunnen zijn die een vertraging kunnen opleveren en/of die het noodzakelijk maken om van de geplande route af te moeten wijken. Flexibiliteit, teamgeest en ook de bereidheid om de gids/reisleider in moeilijke omstandigheden te ondersteunen zijn bij deze reis onontbeerlijk! Reizen in Afrika is avontuurlijk en niet zonder risico.

Visum en paspoort: 
Visa voor Zuid-Afrika en Botswana worden gratis bij de grens verstrekt, voor Zimbabwe kunt u deze bij de grens kopen. Bij vertrek uit Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe moet uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis