Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Zuid-Afrika Comfortabele Safari

Offerte aanvragen

Een avontuurlijke reis door Zuid-Afrika vanuit Johannesburg naar Kaapstad. Onderweg bezoekt u o.a. het Kruger park waar we op zoek gaan naar de big five, Swaziland, Drakensbergen en de prachtige Wild Coast.
We bezoeken Qunu waar we een bezoek brengen aan het graf van Nelson Mandela en bezoeken het Addo Olifanten Reservaat. Het park biedt een uitstekende kans om de zwarte neushoorn, Kaapse buffel, leeuw en luipaard te zien.

U reist in een kleine groep van minimaal 4 tot maximaal 12 personen en verblijft in eenvoudige, maar goede accommodaties. 

De meeste maaltijden zijn inbegrepen en worden verzorgd door uw kok of door de lodges waar u verblijft. Waar maaltijden niet inbegrepen zijn, is er de mogelijkheid om een maaltijd te gebruiken in een lokaal restaurant. 
U reist tijdens deze safari in een safari truck met 12 zitplaatsen of Mercedes Sprinter bus met 12 voorwaarts gerichte stoelen en airconditioning. 
Dit is een limited-participation trip. Een essentieel onderdeel van deze safari is enige participatie. Van het dragen van uw eigen tas tot het schoonhouden en het inpakken van de truck in de ochtend - het is allemaal onderdeel van het avontuur.

Een afwisselende reis waar natuur en cultuur samen gaan en waar u  in een keer een groot deel van de Rainbow Nation ziet.

Bekijk reisroute

Dag 1: Mpumalanga
De eerste dag van onze reis door Zuid-Afrika. Vroeg in de ochtend laten we Johannesburg achter ons en reizen richting Mpumalanga, waar bergen, panorama's, valleien, rivieren, watervallen en bossen kenmerkend zijn voor het landschap. We bezoeken Pilgrims Rest, Bourke's Luck Potholes en God's Window. Onze lodge bevindt zich aan de rand van de helling in de buurt van Graskop. 
Accommodatie: Graskop Mogodi Lodge, lodge. Maaltijden: lunch en diner inclusief.

Dag 2 en 3: Kruger National Park
Vandaag gaan we naar het Kruger National Park, het grootste wildpark van Zuid-Afrika. We maken game drives met onze safari truck. Optioneel is een night drive met een open auto (niet inbegrepen). Spot de "Big 5" ofwel leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel en vele andere dieren in deze echte Afrikaanse wildernis. Accommodatie: Kruger National Park, chalet. Maaltijden: inclusief.

Dag 4: Swaziland
Na het Kruger Park reizen we door naar Swaziland en het Mlilwame Game Reserve. Dit is een van de koninklijke wildreservaten van dit kleine Afrikaanse Koninkrijk. We verkennen het park te voet en genieten van het fantastische uitzicht op de bergen. Ontspannen genieten we rond een kampvuur van het diner en verblijven de nacht in een berghut. Accommodatie: Hawane Lodge, chalet. Maaltijden: inclusief.

Dag 5 en 6: Zululand
We bezoeken de ambachtelijke markt bij Mbabane, dat een fascinerende reeks van handgemaakte ambachten laat zien en waar de lokale stand van de medicijnman niet te missen is. We komen terug in Zuid-Afrika en gaan richting het Mkuzi Game Reserve, dat een veilige haven is voor de bedreigde zwarte neushoorn. We bezoeken een drinkplaats en kijken naar wild dat komt om te drinken. In de vroege ochtend maken we een game drive die gevolgd wordt door een culturele middag, waar we een bezoek brengen aan een Zulu dorp op de grens van het wildpark en leren over de Zulu cultuur. Accommodatie: Mkhuzi Game Reserve, tented lodge. Maaltijden: inclusief. 

Dag 7 en 8: Drakensbergen
De Drakensbergen of "uKhahlamba" - de Barrière van Spears, is een 200 kilometer lang bergachtige wonderland en UNESCO werelderfgoed. Van Mkuzi gaan we verder naar het zuiden, naar de voet van deze bergen waar we overnachten in schilderachtige huisjes. We genieten van een wandeling langs mooie bergbeken of genieten gewoon van het spectaculaire uitzicht.
Accommodatie: Lotheni, chalet. Maaltijden: inclusief.

Dag 9 en 10: Wild Coast
Onderweg naar de Wild Coast bezoeken we het stadje Qunu, de begraafplaats van Nelson Mandela en betuigen ons respect aan deze grote man. De Wild Coast blijft een relatief ongerept paradijs met zijn prachtig mooie kustlijn, open ruimtes en ongerepte bosgebieden. We overnachten in Kei Mouth en de volgende dag is vrij om de omgeving te verkennen, lokale dorpelingen te ontmoeten of te ontspannen op het strand. Accommodatie: Benmore Lodge, chalet. Maaltijden: inclusief.

Dag 11 : Addo Elephant National Park
Het Addo Elephant National Park werd opgericht in 1931 om de laatste 11 wilde olifanten te beschermen tegen uitroeiing. Vandaag zwerven meer dan 350 olifanten door het gebied. Het park biedt ook een uitstekende kans om de zwarte neushoorn, Kaapse buffel, leeuw en luipaard te zien, maar ook tal van andere grote en kleine zoogdieren en meer dan 400 soorten vogels. Accommodatie: Addo National Park, chalet. Maaltijden: ontbijt en diner inclusief, lunch niet inbegrepen.

Dag 13 en 14: Knysna/Tsitsikamma
We verblijven twee nachten in een lodge in de plaats Knysna. We maken een dagtocht naar de Storms River monding waar we naar de kloof en langs de rotsachtige kust kunnen wandelen. Het Tsitsikamma National Park omvat 80km aan spectaculaire landschap; een afgelegen bergachtig gebied met valleien en bossen langs de kust met diepe kloven die leiden naar de zee. Mogelijk is om 's werelds hoogste bungi sprong te maken (niet inbegrepen). Probeer zeevruchten in een van Knysna 's goede restaurants. Accommodatie: Lagoona Inn, lodge. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch 1x inbegrepen, diner niet inbegrepen.

Dag 14: Hermanus
Hermanus biedt een van de beste plekken in de wereld om vanaf het land walvissen te spotten. Van juni tot november komen Southern Right walvissen uit de zuidelijke oceanen om te paren en te kalven in de ondiepe wateren rond de Kaap. In het walvis seizoen zullen we een wandeling maken langs deze prachtige kustlijn. In de zomermaanden verkennen we het bloeiende fynbos in Fernkloof Nature Reserve. 's Avonds genieten we van het diner in een lokaal restaurant. Accommodatie: Baleens Guest House, guesthouse. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen.

Dag 15 en 16 : Kaapstad
Met op de achtergrond de majestueuze Tafelberg, is Kaapstad een van de meest pittoreske steden in de wereld. Onderweg naar Kaapstad bezoeken we Stellenbosch, Zuid-Afrika's beroemde wijnstreek om wijn te proeven (niet inbegrepen). We zullen een bezoek brengen aan Cape Point, de haven van Hout Bay, genieten van de beroemde stranden en de V & A Waterfront. Optioneel is een bezoek aan Robbeneiland (niet inbegrepen). 's Avonds kunnen we proeven van de lokale gerechten in restaurants. Accommodatie: Sweetest Guesthouses, guesthouse. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen.

Dag 17: Kaapstad
In de ochtend beklimmen we de Tafelberg, met het panoramisch uitzicht dat reikt van Kaapstad tot de baai en Robbeneiland. Na de hoogtepunten van de Rainbow Nation verkent te hebben, werpen we een laatste blik op Kaapstad en is er nog tijd om wat souveniers kopen. Maaltijden: ontbijt inclusief.

Verlengen: 
Het is mogelijk deze reis te verlengen met bijvoorbeeld een langer verblijf in Kaapstad.

Onvoorziene omstandigheden: 
Deze Afrika reis heeft een expeditie karakter, dit houdt in dat er altijd onvoorziene omstandigheden kunnen zijn die een vertraging kunnen opleveren en/of die het noodzakelijk maken om van de geplande route af te moeten wijken. Flexibiliteit, teamgeest en ook de bereidheid om de gids/reisleider in moeilijke omstandigheden te ondersteunen zijn bij deze reis onontbeerlijk! Reizen in Afrika is avontuurlijk en niet zonder risico.

Visum en paspoort: 
Het visum voor Zuid-Afrika wordt gratis bij de grens verstrekt. Bij vertrek uit Zuid-Afrika moet uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis