Kori Campsite

Kori Campsite in het Central Kalahari Game Reserve (CKGR) kent vier verschillende locaties, die verspreid liggen langs een zijspoor in Deception Valley. Alle campings bevinden zich in een gebied met kleine acaciabomen. Kamperen op Kori Campsite geeft u veel privacy en u kunt genieten van een wijds uitzicht over Deception Valley.  In de verte ziet u o.a. het Tree Island waar Mark & Delia Owens in de jaren zeventig hun kamp hadden opgebouwd. In het boek ‘Cry of the Kalahari’ kunt u terug lezen hoe zij geleefd hebben. Een aanrader om te lezen wanneer u de Kalahari gaat bezoeken. De Kori camping heeft weinig faciliteiten en u ervaart hier het echte Afrika avontuur. Het is daarom wel van belang dat u goed voorbereid naar deze camping rijdt. Er is geen drinkwater, levensmiddelen en brandstof te verkrijgen, dus zorg ervoor dat u dit bij u heeft. Op de camping is daarnaast ook geen elektriciteit.

Kori campsite wordt ingepast in diverse self drive 4×4 reizen door Botswana en is het best bereikbaar vanaf de Matswere gate.

Op de camping zijn basic longdrop toiletten en er zijn emmer-douches. Hiervoor moet u zelf water meebrengen.

Accommodatie voorzieningen

  • Kampeerplaatsen met schaduw
  • Veel privacy
  • Longdrop toilet
  • ‘Bring your own water’ douche

Andere accommodaties in Central Kalahari Game Reserve

10 / 10

Geweldig avontuur!

Zelf met een auto door Zuid-Afrika rijden was in één woord waanzinnig! Wij reden van Johannesburg naar Kaapstad. Deels via de kust en deels via de Karoo; een hele gevarieerde reis. Wij waren met twee vriendinnen op reis en vonden het vooraf wat spannend om zelf te gaan rijden in Zuid-Afrika. Die zorgen bleken nergens voor nodig. Met hulp van Hans en Marco gingen we goed voorbereid op reis.

We kregen een Dropbox met daarin alle vouchers van de accommodaties, de reisroute en per dag persoonlijke tips voor in de omgeving. We hadden een paar lange reisdagen, maar wij vonden dat niet zo erg aangezien je de dag daarna dan vaak weer kon uitrusten.

Al met al een fantastische ervaring!

Anne de Lange

10 / 10

Een divers land

In twee weken zijn wij met een huurauto van Durban naar Kaapstad gereden. Hans en Marco deelden een Dropbox met ons waarin we de volledige reisroute plus handige (en vaak leuke) tips per reisdag. De route tussen Durban en Kaapstad was ongelooflijk divers. Waanzinnig hoe het landschap continu veranderde.

De accommodaties waren allemaal prima verzorgd. De inrichting van de accommodaties in de SANparks was soms wat verjaard, maar die chalets staan dan wel weer op de mooiste plekken in de natuurparken. Wij zijn erg tevreden over de persoonlijke service van Tongasabi.

Wij gingen in juni, in de Afrikaanse winter, en dan kon het ’s ochtends nog erg koud zijn. Warme kleren meenemen is aan te raden!

Tessa en Sophie

9 / 10

Top reis

Mijn partner had de reis geregeld met Marco van Tongasabi.  Zelf rondrijden en het reistempo bepalen beviel ons erg goed. Geen gedoe met wachten op een groep, gewoon gaan en staan waar je wilt.

Het reisschema zat goed in elkaar. Wij wilden graag veel safaridieren zien dus hebben wij veel wildparken bezocht en dit afgewisseld met kust en wandelingen.

Ik zou dit bedrijf aanraden voor een reis door Zuid Afrika.

Iris Koek

10 / 10

Sterke punten

Aardige mensen met verstand van zaken. Gaven ons een goede voorbereiding voor de reis. Het persoonlijke portaal is handig voor achtergrond informatie over de locaties en accommodaties.

Verbeterpunten

Eigenlijk niets te klagen.

 

Anoniem

9 / 10

Hans bedankt!

Een combinatiereis van Kaapstad en natuurparken gemaakt. We begonnen met de Tuinroute en Tsitsikamma, daarna op safari in het Elephant National Park en langs de rotsformaties in de Karoo woestijn naar Stellenbosch. Na het avontuur in de nationale parken hebben wij nog een paar dagen doorgebracht in kaapstad, een top stad met veel te doen.

Er was 1 langere reisdag, maar verder waren de afstanden goed te doen. Zeker een aanrader!

Tim & familie