Botswana

Het self drive land bij uitstek. Hier kunt u zelfstandig met 4×4 dwars door de wildparken reizen en het echte Afrika avontuur beleven.

Off-road rijden met de 4×4, tracks door de bush in Botswana, kamperen midden in de natuur tussen de wilde dieren van Afrika. Dit alles is mogelijk tijdens een Self Drive Botswana. U rijdt over zanderige 4×4 tracks van het ene safari camp naar het andere in de wildparken van Botswana. Op sommige plaatsen zult u water moeten doorwaden of door diep zand moeten rijden. Botswana is het land in Afrika waar uw 4×4 echt van pas komt tijdens de self drive safari. Vanuit bijvoorbeeld Maun in Botswana kunt u ook de uitgestrekte Makgadikgadi Zoutpannen bezoeken. Met een 4×4 is het mogelijk de desolate zoutpannen over steken en kamperen bij het bijzondere Kubu Island.

Via Selfdrive4x4.com kunt u verschillende selfdrive4x4 pakket reizen boeken inclusief de National Park reserveringen voor bijvoorbeeld Chobe National Park en het Moremi Game Reserve. Tevens bieden wij diverse losse 4×4 autohuur aan voor Botswana reizen.
Self drive reizen naar Botswana kunnen starten met autohuur in Johannesburg (voordelig i.v.m. de goedkopere vluchten en lagere huurprijzen) of in Botswana zelf. Populair is te starten en eindigen in Kasane bij de Chobe rivier, niet ver van Victoria Falls (Zimbabwe) en Livingstone (Zambia). Een andere startlocatie voor een self drive reis is Maun centraal gelegen bij de Okavango Delta, het Moremi Game Reserve en het Central Kalahari Game Reserve. Starten en eindigen in Windhoek (Namibië) of Victoria Falls (Zimbabwe) is ook mogelijk.

Hoogtepunten

Khama Rhino Sanctuary

Een prachtige beschermde plaats voor de neushoorn

Tuli Block

Gweta

Ideale stop voor het avontuur op de Makgadikgadi zoutpannen begint

Ghanzi

Een klein stadje te midden van de droge Kalahari Woestijn

Okavango Delta

De grootste binnenlandse delta ter wereld

10 / 10

Geweldig avontuur!

Zelf met een auto door Zuid-Afrika rijden was in één woord waanzinnig! Wij reden van Johannesburg naar Kaapstad. Deels via de kust en deels via de Karoo; een hele gevarieerde reis. Wij waren met twee vriendinnen op reis en vonden het vooraf wat spannend om zelf te gaan rijden in Zuid-Afrika. Die zorgen bleken nergens voor nodig. Met hulp van Hans en Marco gingen we goed voorbereid op reis.

We kregen een Dropbox met daarin alle vouchers van de accommodaties, de reisroute en per dag persoonlijke tips voor in de omgeving. We hadden een paar lange reisdagen, maar wij vonden dat niet zo erg aangezien je de dag daarna dan vaak weer kon uitrusten.

Al met al een fantastische ervaring!

Anne de Lange

10 / 10

Een divers land

In twee weken zijn wij met een huurauto van Durban naar Kaapstad gereden. Hans en Marco deelden een Dropbox met ons waarin we de volledige reisroute plus handige (en vaak leuke) tips per reisdag. De route tussen Durban en Kaapstad was ongelooflijk divers. Waanzinnig hoe het landschap continu veranderde.

De accommodaties waren allemaal prima verzorgd. De inrichting van de accommodaties in de SANparks was soms wat verjaard, maar die chalets staan dan wel weer op de mooiste plekken in de natuurparken. Wij zijn erg tevreden over de persoonlijke service van Tongasabi.

Wij gingen in juni, in de Afrikaanse winter, en dan kon het ’s ochtends nog erg koud zijn. Warme kleren meenemen is aan te raden!

Tessa en Sophie

9 / 10

Top reis

Mijn partner had de reis geregeld met Marco van Tongasabi.  Zelf rondrijden en het reistempo bepalen beviel ons erg goed. Geen gedoe met wachten op een groep, gewoon gaan en staan waar je wilt.

Het reisschema zat goed in elkaar. Wij wilden graag veel safaridieren zien dus hebben wij veel wildparken bezocht en dit afgewisseld met kust en wandelingen.

Ik zou dit bedrijf aanraden voor een reis door Zuid Afrika.

Iris Koek

10 / 10

Sterke punten

Aardige mensen met verstand van zaken. Gaven ons een goede voorbereiding voor de reis. Het persoonlijke portaal is handig voor achtergrond informatie over de locaties en accommodaties.

Verbeterpunten

Eigenlijk niets te klagen.

 

Anoniem

9 / 10

Hans bedankt!

Een combinatiereis van Kaapstad en natuurparken gemaakt. We begonnen met de Tuinroute en Tsitsikamma, daarna op safari in het Elephant National Park en langs de rotsformaties in de Karoo woestijn naar Stellenbosch. Na het avontuur in de nationale parken hebben wij nog een paar dagen doorgebracht in kaapstad, een top stad met veel te doen.

Er was 1 langere reisdag, maar verder waren de afstanden goed te doen. Zeker een aanrader!

Tim & familie