Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Zuid-Afrika Kampeer Safari

Offerte aanvragen

Een bijzondere en zeer complete Zuid-Afrika reis met start in Johannesburg en eindpunt in Kaapstad. Deze actieve en avontuurlijke safari door Zuid-Afrika is een combinatie reis met kamperen en vaste lodge accommodaties.

Onderweg bezoekt u o.a. het Kruger Park, Swaziland, Zululand, Drakensbergen, Lesotho, Addo Elephant National Park, Tsitsikamma National Park en Kaapstad.

Onderdeel van deze reis is o.a. een Basotho Pony Trek in Lesotho. Samen met een lokale Basotho gids en een pony voor de bagage maken we een wandel dagtocht door het gebergte. Tevens is het mogelijk als alternatief een dagtocht per paard te maken.

U reist in een kleine groep van minimaal 4 tot maximaal 12 personen. U kampeert op campsites voorzien van sanitaire voorzieningen en gelegenheid om uw kleding te wassen en in eenvoudige maar goede lodges. 
De meeste maaltijden zijn inbegrepen en worden verzorgd door uw kok. Waar maaltijden niet inbegrepen zijn, is er de mogelijkheid om een maaltijd te gebruiken in een lokaal restaurant. 
U reist tijdens deze safari in een safari truck met 12 zitplaatsen of Mercedes Sprinter bus met 12 voorwaarts gerichte stoelen en airconditioning. 
Dit is een limited-participation trip. Een essentieel onderdeel van deze safari is enige participatie. Van het opzetten en afbreken van uw tent, het inpakken van de truck in de ochtend tot het doen van de afwas - het is allemaal onderdeel van het avontuur.

Bekijk reisroute

Dag 1: Mpumalanga
De eerste dag van onze avontuurlijke en actieve reis door Zuid-Afrika. We verlaten de hoofdstad Johannesburg en gaan in oostelijke richting naar Mpumalanga. Deze panoramische route brengt ons langs bergen, watervallen, bossen en valleien. We bezoeken Bourke's Luck Potholes, het uitzichtspunt bij God's Window en Pelgrims Rest, een levend museum dat dateert uit 1873
Accommodatie: kamperen. Maaltijden: ontbijt niet inbegrepen, lunch en diner inclusief. 

Dag 2 en 3: Kruger Park
Vandaag reizen we door naar het Kruger Park, het grootste en meest bekende wildpark van Zuid-Afrika. Tijdens ons verblijf in dit bijzondere natuurgebied vol met safari dieren maken we grote kans ook daadwerkelijk de big 5 te zien! In de ochtend en middag maken we game drives met onze safari truck op zoek naar de vele dieren die in het Kruger Park leven. Optionele activiteiten die hier geboekt kunnen worden zijn een night game drive in een open voertuig welke verzorgd wordt door een ranger van het Kruger Park. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 4: Swaziland
Na het Kruger Park reizen we vanuit Zuid-Afrika het kleine Koninkrijk Swaziland in. Hier regeert de Koning Mswati de 3e en het is een van de 3 monarchieën van geheel Afrika. Swazis zijn trots op hun traditionele levensstijl en culturen. We verblijven in het Malolotja Reservaat en gaan te voet dit park verkennen. We zien bijzondere Zuid Afrikaanse vogels en we bezoeken de 95 meter hoge Malolotja waterval tijdens onze reis. Accommodatie: Malolotja Nature Reserve, cabin. Maaltijden: inclusief.

Dag 5 en 6: Zululand
Nadat we een bezoek gebracht hebben aan de ambachtelijke markten in Mbabane waar diverse lokaal gemaakte producten te koop zijn, komen we terug in Zuid-Afrika. KwaZulu Natal is een van de laatste toevluchtsoorden van de neushoorn. Hier maken we game drives en stoppen we bij de verschillende drinkplaatsen. In de namiddag bezoeken we een lokaal Zuludorp waar we meer leren over de cultuur, tradities en levenswijze van de Zulubevolking. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 7 en 8: Drakensbergen
Een nieuwe dag en een nieuwe bestemming voor onze rondreis door Zuid-Afrika. De dagen in de Drakensbergen vullen we met het maken van wandelingen waarbij we Bushmen schilderingen bezoeken en genieten van het spectaculaire uitzicht in dit deel van Zuid-Afrika. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 9 en 10: Lesotho
We reizen langs de imposante rode zandsteenkliffen van de Golden Gate naar Lesotho. Tijdens onze reis pauzeren we bij kleine pittoreske dorpjes en interessante nederzettingen langs de weg. We steken de grens over met Lesotho en komen in de middag aan op onze bestemming, Malealea. Hier maken we de volgende dag een uitgebreide avontuurlijke dagtocht te voet. Met ons mee gaat een locale Basotho gids en een Basotho pony die de bagage draagt. We wandelen door het ruige landschap en genieten van de vele vergezichten in de uitgestrekte en bijzondere deel van Zuidelijk Afrika. Tevens is het mogelijk als alternatief een dagtocht per paard te maken (voor eigen kosten). Accommodatie: Malealea Lodge, chalet. Maaltijden: inclusief.

Dag 11: Karoo
De ruige hooglanden van Lesotho laten we nu achter ons en we dalen af richting de Karoo. De Karoo is het deel van Zuid-Afrika dat zich uitstrekt over het grootste gedeelte van centraal en zuidelijk Zuid-Afrika. Het gebied is een uitgestrekte half woestijn waar weinig regen valt. De vegetatie is laag en vaak dor. Boerderijen met schapen en bijvoorbeeld ook struisvogels vind je in dit uitgestrekte en dunbevolkte deel van Zuid-Afrika. Optionele activiteit is een wandeling met gids door het stadje. Accommodatie: Cradock Tuis Huis Guest House, guesthouse. Maaltijden: ontbijt en lunch inclusief, diner niet inbegrepen.

Dag 12: Addo Elephant Park
Het Addo Elephant Park is een goed voorbeeld hoe succesvol het conserveren van de natuur en de dieren die er leven kan zijn. Dit bijzondere park staat vandaag op het programma en we gaan een game drive maken op zoek naar olifanten en de andere safari dieren zoals de bontebok en zebra. In de avond bezoeken we de verlichte drinkplaats waar we kans maken allerlei dieren te zien die ’s avonds komen drinken. Optionele activiteit (voor eigen kosten) is het maken van een night drive in een open 4x4. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 13 en 14: Tsitsikamma National Park
Het inheemse woud van het Tsitsikamma National Park omsluit onze kampeerplaats bij de monding van de Stormsrivier. In dit ruige park aan de Wilde Zuidkust van Zuid-Afrika maken we wandelingen langs de rivier en de ruige kust. In het walvis seizoen (juli tot november) is er kans dat we hier ook daadwerkelijk walvissen kunnen spotten. Een optionele activiteit is bungi jumpen vanaf de Storms River brug. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 15: Overberg
Nadat we de “Heads” in het stadje Knysna aan de Garden Route bezocht hebben reizen we verder via de Garden Route. We rijden langs de kust en overnachten in de Overberg regio. Accommodatie: kamperen. Maaltijden: inclusief.

Dag 16 en 17: Kaapstad
De laatste twee dagen van onze actieve en avontuurlijke reis door Zuid-Afrika. Op weg naar Kaapstad bezoeken we Stellenbosch gelegen in de wijngebieden van de Westelijke Kaapprovincie, een bezoek aan een wijnkelder is inclusief. Ook reizen we naar het natuurreservaat bij Kaap de Goede Hoop en Cape Point, via de scenic route en Chapmans Peak maken we een mooie reis langs de kust. We bezoeken Houtbaai en de Victoria & Albert Waterfront vol met winkels en leuke restaurantjes. De craftshop die hier gevestigd is bied je souvenirs afkomstig uit het gehele continent Afrika! Optionele activiteiten zijn een bezoek aan Robben Eiland en een bezoek aan de zeerobben kolonie. In en rond Kaapstad zijn er een groot aantal excursies mogelijk. Accommodatie: Sweetest Guesthouses, guesthouse. Maaltijden: ontbijt inclusief, lunch en diner niet inbegrepen.

Verlengen: 
Deze reis is prima te verlengen met een zelfstandig verblijf van ca. 3-5 dagen in Kaapstad. Ook is het mogelijk een combinatie te maken met een verblijf in de wijngebieden rond Kaapstad. Bijvoorbeeld bij Stellenbosch, Franschoek of Paarl. Kijk bijvoorbeeld bij Lekkerwijn, een bijzonder Kaaps Hollands landhuis. 

Onvoorziene omstandigheden: 
Deze Afrika reis heeft een expeditie karakter, dit houdt in dat er altijd onvoorziene omstandigheden kunnen zijn die een vertraging kunnen opleveren en/of die het noodzakelijk maken om van de geplande route af te moeten wijken. Flexibiliteit, teamgeest en ook de bereidheid om de gids/reisleider in moeilijke omstandigheden te ondersteunen zijn bij deze reis onontbeerlijk! Reizen in Afrika is avontuurlijk en niet zonder risico.

Visum en paspoort: 
Het visum voor Zuid-Afrika wordt gratis aan de grens verstrekt. Bij vertrek uit Zuid-Afrika moet uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Offerte aanvragen
Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis