Over de Zuid-Afrika en Eswatini kampeerreis

Met deze self drive reis maakt u vanuit Johannesburg een rondreis langs de mooiste plekken van westelijk Zuid-Afrika. Een avontuurlijke reis waarbij u slaapt in de daktent op uw auto. De campings zijn vrijwel altijd op de mooiste plekken in de nationale parken. Echt Afrika avontuur.

De reis gaat rond van Johannesburg naar de Blyde River Canyon, het Kruger Park, Swaziland, Hluhluwe National Park en als laatste stop het relaxte plaatsje Badplaas. Deze reis biedt een mooie combinatie tussen safari, natuur en cultuur. Met deze pakketreis zorgen wij ervoor dat u bent gegarandeerd van overnachtingen op de mooiste locaties. Inclusief in deze reis zijn de autohuur en verzekering, de campsites en de toegang tot de parken.

Optioneel is deze reis aan te passen en de rondreis in de andere volgorde te doen. Mocht u ergens een dag langer of korter willen verblijven dan kunnen wij dat in overleg natuurlijk regelen. U kunt bijvoorbeeld aan het eind van de reis doorvliegen naar Kaapstad om nog een paar dagen door te brengen in ‘The Mother City’.

Voordelen van Tongasabi Travel

 • Inclusief support en professioneel safari reis advies;
 • Inclusief complete verzekering voor het eigen risico en inclusief dekking voor glas, banden en off-road;
 • Duidelijke wegenkaart(en);
 • Inclusief gebruik GPS met laatste versie Tracks4Africa software en alle 4×4 routes, waypoints en bestemmingen voor uw reis;
 • Een perfect uitgestippelde reisroute met optimale reisafstanden.

Dagschema

 • 1: Johannesburg
 • 2: Graskop
 • 3: Swadini
 • 4: Kruger NP (Letaba)
 • 5: Kruger NP (Satara)
 • 6: Kruger NP (Lower Sabie)
 • 8: Mlilwane Game Sanctuary
 • 8: Mlilwane Game Sanctuary
 • 9: Badplaas
 • 10: Johannesburg/terugvlucht

Route en dagschema

10dagen
1

Dag 1: Johannesburg

De eerste dag van de reis, aankomst in Johannesburg. Tijdstip van aankomst is afhankelijk van de vlucht; de KLM komt aan in de avond, alle andere maatschappijen vliegen ’s nachts. In de ochtend kunt u uw huurauto ophalen bij de verhuurder en begint uw self drive avontuur. Wanneer u in de ochtend aankomt, kunt u vandaag gelijk de huurauto ophalen en naar Somabula Nature Reserve rijden. Komt u ’s avonds aan, dan is de eerste overnachting van deze reis in een B&B en kunt u de volgende ochtend kunt de huurauto ophalen bij de verhuurder.

Afstand: 10 km of 100 km (afhankelijk van locatie).

2

Dag 2: Graskop

Vanaf de hoogvlakte in Gauteng gaat u richting de panorama route in het oosten van Zuid-Afrika. De eerste uren rijdt u goed door over de snelweg. Na een paar uur rijden kunt u stoppen bij Milly’s Restaurant (ter hoogte van eNtokozweni) waar u aan het water kunt genieten van een lekkere lunch. Later op de dag komt u in de buurt van de Panoramaroute met prachtige uitzichten en smallere bergwegen. U kunt stoppen in het pittoreske Pilgrim’s Rest waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Vanaf de accommodatie kijkt u uit op de indrukwekkende Graskopkloof.

Afstand: 355 km.

3

Dag 3: Swadini

Deze dag staat volledig in het teken van het ontdekken van de fameuze Panoramaroute. God’s Window, Bourke’s Potholes & Blyde River Canyon. De grootste (groene) canyon ter wereld.  Neem de tijd voor de route want de uitzichtpunten zijn schitterend. Ook het laatste stuk naar Swadini Forever Resort en het Blyde River Canyon Nature Reserve is een prachtige route. Aan het eind van deze dag wacht u de warme thermale bronnen van Swadini.

Afstand: 160 km.

4

Dag 4: Kruger NP (Letaba)

Vandaag staat het uitgestrekte Kruger National Park op het programma. U gaat verblijven in vier verschillende camps en kunt zo een groot deel van het wildpark verkennen. U maakt game drives met de eigen auto en u kunt natuurlijk ook gebruik maken van de georganiseerde activiteiten van de SANparks zoals wandelingen met ranger en night drives. Bij deze laatste wordt er in het donker gereden en heeft u de kans bijzondere nachtdieren te zien. Bij Letaba Restcamp heeft het restaurant een prachtig uitzicht op de Letaba rivier waar ’s avonds vaak wilde dieren komen drinken.

Afstand: 165 km.

5

Dag 5: Kruger NP (Satara)

Vandaag rijdt u naar Satara Restcamp. Dit gebied staat bekend om de grote hoeveelheid katachtigen. Er is hier een grotere kans onder andere leeuwen en luipaarden te zien.

Afstand: 100 km.

6

Dag 6: Kruger NP (Lower Sabie)

Opweg naar Lower Sabie! De Sabie en Sand rivieren brengen mooie vegetatie met zich mee en deze regio is rijk aan wildlife. De wild dogs en rhinos worden hier vaak gespot.

Afstand: 100 km.

7

Dag 8: Mlilwane Game Sanctuary

Vandaag staat een langere reisdag op de planning. Na het Kruger National Park steekt u de grens over naar het kleine Koninkrijk Eswatini. De weg naar  Mlilwane Wildlife Sanctuary is prachtig. De MR1 gaat langs het mooie Malolotja Nature Reserve en u rijdt door de heuvels van Swaziland. Vervolgens komt u langs de hoofdstad Mbabane en rijdt u door naar Mlilwane.

Afstand: 260 km.

8

Dag 8: Mlilwane Game Sanctuary

Een volledige dag vrij te besteden om Mlilwane Game Sanctuary te ontdekken. Een klein maar niet te onderschatten Game Reserve! Wandelen, paardrijden en zelfs mountainbiken behoren hier tot de mogelijkheden. Er is geen gevaarlijk wild waardoor u dit gebied op een bijzondere manier kunt ontdekken.

9

Dag 9: Badplaas

U verlaat Eswatini en rijdt weer terug naar Zuid-Afrika. Badplaas ligt op ongeveer een uur rijden van de grens. In het Forever Resort wacht u een heerlijk ontspannen middag om uit te rusten van het Afrika-avontuur. Hier zijn mooie zwembaden en restaurants. Heeft u meer zin in iets actiefs, dan kunt u hier prima wandelen of mountainbiken. Het Resort biedt tal van sportieve activiteiten aan.

Afstand: 230 km.

10

Dag 10: Johannesburg/terugvlucht

Vandaag rijdt u terug naar Johannesburg en levert u de huurauto in bij het depot.

Afstand: 300 km.

Route aanpassen?

Alle self drive reizen zijn aan te passen aan uw persoonlijke wensen. Ergens een dag langer verblijven of een andere bestemming toevoegen is geen probleem. Vraag ons naar de mogelijkheden en wij helpen u graag verder!

Uw 4x4 auto

Toyota Hilux Double Cab

De standaard wagen bij deze reis is de Toyota Hilux double cab. De meest voordelige en ideale 4×4 huurauto voor een self drive safari door Afrika. Zowel voor 2 als voor 4 personen is de Hilux double cab de beste keuze. Voor reizen met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen) kan de Hilux double cab ook goed gebruikt worden. Voor 2 personen is de achterbank handig voor uw dagrugzak of boodschappen voor onderweg.

De 4×4 auto biedt veel ruimte, comfort en bijzondere overnachtingen in de daktent. Deze Toyota heeft een afgesloten laadruimte waar u de reistassen veilig en zandvrij kunt opbergen samen met alle bijgeleverde kampeerspullen voor uw reis door Zuidelijk Afrika.

Tegen meerprijs kunt u de auto upgraden.

Rates

Bekijk hier de prijzen voor deze reis door Zuid-Afrika

1 juli - 10 november, (2023)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.250,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 920,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 730,-

Verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 9,- per dag (optioneel).

11 november - 4 januari, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.020,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 750,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 590,-

Verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 9,- per dag (optioneel).

5 januari - 19 maart, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 950,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 670,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 550,-

Verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 9,- per dag (optioneel).

20 maart - 30 juni, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.020,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 750,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 590,-

Verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 9,- per dag (optioneel).

1 juli - 10 november, (2024)

 • 2 personen Tarief per persoon € 1.250,-
 • 3 personen Tarief per persoon € 920,-
 • 4 personen Tarief per persoon € 730,-

Verzekering voor de afkoop van het eigen risico € 9,- per dag (optioneel).

Inbegrepen

Betrouwbare huurauto
Twee bestuurders
Alle overnachtingen tijdens de reis (m.u.v. eSwatini)
Een complete verzekering voor het eigen risico
GPS
Een duidelijke kaart van Zuid-Afrika
Advies door ervaren self drive specialisten
Support

Niet inbegrepen

Internationale vluchten
Overnachtingen in eSwatini
Entreegelden
Brandstof
Maaltijden en dranken
Upgrade naar grotere huurauto

Hoogtepunten

10 / 10

Geweldig avontuur!

Zelf met een auto door Zuid-Afrika rijden was in één woord waanzinnig! Wij reden van Johannesburg naar Kaapstad. Deels via de kust en deels via de Karoo; een hele gevarieerde reis. Wij waren met twee vriendinnen op reis en vonden het vooraf wat spannend om zelf te gaan rijden in Zuid-Afrika. Die zorgen bleken nergens voor nodig. Met hulp van Hans en Marco gingen we goed voorbereid op reis.

We kregen een Dropbox met daarin alle vouchers van de accommodaties, de reisroute en per dag persoonlijke tips voor in de omgeving. We hadden een paar lange reisdagen, maar wij vonden dat niet zo erg aangezien je de dag daarna dan vaak weer kon uitrusten.

Al met al een fantastische ervaring!

Anne de Lange

10 / 10

Een divers land

In twee weken zijn wij met een huurauto van Durban naar Kaapstad gereden. Hans en Marco deelden een Dropbox met ons waarin we de volledige reisroute plus handige (en vaak leuke) tips per reisdag. De route tussen Durban en Kaapstad was ongelooflijk divers. Waanzinnig hoe het landschap continu veranderde.

De accommodaties waren allemaal prima verzorgd. De inrichting van de accommodaties in de SANparks was soms wat verjaard, maar die chalets staan dan wel weer op de mooiste plekken in de natuurparken. Wij zijn erg tevreden over de persoonlijke service van Tongasabi.

Wij gingen in juni, in de Afrikaanse winter, en dan kon het ’s ochtends nog erg koud zijn. Warme kleren meenemen is aan te raden!

Tessa en Sophie

9 / 10

Top reis

Mijn partner had de reis geregeld met Marco van Tongasabi.  Zelf rondrijden en het reistempo bepalen beviel ons erg goed. Geen gedoe met wachten op een groep, gewoon gaan en staan waar je wilt.

Het reisschema zat goed in elkaar. Wij wilden graag veel safaridieren zien dus hebben wij veel wildparken bezocht en dit afgewisseld met kust en wandelingen.

Ik zou dit bedrijf aanraden voor een reis door Zuid Afrika.

Iris Koek

10 / 10

Sterke punten

Aardige mensen met verstand van zaken. Gaven ons een goede voorbereiding voor de reis. Het persoonlijke portaal is handig voor achtergrond informatie over de locaties en accommodaties.

Verbeterpunten

Eigenlijk niets te klagen.

 

Anoniem

9 / 10

Hans bedankt!

Een combinatiereis van Kaapstad en natuurparken gemaakt. We begonnen met de Tuinroute en Tsitsikamma, daarna op safari in het Elephant National Park en langs de rotsformaties in de Karoo woestijn naar Stellenbosch. Na het avontuur in de nationale parken hebben wij nog een paar dagen doorgebracht in kaapstad, een top stad met veel te doen.

Er was 1 langere reisdag, maar verder waren de afstanden goed te doen. Zeker een aanrader!

Tim & familie