Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Zuid-Afrika en Botswana Self Drive 20 dagen

Offerte aanvragen

Een avontuurlijke gevarieerde self drive reis van 20 dagen door Zuid-Afrika en Botswana.

Inclusief zijn o.a. reserveringen voor National Parks in Botswana en Zuid-Afrika. Deze reis is ideaal geschikt voor de avontuurlijke reiziger die graag wil dat de belangrijkste delen van de reis en accommodaties van te voren geboekt zijn. Voorkom teleurstellingen bij de National Parks en bespaar u zelf veel tijd. Maak gebruik van deze self drive pakketreis waarbij de o.a. de kampeerplaatsen in Moremi en Chobe National Park van te voren geboekt zijn. 

Onderdeel van de reis zijn een aantal locaties die we gemakkelijk voor u kunnen upgraden naar lodge of en-suite safari tent accommodatie. U kunt dan het avontuurlijk kamperen en self drive afwisselen met comfort en meer luxe.

Voordelen van Selfdrive4x4 pakketreizen:

  • inclusief support en professioneel safari reis advies.
  • inclusief gebruik GPS met laatste versie Tracks4Africa software en alle 4x4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis.
  • inclusief complete verzekering voor het eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road, 100% zekerheid.
  • 12v220 omvormer met USB
  • Lonely Planet reisgids en duidelijke Reise Know-How kaart(en)
  • een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.

Aantal personen:
De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4x4 double cab 2.5 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4x4 auto's (Landcruiser, Land Rover, 4x4 camper) dan de standaard 4x4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

Route aanpassen:
Alle self drive 4x4 reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen.

Bekijk reisroute

Dag 1: Johannesburg
De eerste dag van de reis, aankomst in Johannesburg. Tijdstip van aankomst is afhankelijk van de vlucht; de KLM komt aan in de avond, alle andere maatschappijen vliegen 's nachts en aankomst is dan in de ochtend van de eerste reisdag. Accommodatie: B&B.

Dag 2: Pilanesberg National Park
Deze self drive reis door Botswana en Zuid-Afrika begint met 2 nachten in het Pilanesberg National Park. Hier is het mogelijk om de eerste game drives te maken en vertrouwd te raken met de 4x4 en de kampeeruitrusting. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 180 km, reistijd ca. 2 uur.

Dag 3: Pilanesberg National Park      
Game drives en relaxen, genieten van de zonsondergang en een braai op de campsite. Accommodatie: kamperen.

Dag 4: Marakele National Park
Vandaag een korte rit naar het Marakele National Park waar u in de loop van de ochtend zult aankomen. In de middag is er tijd om het park verder te verkennen met de 4x4. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 120 km, reistijd ca. 2 uur.  

Dag 5: Khama Rhino Sanctuary
Vanaf Marakele reist u verder naar het noorden naar de Khama Rhino Sanctuary. Afhankelijk van de vertrektijd komt u in de middag aan bij Khama. Hier kunt u de laatste neushoorns zien die nog in Botswana leven. Met een beetje geluk ziet u er diverse tijdens de game drive door het park of bij een van de drinkplaatsen vanuit de hide. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 360 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 6: Kubu Island
Kubu Island in de Makgadikgadi Zoutpannen is de volgende bestemming in Botswana. Vanaf het zuiden rijdt u eerst over asfalt en gravel wegen. Vervolgens begint het echte 4x4 avontuur waarbij u via een slingerende track over stukken van de zoutpannen gaat rijden. Na diverse veehekken ziet u na enige tijd Kubu Island aan de horizon verschijnen. De campsite is eenvoudig en gelegen vlak bij het eiland. Te voet kunt u Kubu Island verkennen en genieten van het wijde uitzicht en een prachtige zonsondergang. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 250 km, reistijd ca. 4 uur.

Dag 7: Gweta
Vandaag
 gaat de reis dwars over de Ntwetwe pan en is zeker een van de 4x4 hoogtepunten van deze self drive reis door Botswana. De stoffige reis wordt beloond met een verblijf bij Planet Baobab in Gweta. Accommodatie: kamperen. Hier kunt u in de middag Gweta verkennen of relaxen bij het zwembad. Reisafstand 110 km, reistijd ca. 3 uur.

Dag 8: Maun
Een korte rit naar Maun. Na 6 nachten kamperen verblijft u nu in een lodge. In Maun kunt u diverse zaken regelen voor de reis, boodschappen doen en diesel tanken voor de komende dagen in de wildparken. Accommodatie: chalet. Reisafstand 200 km, reistijd ca. 3 uur.

Dag 9: Moremi Game Reserve/ Third Bridge
Na de ochtend in Maun vervolgt u de reis naar het Moremi Game Reserve. Third Bridge aan de rand van de Okavango Delta is de bestemming van vandaag. Deze dag staat, nadat u de Buffalo Fence bent gepasseerd compleet in het teken van game drives en het spotten van de vele safari dieren die leven in het Moremi reservaat. U hebt een goede kans leeuwen, hyena’s en de luipaard te zien. Olifanten en antilopen ziet u ook. De camps in de parken van Botswana zijn niet omheind en de diverse dieren zullen ook ’s nachts en overdag in het kamp komen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 130 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 10: Moremi Game Reserve/ Khwai 
De 4x4 reis van Third Bridge naar Khwai in het Moremi Game Reserve is een grote game drive waarbij u onderweg vele dieren zult zien. Het advies is vroeg te starten en nog een game drive walk te maken rond het Savuti camp voordat u de reis vervolgt naar het Moremi wildreservaat. In de loop van de middag komt u aan bij North Gate en de Khwai campsite. Na het opbouwen van het kamp is er tijd om te relaxen en een game drive te maken langs de Khwai rivier. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 60 km, reistijd ca. 3 uur.

Dag 11: Chobe National Park/ Savuti
Vanuit Moremi reist u nu naar het noorden en diep het Chobe National Park in. Op de zandige tracks komt de 4x4 goed van pas. In de loop van de middag komt u aan in Savuti. Dit deel van Chobe staat bekend om de vele Bull Olifanten en de Savuti Pride (troep leeuwen) welke op de Savuti Marsh leven. De Savuti Channel welke door dit gebied loopt en uitmondt in de Savuti Marsh heeft vele tientallen jaren droog gestaan maar sinds enkele jaren stroomt er weer water. In de namiddag is er voldoende tijd om een uitgebreide game drive te maken en dit bijzondere gebied van Botswana verder te verkennen. Accommodatie: kamperen. Reisafstand: 110 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 12: Chobe National Park/Ihaha
Een hobbelige rit over zandwegen dwars door het Chobe Park naar Ihaha aan de Chobe Rivier. Eventueel kunt u in de ochtend nog een game drive maken voordat u vertrekt naar Ihaha. Aangekomen bij de Chobe Rivier is het niet onwaarschijnlijk om naast de vele antilopen soorten ook leeuwen, olifanten en buffels te zien. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 140 km, reistijd ca. 4 uur.

Dag 13: Kasane
Kasane bij de Chobe Rivier is uw volgende bestemming. U kunt langs de Chobe rivier naar het oosten rijden. Onderweg heeft u een goede kans diverse dieren te spotten langs de weg, olifanten worden regelmatig gezien bij de diverse waterholes. In de loop van de dag komt u aan bij de Chobe Safari Lodge. Het is hier b.v. mogelijk een sunset cruise maken op de Chobe rivier. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 40 km, reistijd ca. 2 uur.

Dag 14: Kasane
Een volledige dag vrij te besteden. Zo is het mogelijk een dagexcursie te maken naar de Victoria Falls in Zimbabwe of een volledige dag rond te rijden in het Chobe National Park. Accommodatie: kamperen. Reisafstand (optioneel) op en neer naar de Victoria Falls totaal 160 km.

Dag 15: Nata
Vandaag vervolgt u deze self drive 4x4 reis terug naar het zuiden; Nata aan de rand van de Makgadikgadi Zoutpannen. Accommodatie: Nata Lodge kamperen. Reisafstand 320 km, reistijd ca. 4 uur.

Dag 16: Tuli Block
De volgende bestemming is het Tuli Block in het zuid-oosten van Botswana. U verblijft op de Molema campsite aan de Limpopo rivier. Accommodatie: kamperen. Reisafstand 480 km, reistijd 5 uur. 

Dag 17: Tuli Block
Rustdag in het Tuli Block. U kunt relaxen en aan de Limpopo rivier vindt u veel (water) vogels. Ook is Solomon's Wall een aanrader om hier te bezoeken. Accommodatie: kamperen

Dag 18: Marakele National Park
Het Marakele National Park is de laatste bestemming van deze mooie self drive reis door Zuidelijk Afrika. Overnachting: kamperen (mogelijke upgrade chalet accommodatie). Accommodatie: kamperen. Reisafstand 380 km, reistijd ca. 5 uur.

Dag 19: Marakele National Park
Een complete dag om dit park te verkennen en naar de top van de berg te rijden. Hier nestelt ook een bijzondere gieren populatie. Ook kunt u hier een afsluitende braai organiseren en terugkijken op een bijzondere reis. Overnachting: kamperen (mogelijke upgrade chalet accommodatie). Accommodatie: kamperen. Games drives in het park.

Dag 20: Terugvlucht
De laatste dag van de reis. Vandaag is er tijd om uit te slapen of nog een game drive te maken. Vervolgens reist u terug naar Johannesburg. Na het afleveren van de auto bij het depot wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht terug naar huis. Reisafstand 230 km, reistijd ca. 3 uur.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis