Punda Maria Restcamp

In het noorden van het Kruger Park ligt Punda Maria Restcamp. Het is een iets kleiner en rustiger restcamp dan de andere restcamps in Kruger National Park. Er leven in dit noordelijk gebied grote troepen olifanten en buffels. Ook de zeldzame Nyala antelope is hier te vinden. Daarnaast is het gebied populair bij vogelaars. Er zijn in totaal 22 chalets. Deze zijn voorzien van een en-suite badkamer, airco en gemeenschappelijke braai. Er is geen privé keuken bij het chalet, maar er is een grote gemeenschappelijke keuken waar u een maaltijd kunt bereiden.

Punda Maria Restcamp heeft een zwembad om lekker af te koelen na een ochtend vol game drives. Er is verder een restaurant voor ontbijt, lunch en diner. Er is een winkel en een benzinestation. Op de meeste restcamps in Kruger National Park zijn deze voorzieningen te vinden.

Er zijn vanuit Punda Maria Restcamp verschillende activiteiten te boeken, maar u kunt hier ook prima zelf een game drive maken.

Accommodatie voorzieningen

  • Comfortabele chalets
  • Airco
  • En-suite badkamer
  • Gemeenschappelijke braai
  • Gemeenschappelijke keuken
  • Restaurant
  • Zwembad
  • Mogelijkheid om activiteiten te boeken

 

Pakketreizen met deze accommodatie

Andere accommodaties in Kruger National Park

10 / 10

Geweldig avontuur!

Zelf met een auto door Zuid-Afrika rijden was in één woord waanzinnig! Wij reden van Johannesburg naar Kaapstad. Deels via de kust en deels via de Karoo; een hele gevarieerde reis. Wij waren met twee vriendinnen op reis en vonden het vooraf wat spannend om zelf te gaan rijden in Zuid-Afrika. Die zorgen bleken nergens voor nodig. Met hulp van Hans en Marco gingen we goed voorbereid op reis.

We kregen een Dropbox met daarin alle vouchers van de accommodaties, de reisroute en per dag persoonlijke tips voor in de omgeving. We hadden een paar lange reisdagen, maar wij vonden dat niet zo erg aangezien je de dag daarna dan vaak weer kon uitrusten.

Al met al een fantastische ervaring!

Anne de Lange

10 / 10

Een divers land

In twee weken zijn wij met een huurauto van Durban naar Kaapstad gereden. Hans en Marco deelden een Dropbox met ons waarin we de volledige reisroute plus handige (en vaak leuke) tips per reisdag. De route tussen Durban en Kaapstad was ongelooflijk divers. Waanzinnig hoe het landschap continu veranderde.

De accommodaties waren allemaal prima verzorgd. De inrichting van de accommodaties in de SANparks was soms wat verjaard, maar die chalets staan dan wel weer op de mooiste plekken in de natuurparken. Wij zijn erg tevreden over de persoonlijke service van Tongasabi.

Wij gingen in juni, in de Afrikaanse winter, en dan kon het ’s ochtends nog erg koud zijn. Warme kleren meenemen is aan te raden!

Tessa en Sophie

9 / 10

Top reis

Mijn partner had de reis geregeld met Marco van Tongasabi.  Zelf rondrijden en het reistempo bepalen beviel ons erg goed. Geen gedoe met wachten op een groep, gewoon gaan en staan waar je wilt.

Het reisschema zat goed in elkaar. Wij wilden graag veel safaridieren zien dus hebben wij veel wildparken bezocht en dit afgewisseld met kust en wandelingen.

Ik zou dit bedrijf aanraden voor een reis door Zuid Afrika.

Iris Koek

10 / 10

Sterke punten

Aardige mensen met verstand van zaken. Gaven ons een goede voorbereiding voor de reis. Het persoonlijke portaal is handig voor achtergrond informatie over de locaties en accommodaties.

Verbeterpunten

Eigenlijk niets te klagen.

 

Anoniem

9 / 10

Hans bedankt!

Een combinatiereis van Kaapstad en natuurparken gemaakt. We begonnen met de Tuinroute en Tsitsikamma, daarna op safari in het Elephant National Park en langs de rotsformaties in de Karoo woestijn naar Stellenbosch. Na het avontuur in de nationale parken hebben wij nog een paar dagen doorgebracht in kaapstad, een top stad met veel te doen.

Er was 1 langere reisdag, maar verder waren de afstanden goed te doen. Zeker een aanrader!

Tim & familie