Mapungubwe National Park

Het Mapungubwe National Park heeft historische waarde door de Mapungubwe mensen die hier geleefd hebben. Tussen 1000 en 1300 was de stad Mapungubwe het centrum van een pre-Shona koninkrijk waar de mensen leefden van landbouw en veeteelt.

Na 1300 raakte de stad in verval en werd deze vergeten tot in 1932 een lokale bewoner het bestaan van de stad rapporteerde. Sindsdien worden er opgravingen gedaan in dit gebied leren we steeds meer over de leefwijze van deze mensen. Niet alleen vanwege de archeologische locatie is dit gebied interessant. Ook de indrukwekkende natuur en haar bewoners maken dit gebied het bezoeken waard.

Het park ligt op de grens met Zimbabwe en Botswana en de Sashe en Limpopo rivier vloeien hier samen. U heeft een goede kans veel olifanten te zien en zijn er ook enkele neushoorns in het park. Leeuwen en luipaarden komen hier ook voor. U kunt hier game drives maken en relaxen, genieten van de zonsondergang en een braai op de campsite.

De combinatie van de boeiende geschiedenis en de aparte natuur en zijn bewoners maakt het Mapungubwe National Park een mooie stop in Zuid-Afrikfa tijdens uw self drive. Tongasabi biedt verschillende reizen langs het Mapungubwe National Park.

Activiteiten

Accommodaties in Mapungubwe National Park