Over de Zuid-Afrika kampeerreis

Bij deze reis doorkruist u het veelzijdige Zuid-Afrika met een 4×4 auto en een daktent. Op avontuurlijke wijze dit bijzondere land ontdekken. U reist van Johannesburg naar het Kruger Park, eSwatini, de Indische Oceaan kust, Hluhluwe-iMfolozi National Park, de Drakensbergen, de Sani Pas & Lesotho via o.a. Graaff-Reinet, Knysna over de Gardenroute naar Kaapstad.

In deze reis worden wild parken met game drives gecombineerd met prachtige bergen en heuvellandschappen. De kustplaatsen aan de Indische Oceaan kust en langs de Gardenroute hebben weer een heel ander soort charme. De laatste dagen van de reis bezoekt u het veelzijdige Kaapstad. In deze reis ziet u het allemaal, de ongelooflijke verscheidenheid van Zuid-Afrika!

Deze 27-daagse reis is een van de meest veelzijdige rondreizen die u kunt maken. Van bijzondere safari dieren in Kruger National Park tot imposante bergen in Lesotho en van de kliffen bij de Garden Route tot de halfwoestijn bij Graaff-Reinet. Dit alles met een sterke 4×4 wagen die ook de onverharde bergpassen goed doorkomt. De reis wordt van tijd tot tijd afgewisseld met comfortabele B&B’s of chalets. Zo kunt u het avontuur af en toe inwisselen

De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden.

Voordelen Tongasabi Zuid-Afrika reizen

 • Inclusief support en professioneel safari reis advies;
 • Inclusief complete verzekering voor het eigen risico;
 • Duidelijke wegenkaart(en);
 • Inclusief gebruik GPS met laatste versie Tracks4Africa software en alle 4×4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis;
 • Een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.
Drakensbergen Zuid-Afrika
Tafelberg Johannesburg Kaapstad Zuid-Afrika

Dagschema

 • 1: Johannesburg/Pretoria
 • 2: Graskop
 • 3: Swadini
 • 4: Kruger Park (Letaba)
 • 5: Kruger Park (Satara)
 • 6: Kruger Park (Lower Sabie)
 • 7: Hlane NP (Swaziland)
 • 8: Hlane NP (Swaziland)
 • 9: St. Lucia (Zuid-Afrika)
 • 10: iSimangaliso Wetlands
 • 11: Hluhluwe-iMfolozi NP
 • 12: Hluhluwe/iMfolozi NP
 • 13: Drakensbergen
 • 14: Drakensbergen
 • 15: Sani Pass (Lesotho)
 • 16: Katse Dam
 • 17: Malealea
 • 18: Malealea
 • 19: Lake Gariep (Zuid-Afrika)
 • 20: Graaff-Reinet /Camdeboo NP
 • 21: Graaff-Reinet /Camdeboo NP
 • 22: Knysna
 • 23: Knysna
 • 24: Kaapstad
 • 25: Kaapstad
 • 26: Kaapstad
 • 27: Terugvlucht

Route en dagschema

27dagen
1

Dag 1: Johannesburg/Pretoria

De eerste dag van de reis, aankomst in Johannesburg. Tijdstip van aankomst is afhankelijk van de vlucht; de KLM komt aan in de avond, alle andere maatschappijen vliegen ’s nachts. Wanneer u in de ochtend aankomt, kunt u vandaag gelijk de huurauto ophalen en naar Somabula Nature Reserve rijden. Komt u ’s avonds aan, dan is de eerste overnachting van deze reis in een B&B en kunt u de volende ochtend kunt de huurauto ophalen bij de verhuurder.

2

Dag 2: Graskop

Vanaf de hoogvlakte in Gauteng gaat u richting de Panoramaroute in het oosten van Zuid-Afrika. De eerste uren rijdt u goed door over de snelweg. Na een paar uur rijden kunt u stoppen bij Milly’s Restaurant (ter hoogte van eNtokozweni) waar u aan het water kunt genieten van een lekkere lunch. Later op de dag komt u in de buurt van de Panoramaroute met prachtige uitzichten en smallere bergwegen. U kunt stoppen in het pittoreske Pilgrim’s Rest waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Vanaf de accommodatie kijkt u uit op de indrukwekkende Graskopkloof.

3

Dag 3: Swadini

Deze dag staat volledig in het teken van het ontdekken van de fameuze Panoramaroute. God’s Window, Bourke’s Potholes & Blyde River Canyon. De grootste (groene) canyon ter wereld.  Neem de tijd voor de route want de uitzichtpunten zijn schitterend. Ook het laatste stuk naar Swadini Forever Resort en het Blyde River Canyon Nature Reserve is een prachtige route. Aan het eind van deze dag wacht u de warme thermale bronnen van Swadini.

4

Dag 4: Kruger Park (Letaba)

Na het zien van de prachtige vergezichten op de panoramaroute staat het uitgestrekte Kruger National Park op het programma. U gaat verblijven in vier verschillende camps waardoor u een groot deel van het wildpark kunt verkennen. U maakt game drives met de eigen 4×4 auto en u kunt optioneel gebruik maken van de georganiseerde activiteiten van de SANparks. Zij bieden onder andere wandelingen met ranger en night drives aan. Bij deze laatste wordt er in het donker gereden en heeft u de kans bijzondere nachtdieren te zien.

5

Dag 5: Kruger Park (Satara)

Een tweede dag in de Kruger Wildtuin. U reist naar het zuiden en naar het volgende camp: Satara. U bent compleet vrij uw eigen route en tempo te kiezen. Wel is het aan te raden een lunchstop te maken in Olifants Restcamp met haar mooie uitzicht. Het rijden in het Kruger Park is een grote game drive en met een beetje geluk heeft u nu al de complete Big Five gezien!

6

Dag 6: Kruger Park (Lower Sabie)

Op deze derde dag in het Krugerpark is Lower Sabie in het zuidelijke gedeelte van het park uw bestemming. De Sabie en Sand rivieren brengen mooie vegetatie met zich mee. Deze regio is weliswaar wat meer toeristisch maar zeer rijk aan wildlife.

7

Dag 7: Hlane NP (Swaziland)

Na het Kruger National Park steekt u vandaag de grens over naar het kleine en uiterst vriendelijke Koninkrijk van eSwatini. Hlane Park staat bekend om haar vele neushoorns. Vanaf het restcamp heeft u uitzicht op de waterput waar deze dieren vaak ’s avonds komen drinken.

8

Dag 8: Hlane NP (Swaziland)

Een volledige dag vrij te besteden in Hlane National Park in eSwatini. Game drives en guided game walks zijn voorbeelden van activiteiten die u hier kunt ondernemen.

9

Dag 9: St. Lucia (Zuid-Afrika)

Vandaag gaat u op weg naar de mooie kust van KwaZulu-Natal en dit toeristische plaatsje. Uitgestrekte stranden zover het oog reikt. Vanuit St. Lucia is een boot safari een echte aanrader om de vele hippo’s en krokodillen van heel dichtbij te zien.

10

Dag 10: iSimangaliso Wetlands

U vindt hier unieke flora en fauna en vaak versperren neushoorns u de weg. De campsite van Cape Vidal ligt direct aan het strand. De route naar Cape Vidal is prachtig. Neem hiervoor de tijd en stop af en toe bij een uitzichtpunt. Bij de campsite is alleen een basic winkel. We raden aan proviand in te slaan in St. Lucia voor u vertrekt naar Cape Vidal.

11

Dag 11: Hluhluwe-iMfolozi NP

Vanaf de Indische Oceaan reist u met uw 4×4 auto terug naar het westen, landinwaarts. De volgende stop is het landschappelijk zeer mooie Hluhluwe-iMfolozi National Park. Dit wildpark is bekend om zijn grote populatie (zwarte) neushoorns. Met een beetje geluk zult u er een flink aantal te zien krijgen. Ook is het hier goed mogelijk de Big Five te spotten. U overnacht in een self-catering safaritent.

12

Dag 12: Hluhluwe/iMfolozi NP

Een vrije dag om op uw gemak dit prachtige wildpark te bekijken. Plan de lunchstop in Hilltop Camp!

13

Dag 13: Drakensbergen

Na de wildparken zoekt u het nu letterlijk hogerop in de machtige Drakensbergen. Een lange, maar prachtige route.

14

Dag 14: Drakensbergen

Vandaag kunt u Drakensbergen ontdekken. U heeft de mogelijkheid hier relaxed te wandelen of juist een uitdagende hike te maken.

15

Dag 15: Sani Pass (Lesotho)

Op deze dag rijdt u naar het “Tibet van Afrika”, te weten Lesotho. Via de steile en uiterst spectaculaire Sani Pass komt u het land binnen. 4×4 is hier verplicht. Op de top bevindt zich de ‘Highest Pub in Africa’…

16

Dag 16: Katse Dam

Via gravelwegen die van vallei naar vallei gaan, kunt u het mooie en ruige berglandschap van Lesotho ontdekken. Regelmatig zal 4×4 low gear noodzakelijk zijn op de steile passages. Deze dag eindigt bij de Katse Dam.

17

Dag 17: Malealea

Een lange reis vandaag richting Malealea. Over Paradise Pass na aankomst kunt u even relaxen, zodat u de volgende dag fit bent om hier een van de vele activiteiten te ondernemen.

18

Dag 18: Malealea

Malealea is heerlijk voor de actievelingen onder ons. Pony trekking, wandelen, mountainbiken en een bezoek aan de lokale gemeenschap zijn hier uitstekende dagbestedingen.

19

Dag 19: Lake Gariep (Zuid-Afrika)

Vanuit Lesotho daalt u weer af naar Zuid-Afrika. Op weg naar de zuid/west kust van Zuid-Afrika heeft u vandaag een stop bij de Gariep Dam waar u na aankomst o.a. heerlijk kunt zwemmen.

20

Dag 20: Graaff-Reinet /Camdeboo NP

Vandaag rijdt u naar het pittoreske plaatsje Graaff-Reinet. Het dorpje is opgericht in 1786 en een bezoek op zichzelf al waard. Tevens kunt u zich vergapen aan de meest fantastische vergezichten in de ‘Valley of Desollation’.

21

Dag 21: Graaff-Reinet /Camdeboo NP

Vandaag een relaxte dag in het vooruitzicht. U kunt Graaff-Reinet met zijn imposante kerk bekijken of omhoog rijden en genieten van het prachtige uitzicht over het dorp. Aanrader is om met zonsondergang naar boven te rijden in het Camdeboo National Park. U kunt ook een van de vele hikes maken.

22

Dag 22: Knysna

Vandaag aankomst aan de Garden Route van Zuid-Afrika. Knysna heeft veel uitjes in petto. Bezoek het nabij gelegen Knysna Forest of ga lekker het water op!

23

Dag 23: Knysna

In Knysna hoeft u zich niet te vervelen. Vandaag kunt u weer het water op of een wandeling maken in het mooie Knysna Forest.

24

Dag 24: Kaapstad

U sluit deze self drive af met enkele dagen in The Mother City. Kaapstad heeft heel veel te bieden. Een bezoek aan de Tafelberg, Robbeneiland, Kaap de Goede Hoop en het universiteit stadje Stellenbosch zijn een must.

25

Dag 25: Kaapstad

Een volledige dag om Kaapstad verder te ontdekken.

26

Dag 26: Kaapstad

De laatste volle dag in Zuid-Afrika. Geniet van het uitzicht vanaf de Tafelberg of blijf lekker luieren bij Victoria Warf in de stad.

27

Dag 27: Terugvlucht

Vandaag zit de reis er helaas op. Terug naar het depot van uw 4×4 leverancier en uw transfer naar het vliegveld

Route aanpassen?

Optioneel is deze reis aan te passen door in Kaapstad de auto eerder in te leveren en in een lodge/hotel te verblijven dichter bij het centrum en de Waterfront van Kaapstad. Daarnaast zijn alle Selfdrive4x4.com pakketreizen aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Een dag langer, korter of een bestemming toevoegen is geen enkel probleem. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Uw 4x4 auto

Toyota Hilux Double Cab

De standaard wagen bij deze reis is de Toyota Hilux double cab. De meest voordelige en ideale 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika. Zowel voor 2 als voor 4 personen is de Hilux double cab de beste keuze. Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook goed gebruikt worden. Voor 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak of boodschappen voor onderweg.

De 4×4 auto biedt veel ruimte, comfort en bijzondere overnachtingen in de daktent. Deze Toyota heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig en zandvrij kunt opbergen samen met alle bijgeleverde kampeerspullen voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Tegen meerprijs kunt u de auto upgraden.

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor onderstaande data in 2023 en 2024. De reis is beschikbaar voor 2 tot 4 personen per auto. De standaard auto die gebruikt wordt is een Toyota Hilux 4×4 double cab 2.4 diesel. De prijs voor 5 personen of meer is op aanvraag en afhankelijk van de mogelijkheden ter plekke en ruimte in de te gebruiken auto. Andere 4×4 auto’s (Landcruiser of camper) dan de standaard 4×4 auto zijn beschikbaar op aanvraag.

11 november - 4 januari, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2680,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.120,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.750,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 250,-

5 januari - 19 maart, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.480,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.990,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.670,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 250,-

20 maart - 30 juni, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.680,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.120,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.750,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 250,-

1 juli - 10 november, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 3.290,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.540,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 2.060,-

Optionele verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 250,-

Inbegrepen

Huurauto type B
Twee bestuurders
Alle overnachtingen tijdens de reis (m.u.v. eSwatini)
Een complete verzekering voor het eigen risico
GPS met laatste versie Track4Africa software
Reise Know-How kaart(en)
Advies door ervaren self drive specialisten
Airport transfers
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Overnachtingen in eSwatini
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrades naar luxe accommodaties
Upgrade naar 4x4 auto

Hoogtepunten

10 / 10

Geweldig avontuur!

Zelf met een auto door Zuid-Afrika rijden was in één woord waanzinnig! Wij reden van Johannesburg naar Kaapstad. Deels via de kust en deels via de Karoo; een hele gevarieerde reis. Wij waren met twee vriendinnen op reis en vonden het vooraf wat spannend om zelf te gaan rijden in Zuid-Afrika. Die zorgen bleken nergens voor nodig. Met hulp van Hans en Marco gingen we goed voorbereid op reis.

We kregen een Dropbox met daarin alle vouchers van de accommodaties, de reisroute en per dag persoonlijke tips voor in de omgeving. We hadden een paar lange reisdagen, maar wij vonden dat niet zo erg aangezien je de dag daarna dan vaak weer kon uitrusten.

Al met al een fantastische ervaring!

Anne de Lange

10 / 10

Een divers land

In twee weken zijn wij met een huurauto van Durban naar Kaapstad gereden. Hans en Marco deelden een Dropbox met ons waarin we de volledige reisroute plus handige (en vaak leuke) tips per reisdag. De route tussen Durban en Kaapstad was ongelooflijk divers. Waanzinnig hoe het landschap continu veranderde.

De accommodaties waren allemaal prima verzorgd. De inrichting van de accommodaties in de SANparks was soms wat verjaard, maar die chalets staan dan wel weer op de mooiste plekken in de natuurparken. Wij zijn erg tevreden over de persoonlijke service van Tongasabi.

Wij gingen in juni, in de Afrikaanse winter, en dan kon het ’s ochtends nog erg koud zijn. Warme kleren meenemen is aan te raden!

Tessa en Sophie

9 / 10

Top reis

Mijn partner had de reis geregeld met Marco van Tongasabi.  Zelf rondrijden en het reistempo bepalen beviel ons erg goed. Geen gedoe met wachten op een groep, gewoon gaan en staan waar je wilt.

Het reisschema zat goed in elkaar. Wij wilden graag veel safaridieren zien dus hebben wij veel wildparken bezocht en dit afgewisseld met kust en wandelingen.

Ik zou dit bedrijf aanraden voor een reis door Zuid Afrika.

Iris Koek

10 / 10

Sterke punten

Aardige mensen met verstand van zaken. Gaven ons een goede voorbereiding voor de reis. Het persoonlijke portaal is handig voor achtergrond informatie over de locaties en accommodaties.

Verbeterpunten

Eigenlijk niets te klagen.

 

Anoniem

9 / 10

Hans bedankt!

Een combinatiereis van Kaapstad en natuurparken gemaakt. We begonnen met de Tuinroute en Tsitsikamma, daarna op safari in het Elephant National Park en langs de rotsformaties in de Karoo woestijn naar Stellenbosch. Na het avontuur in de nationale parken hebben wij nog een paar dagen doorgebracht in kaapstad, een top stad met veel te doen.

Er was 1 langere reisdag, maar verder waren de afstanden goed te doen. Zeker een aanrader!

Tim & familie