Desert Horse Campsite

Desert Horse Campsite op Klein-Aus Vista is een bijzondere camping bij Aus in het zuiden van Namibië. Zoals de naam al verraadt, zijn hier wilde woestijn paarden te vinden. Deze zwerven hier sinds enkele generaties rond. U heeft kans deze te zien tijdens uw verblijf hier. Bij de nabijgelegen Garub waterdrinkplaats heeft u grote kans om deze mooie dieren spotten. Ook qua locatie ligt de Desert Horse Campsite bijzonder. Op de plek waar de woestijn en de duinen van het Namib-Naukluftpark samenkomen. Hierdoor heeft u in Klein-Aus een waanzinnige ‘vista’.

De kampeerplaatsen zijn onder enorme kameeldoornbomen die schaduw brengen op de kampeerplek. Vaak zijn in de bomen de bijzondere wevernesten te vinden. Elke plek is voorzien van een kraan met stromend water, een tafel met banken, een grill en een windscherm. U hoeft alleen nog de tent van uw 4×4 wagen op te zetten en u bent klaar. Op de camping zelf zijn toiletblokken met warme douches en schone toiletten en bij de receptie is het mogelijk uw apparaten op de laden. Barbecue-pakketten zijn te verkrijgen bij de receptie van de Desert-Inn en op reservering kunt u bij het restaurant dineren.

Desert Horse Campsite biedt een ideale uitvalsbasis om de zuidwestelijke hoek van Namibië te verkennen. Bij de receptie helpt het personeel u graag met het regelen van activiteiten zoals wandel trails en mountainbike tochten. Tijdens uw self drive reis kunt u overnachten op de Desert Horse Campsite in Aus, Namibië. Vooral wanneer u langer de tijd heeft en ook het zuiden van dit woestijnland per 4×4 wilt ontdekken, is dit een ideale plek.

Accommodatie voorzieningen

  • Schaduwrijke kampeerplaatsen
  • Restaurant bij Desert-Inn (op 1.5 kilometer)
  • Goed onderhouden toiletblokken
  • Warm water
  • Braai bij de kampeerplaats
  • Tafel en banken
  • Mogelijkheid tot stroomvoorziening
  • Wifi bij de receptie
10 / 10

Geweldig avontuur!

Zelf met een auto door Zuid-Afrika rijden was in één woord waanzinnig! Wij reden van Johannesburg naar Kaapstad. Deels via de kust en deels via de Karoo; een hele gevarieerde reis. Wij waren met twee vriendinnen op reis en vonden het vooraf wat spannend om zelf te gaan rijden in Zuid-Afrika. Die zorgen bleken nergens voor nodig. Met hulp van Hans en Marco gingen we goed voorbereid op reis.

We kregen een Dropbox met daarin alle vouchers van de accommodaties, de reisroute en per dag persoonlijke tips voor in de omgeving. We hadden een paar lange reisdagen, maar wij vonden dat niet zo erg aangezien je de dag daarna dan vaak weer kon uitrusten.

Al met al een fantastische ervaring!

Anne de Lange

10 / 10

Een divers land

In twee weken zijn wij met een huurauto van Durban naar Kaapstad gereden. Hans en Marco deelden een Dropbox met ons waarin we de volledige reisroute plus handige (en vaak leuke) tips per reisdag. De route tussen Durban en Kaapstad was ongelooflijk divers. Waanzinnig hoe het landschap continu veranderde.

De accommodaties waren allemaal prima verzorgd. De inrichting van de accommodaties in de SANparks was soms wat verjaard, maar die chalets staan dan wel weer op de mooiste plekken in de natuurparken. Wij zijn erg tevreden over de persoonlijke service van Tongasabi.

Wij gingen in juni, in de Afrikaanse winter, en dan kon het ’s ochtends nog erg koud zijn. Warme kleren meenemen is aan te raden!

Tessa en Sophie

9 / 10

Top reis

Mijn partner had de reis geregeld met Marco van Tongasabi.  Zelf rondrijden en het reistempo bepalen beviel ons erg goed. Geen gedoe met wachten op een groep, gewoon gaan en staan waar je wilt.

Het reisschema zat goed in elkaar. Wij wilden graag veel safaridieren zien dus hebben wij veel wildparken bezocht en dit afgewisseld met kust en wandelingen.

Ik zou dit bedrijf aanraden voor een reis door Zuid Afrika.

Iris Koek

10 / 10

Sterke punten

Aardige mensen met verstand van zaken. Gaven ons een goede voorbereiding voor de reis. Het persoonlijke portaal is handig voor achtergrond informatie over de locaties en accommodaties.

Verbeterpunten

Eigenlijk niets te klagen.

 

Anoniem

9 / 10

Hans bedankt!

Een combinatiereis van Kaapstad en natuurparken gemaakt. We begonnen met de Tuinroute en Tsitsikamma, daarna op safari in het Elephant National Park en langs de rotsformaties in de Karoo woestijn naar Stellenbosch. Na het avontuur in de nationale parken hebben wij nog een paar dagen doorgebracht in kaapstad, een top stad met veel te doen.

Er was 1 langere reisdag, maar verder waren de afstanden goed te doen. Zeker een aanrader!

Tim & familie