Zuid-Afrika

Voor veel self drive reizigers is dit een van de eerste landen die bezocht worden in Zuidelijk Afrika. Tevens het startpunt voor de autohuur. Johannesburg en Kaapstad zijn de meest populaire startlocaties voor een self drive Zuid-Afrika. De meeste intercontinentale vluchten landen en vertrekken hier.

Hoewel de meeste (doorgaande) wegen in Zuid-Afrika geasfalteerd zijn kunt u in Zuid-Afrika een mooie self drive 4×4 reis maken met een volledig uitgeruste 4×4 camper. Bijvoorbeeld door het Kgalagadi Transfrontier National Park te bezoeken of door het Richtersveld National Park te verkennen (4×4 essentieel). Ook zijn er in de andere parken speciale 4×4 tracks aangelegd en kunt u bijvoorbeeld met een 4×4 doorsteken vanuit het Kruger National Park naar Mozambique (Limpopo Trans Frontier National Park).

Vanuit Zuid-Afrika kunt u ook met een 4×4 huurauto via de Drakensbergen en de Sani Pas naar Lesotho rijden. Bekijk de mogelijkheden voor een pakketreis of losse autohuur door Zuid-Afrika.

Hoogtepunten

Suikerbosrand Nature Reserve

Mapungubwe National Park

Een boeiende combinatie van de oude Mapungubwe cultuur en indrukwekkende natuur

Tsitsikamma National Park

Indrukwekkende bergen en een schitterende kustlijn

Stellenbosch

Het schitterende wijnland van de West-kaap

Kaapstad

De 'Mother City' met de kenmerkende Tafelberg

Mountain Zebra National Park

Meer dan 300 berg zebra's in dit heuvelachtige gebied

Silaka Nature Reserve

Wilde bossen en ruwe kustlijn

Durban

De ideale surfstad

Waterberg - Zuid-Afrika

Addo Elephant Park

Somabula Nature Reserve

Een klein natuur reservaat net buiten Pretoria

Golden Gate Highlands National Park

Pilanesberg National Park

Een bijzonder nationaal park in de krater van een uitgedoofde vulkaan

Graskop

Mooie stopover langs de Panorama-route

Knysna

Een gezellig dorpje halverwege de bekende Tuinroute

Camdeboo National Park

Gariepdam

Een ontspannen dorpje aan Lake Gariep

Drakensberg National Park

Hoge pieken, groene dalen en ruige kliffen - een spectaculair wandelgebied

Hluhluwe-Imfolozipark

Het oudste natuurpark in Afrika is een ideale plek om de Big Five te zien

iSimangaliso Wetland Park

Een unieke diversiteit aan flora en fauna aan de Zuid-Afrikaanse Oostkust

St. Lucia

Ontdek de hoogtepunten langs de Indische oceaan

Kruger National Park

Het bekendste park in Zuid-Afrika met de grootste populatie Afrikaanse olifanten

Blyde River Nature Reserve

Indrukwekkende canyons langs de Panoramaroute

Onze pakketreizen

10 / 10

Geweldig avontuur!

Zelf met een auto door Zuid-Afrika rijden was in één woord waanzinnig! Wij reden van Johannesburg naar Kaapstad. Deels via de kust en deels via de Karoo; een hele gevarieerde reis. Wij waren met twee vriendinnen op reis en vonden het vooraf wat spannend om zelf te gaan rijden in Zuid-Afrika. Die zorgen bleken nergens voor nodig. Met hulp van Hans en Marco gingen we goed voorbereid op reis.

We kregen een Dropbox met daarin alle vouchers van de accommodaties, de reisroute en per dag persoonlijke tips voor in de omgeving. We hadden een paar lange reisdagen, maar wij vonden dat niet zo erg aangezien je de dag daarna dan vaak weer kon uitrusten.

Al met al een fantastische ervaring!

Anne de Lange

10 / 10

Een divers land

In twee weken zijn wij met een huurauto van Durban naar Kaapstad gereden. Hans en Marco deelden een Dropbox met ons waarin we de volledige reisroute plus handige (en vaak leuke) tips per reisdag. De route tussen Durban en Kaapstad was ongelooflijk divers. Waanzinnig hoe het landschap continu veranderde.

De accommodaties waren allemaal prima verzorgd. De inrichting van de accommodaties in de SANparks was soms wat verjaard, maar die chalets staan dan wel weer op de mooiste plekken in de natuurparken. Wij zijn erg tevreden over de persoonlijke service van Tongasabi.

Wij gingen in juni, in de Afrikaanse winter, en dan kon het ’s ochtends nog erg koud zijn. Warme kleren meenemen is aan te raden!

Tessa en Sophie

9 / 10

Top reis

Mijn partner had de reis geregeld met Marco van Tongasabi.  Zelf rondrijden en het reistempo bepalen beviel ons erg goed. Geen gedoe met wachten op een groep, gewoon gaan en staan waar je wilt.

Het reisschema zat goed in elkaar. Wij wilden graag veel safaridieren zien dus hebben wij veel wildparken bezocht en dit afgewisseld met kust en wandelingen.

Ik zou dit bedrijf aanraden voor een reis door Zuid Afrika.

Iris Koek

10 / 10

Sterke punten

Aardige mensen met verstand van zaken. Gaven ons een goede voorbereiding voor de reis. Het persoonlijke portaal is handig voor achtergrond informatie over de locaties en accommodaties.

Verbeterpunten

Eigenlijk niets te klagen.

 

Anoniem

9 / 10

Hans bedankt!

Een combinatiereis van Kaapstad en natuurparken gemaakt. We begonnen met de Tuinroute en Tsitsikamma, daarna op safari in het Elephant National Park en langs de rotsformaties in de Karoo woestijn naar Stellenbosch. Na het avontuur in de nationale parken hebben wij nog een paar dagen doorgebracht in kaapstad, een top stad met veel te doen.

Er was 1 langere reisdag, maar verder waren de afstanden goed te doen. Zeker een aanrader!

Tim & familie