Tel:035-7600417
Email:info@tongasabi.com
Banner

Chobe National Park

De grootste attractie van het gebied bij de Chobe rivier in het Chobe National Park zijn de olifanten die er bijna altijd worden gezien. Hun late namiddag bezoeken aan de waterkant bieden u een urenlange en fascinerende kijkervaring met prachtige kansen voor het maken van wildlife foto’s. Vaak bestaan de kuddes ​​voornamelijk uit vrouwtjes en jonge olifanten. De grote bull olifanten leven meer gescheiden van de familie groepen.

Tijdens de drogere maanden keren de dieren terug naar de rivier door gebrek aan water in het achterland. Enorme aantallen olifanten en buffels kunt u zien. Andere safari dieren die u kunt verwachten zijn de Tsessebe, Waterbokken, Roan, Eland, Sable, Zebra en de Giraf. Met wat geluk ziet u ook de zeldzame puku. De uiterwaarden van de Chobe rivier bieden de verschillende dieren een ideale leefomgeving, met gemengde plekken open grasland, struikgewas, (mopane) bush, waterstroken en bos. In de rivier zelf zult u nijlpaarden en krokodillen zien en met een beetje geluk ook otters.

Chobe National Park, de trots van Botswana is een van de grootste wildparken van het continent. Gedomineerd door riviersystemen bevat het ook een mozaïek van grasland, droge bossen en natte gebieden zoals de Savuti Marsh. Overal in het National Park vindt u wilde dieren.

Belangrijkste gebieden binnen het Chobe National Park:

  • Savuti en de Savuti Marsh
  • Linyanti
  • De Chobe Riverfront

Afrika's grootste populatie olifanten, meer dan 100.000 stuks zijn meestal te vinden in het Noorden van Botswana en zwerven (cross border) door het land en de aangrenzende landen zoals Zimbabwe, Zambia en Namibië. De beste game view ervaring treft u langs de rivier aan de noordzijde van het Chobe National Park.

Het Chobe National Park was samen met het Moremi Game Reserve het eerste National Park dat  na de onafhankelijkheid van Botswana is gesticht. De dreigende vernietiging van het gebied door exploitatie van  houtkap en jagers was reeds eind jaren vijftig begonnen zijn tol te eisen. Eerste bescherming van het gebeid in 1961 en vanaf 1968 een volwaardig National Park. Op 11.700km² waaronder het bekende Savuti moeras, is het op twee na grootste beschermde gebied van het land, en voor velen ook het meeste commerciële gebied door de uitgebreide safari mogelijkheden.

Safari en Reizen naar Chobe National Park:

Naast het Moremi Game Reserve is het Chobe National Park het meest bezochte wildpark van Botswana. Reizen zoals de 14-daagse kampeersafari en de 14-daagse comfortabele lodge reis brengen een bezoek aan het park. Ook met een luxe safari of een self drive safari kan het Chobe National Park bezocht  worden. Veel reizen naar Chobe bezoeken ook de Okavango Delta.

 

Uitgelicht
Uitgelicht
Bestemmingen Afrika
Vertrouwd op reis