Namibië

Een uitgestrekt ‘woestijn’ land in zuidelijk Afrika, aan de kust van de Atlantische Oceaan tussen Angola en Zuid-Afrika. Het weidse Namibië is ideaal voor een self drive 4×4 rondreis.

Voor een self drive 4×4 reis is Namibië een waar paradijs. Met een 4×4 kunt u dit bijzondere ruige en uitgestrekte land zelfstandig verkennen. Sesriem en de zandduinen bij Sossusvlei (Namib Woestijn) mogen bij een self drive reis door Namibië niet ontbreken. Het puntige Spitzkoppe, het Etosha National Park zijn ook absolute aanraders. In het Kaokoland is een 4×4 auto essentieel wanneer u dit desolate en dunbevolkte gebied wilt verkennen met een self drive Namibië reis. In het Noord-Westen van Namibië vindt u ook de nomadische Himba bevolking, Epupa Falls en de Marienfluss zijn de meest afgelegen gebieden die u kunt bezoeken in Namibië. Met uw 4×4 huurauto kunt u ook deze bijzondere gebieden verkennen.

Highlights Namibië

De Caprivistrook, een smalle strook land tussen Botswana aan de zuidkant en Angola en Zambia in het noorden behoort tot een van de hoogtepunten van Namibië. Deze smalle strook land is de meest directe verbindingsroute naar Livingstone (Zambia) en Victoria Falls (Zimbabwe). In het noorden vormen de rivieren Kunene, Okavango en Zambezi natuurlijke grenzen met Angola en Zambia, in het zuiden is de Oranjerivier de grens met Zuid-Afrika. In het noordoosten vormt de 21ste lengtegraad en in het zuidoosten de 20e lengtegraad de grens met Botswana. Het gebied is door de rivieren veel groener dan de rest van het land.

Andere bezienswaardigheden van Namibië zijn o.a. de plaatsjes Swakopmund, Luderitz en Kolmanskoppe. De Skeleton Coast met de zeerobben kolonie bij Cape Cross, de Fish River Canyon (Hobas, Ai-Ais, deel van het Transfrontier National Park met Zuid-Afrika).

Veel van onze self drive reizigers combineren Namibië en Botswana tot een avontuurlijke rondreis. Advies is minimaal 20 dagen voor de autohuur te gebruiken voor een rondreis door deze twee landen samen. Onze 24-daagse self drive Namibië & Botswana maakt gebruik van de meest optimale route inclusief de beste delen van Namibië en de mooiste wildparken van Botswana.

Selfdrive4x4 biedt u complete pakketreizen aan en ook losse 4×4 autohuur Namibië.

Hoogtepunten

Sossusvlei

De bekende klei-vallei in het midden van de Namibwoestijn

Mount Brandberg Nature Reserve

Rotsachtig berglandschap te midden van de vlakte.

Fish River Canyon

Enorme canyon met weids uitzicht

Namib Naukluft National Park

Van de Namib woestijn tot het Naukluft gebergte

Omaruru

Een klein stadje vlakbij Erindi Game Reserve

Popa Falls

Brede stroomversnellingen in de Kavango rivier

Sossusvlei/Sesriem

De bekende klei-vallei in het midden van de Namibwoestijn

Grootfontein

Waterberg Plateau National Park

Prachtige omgeving met vele wandelmogelijkheden

Kamanjab

Perfecte pitstop voor boodschappen en benzine.

Solitaire

Het meest bekende plaatsje in het Namib-Naukluft National Park

Kongola

De 'toegangspoort' tot de bekende Caprivistrip

Rundu

Aan de oevers van de Kavango rivier in het noorden van Namibië

Etosha National Park

Een gigantische zoutpan en een indrukwekkende verscheidenheid aan dieren.

Twyfelfontein

Prachtige rode rotsen en meer dan 2000 bijzondere rotstekeningen

Damaraland

Uitgestrekt land met rode rotsen en bergen

Spitzkoppe

De indrukwekkende rotspunten in Damaraland.

Swakopmund

Een gezellige kustplaats aan de Zuidelijke Atlantische oceaan.

Windhoek

Sinds 1891 hoofdstad van Namibië.

Epupa Falls

De Kunene rivier waait uit naar beneden bij de indrukwekkende Epupa Falls

Aus

Grote diversiteit aan flora en fauna in het kleine Aus

Ai-Ais

Warmwaterbronnen aan de Fish River

Mariental

Ideale stop tussen Keetmanshoop en Windhoek

10 / 10

Geweldig avontuur!

Zelf met een auto door Zuid-Afrika rijden was in één woord waanzinnig! Wij reden van Johannesburg naar Kaapstad. Deels via de kust en deels via de Karoo; een hele gevarieerde reis. Wij waren met twee vriendinnen op reis en vonden het vooraf wat spannend om zelf te gaan rijden in Zuid-Afrika. Die zorgen bleken nergens voor nodig. Met hulp van Hans en Marco gingen we goed voorbereid op reis.

We kregen een Dropbox met daarin alle vouchers van de accommodaties, de reisroute en per dag persoonlijke tips voor in de omgeving. We hadden een paar lange reisdagen, maar wij vonden dat niet zo erg aangezien je de dag daarna dan vaak weer kon uitrusten.

Al met al een fantastische ervaring!

Anne de Lange

10 / 10

Een divers land

In twee weken zijn wij met een huurauto van Durban naar Kaapstad gereden. Hans en Marco deelden een Dropbox met ons waarin we de volledige reisroute plus handige (en vaak leuke) tips per reisdag. De route tussen Durban en Kaapstad was ongelooflijk divers. Waanzinnig hoe het landschap continu veranderde.

De accommodaties waren allemaal prima verzorgd. De inrichting van de accommodaties in de SANparks was soms wat verjaard, maar die chalets staan dan wel weer op de mooiste plekken in de natuurparken. Wij zijn erg tevreden over de persoonlijke service van Tongasabi.

Wij gingen in juni, in de Afrikaanse winter, en dan kon het ’s ochtends nog erg koud zijn. Warme kleren meenemen is aan te raden!

Tessa en Sophie

9 / 10

Top reis

Mijn partner had de reis geregeld met Marco van Tongasabi.  Zelf rondrijden en het reistempo bepalen beviel ons erg goed. Geen gedoe met wachten op een groep, gewoon gaan en staan waar je wilt.

Het reisschema zat goed in elkaar. Wij wilden graag veel safaridieren zien dus hebben wij veel wildparken bezocht en dit afgewisseld met kust en wandelingen.

Ik zou dit bedrijf aanraden voor een reis door Zuid Afrika.

Iris Koek

10 / 10

Sterke punten

Aardige mensen met verstand van zaken. Gaven ons een goede voorbereiding voor de reis. Het persoonlijke portaal is handig voor achtergrond informatie over de locaties en accommodaties.

Verbeterpunten

Eigenlijk niets te klagen.

 

Anoniem

9 / 10

Hans bedankt!

Een combinatiereis van Kaapstad en natuurparken gemaakt. We begonnen met de Tuinroute en Tsitsikamma, daarna op safari in het Elephant National Park en langs de rotsformaties in de Karoo woestijn naar Stellenbosch. Na het avontuur in de nationale parken hebben wij nog een paar dagen doorgebracht in kaapstad, een top stad met veel te doen.

Er was 1 langere reisdag, maar verder waren de afstanden goed te doen. Zeker een aanrader!

Tim & familie