Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Zuid-Afrika Comfortabele Wandel Vakantie

Offerte aanvragen

Verken de Big Five van het Kruger National Park en geniet al wandelend van Swaziland, het Koninkrijk van de Zulu's en de Drakensbergen. U bezoekt de wetlands, ziet veel wilde dieren en geniet van de stranden van KwaZulu-Natal, voordat u naar de top van de Drakensbergen gaat.

Er zijn 8 fantastische wandelingen op deze tour en ze variëren van eenvoudig tot uitdagend. We wandelen over bergpaden waar wandelschoenen voldoende zijn. Alle wandelingen zijn afhankelijk van het weer met name in de Drakensbergen. Wandeltochten varierend van 1-3 uur tot 4-6 uur per dag. 

U reist in een kleine groep van minimaal 4 tot maximaal 12 personen en u verblijft in eenvoudige, maar goede accommodaties. De meeste maaltijden zijn inbegrepen en worden verzorgd door uw kok of door de lodges waar u verblijft. Waar maaltijden niet inbegrepen zijn, is er de mogelijkheid om een maaltijd te gebruiken in een lokaal restaurant. 
U reist tijdens deze safari in een safari truck met 12 zitplaatsen of Mercedes Sprinter bus met 12 voorwaarts gerichte stoelen en airconditioning. 
Dit is een limited-participation trip. Een essentieel onderdeel van deze safari is enige participatie. Van het dragen van uw eigen tas, het inpakken van de truck in de ochtend tot het doen van de afwas - het is allemaal onderdeel van het avontuur.

Bekijk reisroute

Dag 1: Mpumalanga
Na de briefing in de vroege ochtend vertrekken we vanuit Johannesburg richting Mpumalanga. In de middag bezoeken we het goudmijnstadje Pilgrims Rest en het uitkijkpunt over God's Window. We strekken onze benen op een korte wandeling bij Mac Mac Pools waarna we onze chalets opzoeken. Accommodatie: Graskop Mogodi Lodge, chalet. Maaltijden: ontbijt niet inbegrepen, lunch en diner inclusief. Wandelduur: 1-3 uur.

Dag 2 en 3: Kruger Private Game Reserve
De Blyde River Canyon is de plek waar onze eerste lange wandeling zal plaatsvinden. We wandelen naar beneden in de canyon met uitzicht op de Three Sisters en de rivier beneden. Na de lunch vervolgen we onze weg naar een privé-wildreservaat en maken we een game drive uitlopend in een game drive met spotlight. We overnachten in tenten waar u rond het kampvuur de echte Afrikaanse wildernis kunt ervaren. 
Een hoogtepunt van deze tour is een vroege game walk met een lokale gids. Stilletjes wagen we ons in de bush, ontdekken en leren we over de tracks en andere tekenen van de wilde dieren.
Accommodatie: Balule Conservancy, meru tents met en-suite faciliteiten. Maaltijden: inclusief. Wandelduur: 3-5 uur.

Dag 4: Kruger National Park
Vervolgens reizen we door naar het Kruger Park, het grootste en meest bekende wildpark van Zuid-Afrika. Tijdens ons verblijf in dit bijzondere natuurgebied vol met safari dieren maken we grote kans ook daadwerkelijk de big 5 te zien! Onze professionele gidsen zullen hun uitgebreide kennis van de ecologie, flora en fauna met ons delen tijdens onze tijd in de bush. Optionele activiteiten die hier geboekt kunnen worden zijn een night game drive in een open voertuig welke verzorgd wordt door een ranger van het Kruger Park (niet inbegrepen). Accommodatie: Kruger National Park Tents, tent met en-suite faciliteiten. Maaltijden: inclusief. Wandelduur: 1-3 uur.

Dag 5 en 6: Swaziland 
Na het Kruger Park reizen we vanuit Zuid-Afrika het kleine Koninkrijk Swaziland in. Hier regeert de Koning Mswati de 3e en het is een van de 3 monarchieën van geheel Afrika. Swazis zijn trots op hun traditionele levensstijl en culturen. We verblijven 2 nachten in het Malolotja Reservaat en gaan te voet dit park verkennen. We zien bijzondere Zuid-Afrikaanse vogels en we bezoeken de 95 meter hoge Malolotja waterval tijdens onze reis. Accommodatie: Hawane, lodge. Maaltijden: ontbijt en lunch en 1x diner inclusief, 1x diner niet inbegrepen. Wandelduur: 4-6 uur.

Dag 7 en 8: Isimangliso Wetland Park 
We keren terug in Zuid-Afrika en gaan richting Zululand. We zullen een ochtend doorbrengen in het Hluhluwe Game Reserve, waar we de grootste populatie van neushoorns zullen zien. In de late namiddag bezoeken we False Bay voor een prachtige 2-3 uur durende wandeling door het bos en langs de monding van de rivier. Hier kunnen we vogels spotten en leren over het belang van dit wetland. Isimangaliso behoort tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het park is uniek vanwege de opmerkelijke combinatie van estuariene meren, subtropische kust, bossen en wilde dieren. Accommodatie: Shonalanga Lodge, lodge. Maaltijden: ontbijt, lunch inclusief, 1x diner inclusief, 1x diner niet inbegrepen. Wandelduur: 1-3 uur.

Dag 9 en 10: Zululand
We verlaten de kust en vervolgen onze weg door de schilderachtige heuvels en valleien van Zululand naar Dundee. Hier werden veldslagen uitgevochten tussen de Zulu's, de Britten en Afrikaner Boeren. We bezoeken het informatieve Tulana museum voordat we naar onze lodge gaan. In de middag is er tijd om vrij door te brengen. De volgende ochtend verkennen we het Islandlwana slagveld voordat we beginnen aan een spannende 4-5 durende wandeling door de golvende heuvels van Zululand naar de rivier de Buffalo. Later op de dag bezoeken we Rourkes Drift alvorens terug te keren naar de lodge. Accommodatie: Battlefields Country Lodge, logde. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen. Wandelduur: 3-5 uur.

Dag 11 en 12: Drakensbergen
Een nieuwe dag en een nieuwe bestemming voor onze rondreis door Zuid-Afrika. De dagen in de Drakensbergen vullen we met het maken van wandelingen waarbij we Bushmen schilderingen bezoeken en genieten van het spectaculaire uitzicht in dit deel van Zuid-Afrika. Na het wandelen kunt u een verkwikkende duik maken in de heldere bergbeekjes van het Royal Natal National Park. We overnachten aan de voet van de "berg". De berglucht is verfrissend en onze lodge is een fantastische plek om te ontspannen en te genieten van het prachtige uitzicht op de bergen. Accommodatie: Royal Natal National Park Thendele, chalet. Maaltijden: inclusief. Wandelduur: 3-5 uur.

Dag 13: Drakensbergen 
We beginnen de dag met een vroeg ontbijt en gaan onze weg naar Witsieshoek aan de voet van de prachtige Sentinel Peak. Aan het einde van een ruwe onverharde weg beginnen we onze tocht naar de top van het Drakensbergen Amfitheater en de prachtige Tugela Falls. Na onze wandeling vervolgen we onze weg naar de lodge die hoog in de bergen ligt (2.300 m) en prachtig uitzicht biedt op de Mont-Aux-Sources bergketen. Accommodatie: Witsieshoek, chalet. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen. Wandelduur: 4-6 uur.

Dag 14: Johannesburg
De laatste dag van onze wandelsafari. Nog vol met indrukken reizen we terug naar Johannesburg waar we in de avond zullen arriveren. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief.

Verlengen:
Het is vrij eenvoudige deze reis te verlengen met een afsluitend verblijf in Kaapstad.

Onvoorziene omstandigheden: 
Deze Afrika reis heeft een expeditie karakter, dit houdt in dat er altijd onvoorziene omstandigheden kunnen zijn die een vertraging kunnen opleveren en/of die het noodzakelijk maken om van de geplande route af te moeten wijken. Flexibiliteit, teamgeest en ook de bereidheid om de gids/reisleider in moeilijke omstandigheden te ondersteunen zijn bij deze reis onontbeerlijk! Reizen in Afrika is avontuurlijk en niet zonder risico.

Visum en paspoort: 
Het visa voor Zuid-Afrika wordt gratis bij de grens verstrekt. Bij vertrek uit Zuid-Afrika moet uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis