Stellenbosch

Op 30 kilometer ten Oosten van Kaapstad ligt de studentenstad Stellenbosch. Een levendige studentenstad met brede lanen en koloniale huizen in Kaaps-Hollandse stijl.

Stellenbosch werd als eerste van de wijnstadjes gesticht door Simon van der Stel. Hij zag hoe vruchtbaar het gebied hier was en hij wees burgers hier een stuk land toe en gaf hen de middelen om een boerderij op te zetten. Het gebied is door het gematigde mediterrane klimaat erg vruchtbaar waardoor de boerderijen al snel succesvol werden in de wijnteelt.

Ook tegenwoordig zijn er nog ontelbaar veel wijnboerderijen. Vrijwel allemaal bieden ze wijnproeverijen aan. Van ‘gewone’ proeverijen tot hele wijnsafari’s en combinatieproeverijen met onder andere chocola. Er zijn een aantal meer bekende wijnhuizen zoals DeGraff, Tokara en Spier. Bij Waterford Estate, een stukje buiten Stellenbosch, wordt een leuke combinatie proeverij met chocolade aangeboden. De chocola is speciaal gemaakt voor de verschillende wijnen, een leuke afwisseling! Jordan Wine Estate biedt de wijnsafari’s. U rijdt dan met een jeep door de wijnvelden en de medewerkers vertellen u alles over het proces.

Ondanks dat het gebied bij Stellenbosch, Paarl en Franschoek bekend staat om de lekkere wijn, zijn er nog genoeg andere leuke dingen te doen. Zo zijn er mooie hikes in o.a. het Jonkershoek Nature Reserve en is het schattige Village Museum ook een bezoekje waard.

In Stellenbosch komt u waarschijnlijk tijd te kort om alles te ervaren wat dit gevarieerde gebied te bieden heeft.

Activiteiten

Accommodaties in Stellenbosch