Over de 28-daagse kampeerreis

De reis begint en eindigt in Johannesburg en brengt u in 28 dagen langs de meest indrukwekkende wildparken en landschappelijk mooie routes van Zuid-Afrika. Tijdens deze reis rijdt u rond met een 4×4 wagen en slaapt u in de daktent op de auto. De campsites zijn gelegen in de nationale parken op prachtige plekken.

U reist eerst naar het noorden. Marakele National Park en Mapungubwe National Park zijn beide wildlife parken met indrukwekkende landschappen. Na deze safariparken rijdt u onder andere door naar het bekende Kruger National Park en de Panoramaroute. Bij de Blyde River Canyon vindt u de bekende vergezichten. Later reist u door naar eSwatini en de Zulukust. St. Lucia en de iSimangaliso Wetlands staan op het programma. U rijdt door naar het historisch boeiende Dundee en de Drakensbergen. De reis wordt afgesloten in het Golden Gate National Park en het Suikerbosrand Nature Reserve. De terugvlucht is vanaf Johannesburg.

Deze reis biedt u veel safari-avontuur en de mooiste landschappen van Zuid-Afrika. Een ideale reis voor de natuurliefhebber. Met deze pakketreis zorgen wij ervoor dat u bent gegarandeerd van campsites op de mooiste locaties.  Inclusief in deze reis zijn de autohuur en verzekering, de campsites en de toegang tot de parken.

Optioneel is aan het einde van de reis door te vliegen naar Kaapstad en nog een paar dagen te genieten in ‘The Mother City’.

Voordelen van Tongasabi Travel

 • Inclusief support en professioneel safari reis advies.
 • Inclusief complete verzekering voor het eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road.
 • Duidelijke Reise Know-How kaart(en)
 • Een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.

Dagschema

 • 1: Johannesburg/Somabula
 • 2: Pilanesberg NP
 • 3: Pilanesberg NP
 • 4: Marakele NP
 • 5: Mapungubwe National Park
 • 6: Mapungubwe NP
 • 7: Tshipise/Honnet Nature Reserve
 • 8: Kruger NP (Punda Maria)
 • 9: Kruger NP (Shingwedzi)
 • 10: Kruger NP (Letaba)
 • 11: Blyde River Canyon
 • 12: Graskop
 • 13: Kruger National Park (Skukuza)
 • 14: Kruger NP (Berg-en-dal)
 • 15: Mlilwane Game Sanctuary (Swaziland)
 • 16: Mlilwane Game Sanctuary
 • 17: UMkuze Game Reserve
 • 18: St. Lucia
 • 19: iSimangaliso Wetlands
 • 20: Hluhluwe-iMfolozi NP
 • 21: Hluhluwe-iMfolozi NP
 • 22: Dundee
 • 23: Drakensbergen
 • 24: Drakensbergen
 • 25: Golden Gate NP
 • 26: Golden Gate NP
 • 27: Suikerbosrand Nature Reserve
 • 28: Johannesburg en terugvlucht

Route en dagschema

28dagen
1

Dag 1: Johannesburg/Somabula

De eerste dag van de reis, aankomst in Johannesburg. Tijdstip van aankomst is afhankelijk van de vlucht; de KLM komt aan in de avond, alle andere maatschappijen vliegen ’s nachts. Afhankelijk van uw vlucht, haalt u uw auto direct op en rijdt u naar het Somabula Nature Reserve of overnacht u in Johannesburg en haalt u de volgende ochtend de huurauto op.

Afstand: 10 of 90 km (afhankelijk van locatie).

2

Dag 2: Pilanesberg NP

Vandaag rijdt u naar het Pilanesberg National Park. Het park is ongeveer 55.000 hectare groot en ligt op het overgangsgebied van de droogte van de Kalahari en de natte Lowveld-vegetatie. Doordat het park precies op deze natuurlijke overgang ligt, trekt het een grote verscheidenheid aan dieren aan en biedt het een prachtig stukje natuur. U vindt hier onder andere olifanten, buffels, luipaarden, wilde honden, neushoorns en antilopen. In het park zijn verschillende hutten die ideaal zijn om dieren te spotten en te fotograferen.

Afstand: 180 km.

 

 

3

Dag 3: Pilanesberg NP

Een vrije dag om het Pilanesberg National Park verder te ontdekken. Een dag vol game drives in dit landschappelijk mooie gebied.

4

Dag 4: Marakele NP

Vandaag gaat u op safari-avontuur in Marakele National Park. Een korte route over de R510. Het Marakele National Park wordt gekenmerkt door indrukwekkende berglandschappen, glooiende heuvels en diepe valleien. Het is een relatief klein park, maar grote wildsoorten zoals de olifant en neushoorn zijn hier te vinden. Ook buffels, luipaarden en cheetah’s hebben hier hun leefgebied. De leeuw en de gevlekte hyena zijn de enige grote roofdieren in het Marakele National Park.

Afstand: 100 km.

5

Dag 5: Mapungubwe National Park

Een lange reisdag vandaag. U reist naar het uiterste noorden van Zuid-Afrika, naar het Mapungubwe National Park. We raden aan vroeg in de ochtend te starten zodat u in de middag arriveert in het park.

Afstand: 430 km.

6

Dag 6: Mapungubwe NP

Een dag vol game drives. Bij de Limpopo rivier in het noord-oosten van het park is een leuke Treetop-walk. U kunt dit stuk wandelen, genieten van het uitzicht en wilde dieren spotten.

7

Dag 7: Tshipise/Honnet Nature Reserve

U verlaat het Mapungubwe NP vandaag en rijdt naar Tshipise. In het Forever Resort kunt u even lekker ontspannen en genieten van de vele faciliteiten.

Afstand: 110 km.

8

Dag 8: Kruger NP (Punda Maria)

Vandaag staat het uitgestrekte Kruger National Park op het programma. U gaat verblijven in drie verschillende camps en kunt zo een groot deel van het wildpark verkennen. U maakt game drives met de eigen auto en u kunt natuurlijk ook gebruik maken van de georganiseerde activiteiten van de SANparks zoals wandelingen met ranger en night drives. Bij deze laatste wordt er in het donker gereden en heeft u de kans bijzondere nachtdieren te zien. U begint het Kruger Park in het noorden bij Punda Maria.

Afstand: 175 km.

9

Dag 9: Kruger NP (Shingwedzi)

Vandaag rijdt u dieper het Kruger Park in, naar Shingwedzi Restcamp. We raden aan vroeg te vertrekken zodat u veel wild kunt spotten onderweg naar Olifants Camp. Neem de tijd voor de rit en geniet van het moois dat Kruger Park te bieden heeft. U komt in de middag aan bij Shingwedzi Restcamp.

Afstand: 70 km.

10

Dag 10: Kruger NP (Letaba)

Vandaag rijdt u door naar de laatste stop in dit prachtige wildpark. Letaba Restcamp ligt aan de Letaba Rivier. U heeft vanuit het restaurant en het viewpoint een mooi uitzicht over het water waar vaak wilde dieren komen drinken. Maak ook van de rit naar Letaba een uitgebreide game drive en wie weet heeft u vandaag al de volledige Big Five gezien!

Afstand: 110 km.

11

Dag 11: Blyde River Canyon

De wildparken maken plaats voor de indrukwekkende Blyde River Canyon. Een prachtig natuurgebied dat zich goed leent voor mooie hikes of andere sportieve activiteiten. Heeft u juist zin om even uit te rusten? Bij het Swadini Resort zijn heerlijke thermale baden en een koud zwembad.

Afstand: 165 km.

12

Dag 12: Graskop

Vandaag rijdt u de Panoramaroute naar Graskop. Het is een relatief korte afstand, maar door de vele hoogtepunten onderweg raden we aan vroeg te vertrekken zodat u de tijd kunt nemen van het moois te genieten. De Three Rondavels, Bourke’s Luck en God’s Window zijn prachtige uitzichtpunten op deze route. ’s Avonds komt u aan in Graskop. Vanaf het restaurant en het zwembad heeft u een waanzinnig uitzicht op de Graskopkloof.

Afstand: 155 km.

13

Dag 13: Kruger National Park (Skukuza)

Vandaag rijdt u terug het Kruger Park in. De komende twee dagen gaat u het zuidelijke deel van dit park ontdekken. Dit verschilt landschappelijk van het noordelijke deel en trekt daardoor weer andere dieren aan. Skukuza is het grootste restcamp van Kruger National Park en biedt veel activiteiten. In deze omgeving is de kans groot de leeuw te spotten.

Afstand: 95 km.

14

Dag 14: Kruger NP (Berg-en-dal)

U rijdt door naar het meest zuidelijke restcamp van het Kruger Park. Berg-en-dal Restcamp heeft zijn naam te danken aan het landschap in het zuiden van het park. Hier zijn meer heuvels en rotsformaties en de witte neushoorn wordt hier veel gespot.

Afstand: 75 km.

15

Dag 15: Mlilwane Game Sanctuary (Swaziland)

Vandaag staat een langere reisdag op de planning. Na het Kruger National Park steekt u de grens over naar het kleine Koninkrijk Swaziland. De weg naar  Mlilwane Wildlife Sanctuary is prachtig. De MR1 gaat langs het mooie Malolotja Nature Reserve en u rijdt door de heuvels van Swaziland. Vervolgens komt u langs de hoofdstad Mbabane en rijdt u door naar Mlilwane.

Afstand: 185 km.

16

Dag 16: Mlilwane Game Sanctuary

Een volledige dag vrij te besteden om Mlilwane Game Sanctuary te ontdekken. Een klein maar niet te onderschatten Game Reserve! Wandelen, paardrijden en zelfs mountainbiken behoren hier tot de mogelijkheden. Er is geen gevaarlijk wild waardoor u dit gebied op een bijzondere manier kunt ontdekken.

17

Dag 17: UMkuze Game Reserve

Vandaag verlaat u het koninkrijk van Swaziland weer en rijdt u naar het Mkuze Game Reserve. Een langere route, dus het is aan te raden vroeg te vertrekken. Het Mkuze Game Reserve is een goed bewaard geheim gebleven. Leeuwen, buffels en olifanten komt u hier niet tegen, maar wel de rhino, vele antilopen en het luipaard.

Afstand: 215 km.

18

Dag 18: St. Lucia

Vandaag gaat u op weg naar de mooie kust van KwaZulu-Natal en het toeristische plaatsje St. Lucia. Heerlijke stranden en de iSimangaliso Wetlands wachten op u. Vanuit St. Lucia is een boot safari een echte aanrader om de vele hippo’s en krokodillen van heel dichtbij te zien. Pas op want ’s avonds lopen de nijlpaarden hier vaak gewoon over straat.

Afstand: 120 km.

19

Dag 19: iSimangaliso Wetlands

De route van St. Lucia naar Cape Vidal duurt slechts 45 minuten, maar is het waard om meer tijd voor uit te trekken. Nadat u St. Lucia bent uitgereden komt u al gauw bij de ingang van de iSimangaliso Wetlands. U vindt hier unieke flora en fauna en u kunt onder andere bij het uitzichtpunt over het Bhangazi meer stoppen voor een prachtig uitzicht. Zodra u over de heuvels bent gereden komt de afgelegen campsite van Cape Vidal in zicht. U kampeert hier direct aan het strand. Er is verder weinig bij de campsite dus zorg dat u de boodschappen in St. Lucia heeft gedaan.

Afstand: 35 km.

20

Dag 20: Hluhluwe-iMfolozi NP

Vanaf de Indische Oceaan reist u terug naar het westen, landinwaarts. De volgende stop is het Hluhluwe-iMfolozi National Park. Dit wildpark is bekend om zijn grote populatie (zwarte) neushoorns. Met een beetje geluk zult u er een flink aantal te zien krijgen. Daarnaast is er hier de mogelijkheid de Big Five te spotten. U slaapt in een self catering Safari tent bij Mpila Camp. Het kamp is niet omheind waardoor er allerlei wilde dieren over het kamp lopen, een bijzondere ervaring!

Afstand: 105 km.

21

Dag 21: Hluhluwe-iMfolozi NP

Een heerlijke dag om game drives te maken en o.a. de zwarte neushoorn te spotten. Rijd voor de lunch naar Hilltop Restcamp en geniet van het uitzicht op dit waanzinnige heuvelachtige landschap.

22

Dag 22: Dundee

Vandaag ruilt u de wildparken en game drives in voor een meer culturele stop in Zuid-Afrika. Een reis van 270 kilometer naar het stadje Dundee. Eerst door de heuvels en later over de vlaktes rijdt u naar Dundee. Hier verblijft u in een B&B in het stadje. Hier zijn verschillende musea te bezoeken, zoals het museum bij de Blood River Heritage Site. Een uitgebreid museum over de geschiedenis en de slag tussen de Voortrekkers en de Zulu in 1838.

23

Dag 23: Drakensbergen

Na de wildparken zoekt u het nu letterlijk hogerop in de machtige Drakensbergen. U heeft de mogelijkheid hier relaxed te wandelen of een uitdagende hike te maken. Bij de Mahai Campsite kunt u lekker zwemmen in de Mahai rivier.

24

Dag 24: Drakensbergen

Een vrije dag om Drakensbergen te ontdekken. Maak een dagtocht of een korte wandeling en relax bij de campsite in de middag.

25

Dag 25: Golden Gate NP

Golden Gate National park is een uniek gebied met zeer aparte rotsformaties. U kunt ’s ochtends wegrijden uit Drakensbergen en in de middag arriveren bij het Golden Gate National Park.

26

Dag 26: Golden Gate NP

Golden Gate National Park is uitstekend om te wandelen en te fotograferen!

27

Dag 27: Suikerbosrand Nature Reserve

U rijdt naar de laatste stop van deze Zuid-Afrika en Swaziland reis. In het Suikerbosrand Nature Reserve leeft een aantal verschillende dieren. Veel soorten bokken, zoals de steenbok, bergreedbok en springbok, leven hier. Ook is het Nature Reserve thuisbasis voor de zebra, kudu, baviaan, cheeta, hyena en de gnoe. Daarnaast kunt u meer dan 200 vogelsoorten spotten in dit park. Er is een groot wandelnet in dit park.

28

Dag 28: Johannesburg en terugvlucht

De laatste dag van uw reis. U rijdt terug naar Johannesburg waar u de huurauto inlevert.

Route aanpassen?

Alle self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem. Vraag ons naar de mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

Toyota Hilux Double Cab

De standaard wagen bij deze reis is de Toyota Hilux double cab. De meest voordelige en ideale 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika. Zowel voor 2 als voor 4 personen is de Hilux double cab de beste keuze. Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook goed gebruikt worden. Voor 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak of boodschappen voor onderweg.

De 4×4 auto biedt veel ruimte, comfort en bijzondere overnachtingen in de daktent. Deze Toyota heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig en zandvrij kunt opbergen samen met alle bijgeleverde kampeerspullen voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Tegen meerprijs kunt u de auto upgraden.

Prijzen

Bekijk hier de prijzen voor deze reis door Zuid-Afrika

1 november - 10 november, (2023)

 • 2 personen Tarief per persoon € 3.030,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.320,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.830,-

Verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 9,- per dag (optioneel).

11 november - 4 januari, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.470,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.890,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.520,-

Verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 9,- per dag (optioneel).

5 januari - 19 maart, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.250,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.760,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.420,-

Verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 9,- per dag (optioneel).

20 maart - 30 juni, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 2.470,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 1.890,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.520,-

Verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 9,- per dag (optioneel).

1 juli - 10 november, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 3.030,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 2.320,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 1.830,-

Verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 9,- per dag (optioneel).

Inbegrepen

Betrouwbare huurauto
Twee bestuurders
Alle overnachtingen tijdens de reis
Een complete verzekering voor het eigen risico
GPS
Een duidelijke kaart van Zuid-Afrika
Advies door ervaren self drive specialisten
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrade naar grotere huurauto

Hoogtepunten

10 / 10

Geweldig avontuur!

Zelf met een auto door Zuid-Afrika rijden was in één woord waanzinnig! Wij reden van Johannesburg naar Kaapstad. Deels via de kust en deels via de Karoo; een hele gevarieerde reis. Wij waren met twee vriendinnen op reis en vonden het vooraf wat spannend om zelf te gaan rijden in Zuid-Afrika. Die zorgen bleken nergens voor nodig. Met hulp van Hans en Marco gingen we goed voorbereid op reis.

We kregen een Dropbox met daarin alle vouchers van de accommodaties, de reisroute en per dag persoonlijke tips voor in de omgeving. We hadden een paar lange reisdagen, maar wij vonden dat niet zo erg aangezien je de dag daarna dan vaak weer kon uitrusten.

Al met al een fantastische ervaring!

Anne de Lange

10 / 10

Een divers land

In twee weken zijn wij met een huurauto van Durban naar Kaapstad gereden. Hans en Marco deelden een Dropbox met ons waarin we de volledige reisroute plus handige (en vaak leuke) tips per reisdag. De route tussen Durban en Kaapstad was ongelooflijk divers. Waanzinnig hoe het landschap continu veranderde.

De accommodaties waren allemaal prima verzorgd. De inrichting van de accommodaties in de SANparks was soms wat verjaard, maar die chalets staan dan wel weer op de mooiste plekken in de natuurparken. Wij zijn erg tevreden over de persoonlijke service van Tongasabi.

Wij gingen in juni, in de Afrikaanse winter, en dan kon het ’s ochtends nog erg koud zijn. Warme kleren meenemen is aan te raden!

Tessa en Sophie

9 / 10

Top reis

Mijn partner had de reis geregeld met Marco van Tongasabi.  Zelf rondrijden en het reistempo bepalen beviel ons erg goed. Geen gedoe met wachten op een groep, gewoon gaan en staan waar je wilt.

Het reisschema zat goed in elkaar. Wij wilden graag veel safaridieren zien dus hebben wij veel wildparken bezocht en dit afgewisseld met kust en wandelingen.

Ik zou dit bedrijf aanraden voor een reis door Zuid Afrika.

Iris Koek

10 / 10

Sterke punten

Aardige mensen met verstand van zaken. Gaven ons een goede voorbereiding voor de reis. Het persoonlijke portaal is handig voor achtergrond informatie over de locaties en accommodaties.

Verbeterpunten

Eigenlijk niets te klagen.

 

Anoniem

9 / 10

Hans bedankt!

Een combinatiereis van Kaapstad en natuurparken gemaakt. We begonnen met de Tuinroute en Tsitsikamma, daarna op safari in het Elephant National Park en langs de rotsformaties in de Karoo woestijn naar Stellenbosch. Na het avontuur in de nationale parken hebben wij nog een paar dagen doorgebracht in kaapstad, een top stad met veel te doen.

Er was 1 langere reisdag, maar verder waren de afstanden goed te doen. Zeker een aanrader!

Tim & familie