Johannesburg

Johannesburg, ook wel Jo’burg, is de grootste stad en het economische centrum van Zuid-Afrika. De stad staat dan ook bekend om het zakenleven, de grote bedrijven die hier zijn gevestigd en de in- en export van Zuid-Afrika die hier wordt geregeld.

Hoewel Johannesburg een boeiende stad is met een rijke historie, staat de stad ook nog altijd bekend om de criminaliteit. Tegenwoordig is het een stuk veiliger en kunt u prima Johannesburg bezoeken, maar we raden aan alert te zijn.

Een leuke wijk in Johannesburg is Het Maboneng Precinct. Hier vindt u verschillende eetcafé’s en winkeltjes. De wijk was vroeger een onveiligere wijk, maar is door verschillende initiatieven enorm opgeknapt en nu een is nu een leuke plek om rond te kijken. U kunt hier ook een street-art wandeling maken. Ook zijn het Apartheid Museum en Zoo Lake (een klein meertje vlakbij de dierentuin) leuke bezienswaardigheden.

Geschiedenis
Tot 1886 bestond het Transvaal hoogland, dat later Johannesburg werd, uit vier boerderijen: Braamfontein, Doornfontein, Turffontein en Langlaagte. Een rustig gebied, tot de Australische George Harrison in dat jaar het eerste goud vond bij Langlaagte. Dit bleek slechts een tipje van de grote goudmijn die onder dit gebied lag. Al snel kwamen er goudzoekers naar deze plaats en werden de tijdelijke tenten vervangen door bebouwing. Johannesburg heeft zijn bestaan te danken aan de ontdekking van deze goudmijn.

Verschillende self drive reizen door Zuidelijk Afrika starten en/of eindigen in Johannesburg. Vaak zult u als reiziger deze stad enkel gebruiken om op te vliegen en uw wagen op te halen.

Activiteiten

Accommodaties in Johannesburg