Waterberg Wilderness Reserve – Mokopane

Het Waterberg-gebergte ligt in de Limpopo-provincie Zuid-Afrika en is een van de meer ongerepte, schilderachtige en natuurrijke gebieden in Zuid-Afrika. Het Waterberg Wilderness-reservaat, gelegen aan de oostelijke kant van het Waterberg-gebied, ligt op slechts 5 uur rijden van Johannesburg en is gunstig gelegen halverwege naar Botswana. Vanwege het robuuste karakter van de reserve die kenmerkend is voor de Waterberg, wordt een 4×4 voertuig of voertuig met een goede bodemvrijheid aanbevolen om toegang te krijgen tot het pand. In het natte seizoen is een 4×4-voertuig vaak essentieel.

Bepaalde delen van het Waterberg Wilderness Reserve bieden een spectaculair uitzicht over de omliggende heuvels en valleien en het verkennen van de indrukwekkende kloven met natuurlijke beekjes en zwembaden is zeker een hoogtepunt. Het reservaat is ideaal voor de actievelingen met een aantal mooie wandelingen en potentiële mountainbikeroutes.

De game lodge biedt accommodatie in het Waterberg Wilderness-kamp, ​​maar is exclusief en biedt plaats aan maximaal 12 gasten in de 4 safaritenten met nog eens 2 campings beschikbaar. Alle accommodaties zijn self-catering met comfortabele en complete faciliteiten.

Alle gamedrives zijn in je eigen 4×4-voertuigen met zelfaandrijving.

Accommodatie voorzieningen

Het wilderniskamp van Waterberg ligt op een plateau tussen twee diepe en pittoreske kloven met een prachtig uitzicht over de omliggende heuvels en valleien.
Er is keuze uit campings met goede voorzieningen of safaritenten.

Camping:
3 privécampings met één wassingblok (2 schone badkamers) en 2 exclusieve campings met eigen privéwaterafvoer.

Safari Tenten:
1 tweepersoonsbed en 1 eenpersoonsbed / tweepersoonsslaapbank, badkamer en-suite, warm en koud stromend water, spoeltoilet en wastafel. Keuken met koelkast en gasfornuis. Braai en terras met uitzicht op de spectaculaire kloof en de omliggende heuvels. Eigen gamedrives kunnen worden uitgevoerd: houd er rekening mee dat een 4×4 of een voertuig met voldoende vrije ruimte essentieel is om toegang te krijgen tot de reserve. R50.00 per voertuig per dag

Er zijn geen benodigdheden te koop in het reservaat en de safaritenten zijn allemaal zelfstandig. De safaritenten zijn op zonne-energie afgegaan, maar zijn goed uitgerust met alle kook- en keukengerei.

10 / 10

Geweldig avontuur!

Zelf met een auto door Zuid-Afrika rijden was in één woord waanzinnig! Wij reden van Johannesburg naar Kaapstad. Deels via de kust en deels via de Karoo; een hele gevarieerde reis. Wij waren met twee vriendinnen op reis en vonden het vooraf wat spannend om zelf te gaan rijden in Zuid-Afrika. Die zorgen bleken nergens voor nodig. Met hulp van Hans en Marco gingen we goed voorbereid op reis.

We kregen een Dropbox met daarin alle vouchers van de accommodaties, de reisroute en per dag persoonlijke tips voor in de omgeving. We hadden een paar lange reisdagen, maar wij vonden dat niet zo erg aangezien je de dag daarna dan vaak weer kon uitrusten.

Al met al een fantastische ervaring!

Anne de Lange

10 / 10

Een divers land

In twee weken zijn wij met een huurauto van Durban naar Kaapstad gereden. Hans en Marco deelden een Dropbox met ons waarin we de volledige reisroute plus handige (en vaak leuke) tips per reisdag. De route tussen Durban en Kaapstad was ongelooflijk divers. Waanzinnig hoe het landschap continu veranderde.

De accommodaties waren allemaal prima verzorgd. De inrichting van de accommodaties in de SANparks was soms wat verjaard, maar die chalets staan dan wel weer op de mooiste plekken in de natuurparken. Wij zijn erg tevreden over de persoonlijke service van Tongasabi.

Wij gingen in juni, in de Afrikaanse winter, en dan kon het ’s ochtends nog erg koud zijn. Warme kleren meenemen is aan te raden!

Tessa en Sophie

9 / 10

Top reis

Mijn partner had de reis geregeld met Marco van Tongasabi.  Zelf rondrijden en het reistempo bepalen beviel ons erg goed. Geen gedoe met wachten op een groep, gewoon gaan en staan waar je wilt.

Het reisschema zat goed in elkaar. Wij wilden graag veel safaridieren zien dus hebben wij veel wildparken bezocht en dit afgewisseld met kust en wandelingen.

Ik zou dit bedrijf aanraden voor een reis door Zuid Afrika.

Iris Koek

10 / 10

Sterke punten

Aardige mensen met verstand van zaken. Gaven ons een goede voorbereiding voor de reis. Het persoonlijke portaal is handig voor achtergrond informatie over de locaties en accommodaties.

Verbeterpunten

Eigenlijk niets te klagen.

 

Anoniem

9 / 10

Hans bedankt!

Een combinatiereis van Kaapstad en natuurparken gemaakt. We begonnen met de Tuinroute en Tsitsikamma, daarna op safari in het Elephant National Park en langs de rotsformaties in de Karoo woestijn naar Stellenbosch. Na het avontuur in de nationale parken hebben wij nog een paar dagen doorgebracht in kaapstad, een top stad met veel te doen.

Er was 1 langere reisdag, maar verder waren de afstanden goed te doen. Zeker een aanrader!

Tim & familie