Blyde River Nature Reserve

Middenin de schilderachtige Panorama Route vindt u het Blyde River Nature Reserve. Het reservaat ligt tegen de helling van de Greater Drakensberg en heeft de op twee na grootste kloof ter wereld. Vanaf de rand van de kloof kunt u naar het oosten uitkijken over de gelaagde rotsen van de muren van de kloof en de Three Rondavels naar de Laagveldvlakte. Op dit punt brak ongeveer 200 miljoen jaar geleden het vroegere supercontinent Gondwanaland af en kwamen Madagascar en Antarctica los van Afrika.

Naast de kloof vindt u hier ook andere indrukwekkende natuurwonderen zoals de Luke Potholes van Bourke, de Three Rondavels, Pinnacle Rock en God’s Window. Blyde River Nature Reserve beslaat 29.000 hectare en strekt zich uit over 60 kilometer. Het park heeft hierdoor een grote verscheidenheid aan flora. U vindt hier de laatst overgebleven glaslanden in de provincie Mpumalanga.

Het reservaat leent zich goed om te wandelen, paardrijden of te fietsen. Ook kunt u een boottocht maken op de Blyde Dam. Verschillende wandelpaden slingeren door het reservaat en verzorgen tochten voor alle niveaus. Ook is het reservaat zeer geschikt voor meer avontuurlijke sporten zoals wildwaterraften en abseilen.

Blyde River Nature Reserve is gemakkelijk te bereiken vanuit Graskop. Alle wegen zijn geasfalteerd waardoor u gemakkelijk alle prachtige uitzichten kunt bereiken. Veel reizigers rijden via Graskop naar de Blyde River Canyon. Zo kunt u tijdens het rijden deze prachtige uitzichten bewonderen.

Activiteiten

Accommodaties in Blyde River Nature Reserve