Karoo National Park

Vlak naast het stadje Beaufort-West ligt de ingang van het Karoo National Park. Een halfwoestijn met ruige bergen en rotsen en waanzinnige vergezichten. U heeft een schitterend uitzicht op de hoogvlaktes wanneer u het park binnenrijdt.

In 1979 werd dit gebied tot nationaal park benoemd om de aanwezige flora en fauna te beschermen. Vanwege de droge grond zijn hier veel soorten vetplanten, een unieke vegetatie.  In totaal beslaat het Karoo National park 33.000 hectare grond en er leven ongeveer 60 zoogdieren. Onder andere zebra’s, antilopen en leeuwen leven hier. Door de grote vlaktes kunt u de dieren hier goed spotten. Het park bestaat uit drie hoogvlaktes: het Upper Plateau (1.750 m), het Middle Plateau (1.300 m) en de Plains (840 m).

Er is een game loop voor alle soorten auto’s en er zijn meerdere 4×4 trails. Deze trails brengen u ook naar de hogere plains.

In dit gebied zijn veel fossielen gevonden. Deze zijn in het Main Restcamp te zien bij de Fossil Trail, voorzien van informatie. Ook is er een leuk wandelpad op het terrein van het restcamp.

Selfdrive4x4.com en Tongasabi bieden verschillende reizen door Zuid-Afrika aan met het Karoo National Park inbegrepen.

Activiteiten

Accommodaties in Karoo National Park